• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tanışma

Yme17

Yeni Üye
Herkese merhaba Bursa dan foruma katılıyoruz. 2 tane forpus kuş sahiplendik satıcı yavru olduklarını biri dişi biri erkek olduğunu söyledi, daha önce muhabbet kuşu besledik ama bu tür ilk kez aldık. ilerleyen dönemlerde bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmamız gerekecek sanırım. Yeni yeni yem yemeye ve su içmeye başladılar biz yaklaşınca kafesin en uzak yerine kaçıyorlar elimi kafese sokunca cırpınıyorlar şimdilik kafese alışsınlar dıye pek elleşmiyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz ☺Forpuslarınızda size ve ailenize hayırlı olsun inşallah 🙏iki kuş olunca eğitimi zor olur ama tabiki imkansız değil ☺ sadece size gerekli olan sabır ve onlara güven vermek siz onların ihtiyaçlarını verin ve kafes içinde eğitime devam edelim zamanla size ve yeni yuvalarına alışırlar👍

Yme17

Yeni Üye
Cinsiyetleri ve yaşları hakkında bilgi alabilir miyim ısırma huyları şimdilik pek yok ama kafeste baya kaçıyorlar az once birini saldım pek uçamadı yere dogru süzülebildi kuyruk kısımlarında bulunan tüyler biraz garip gibi geldi bana stres olmasınlar dıye avucuma almaya pek çalışmıyorum işaret parmağımı bıraz büküp üstüne cıkmasın bekliyorum pek oralı değiller şimdilik 😁 dal darı kesip verdim elimle biraz yediler ama yine de yıldızımız barişmadı daha

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Cinsiyetleri ve yaşları hakkında bilgi alabilir miyim ısırma huyları şimdilik pek yok ama kafeste baya kaçıyorlar az once birini saldım pek uçamadı yere dogru süzülebildi kuyruk kısımlarında bulunan tüyler biraz garip gibi geldi bana stres olmasınlar dıye avucuma almaya pek çalışmıyorum işaret parmağımı bıraz büküp üstüne cıkmasın bekliyorum pek oralı değiller şimdilik 😁 dal darı kesip verdim elimle biraz yediler ama yine de yıldızımız barişmadı daha
Video eklerseniz gördüğümüz kadarıyla yorumlarız☺
Ekli dosyayı görüntüle 57052

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Genç kuşlar daha yavruluktan yeni çıkmışlar lakin yeşil biraz tüyleri hırpalanmış gibi görünüyor kavga var mı? Cinsiyet belirlememiz için sırt ve koltuk altı resimlerini görelim videoda ben hiç bir belirti göremedim ikisininde maskesi var görünüyor videoda ikiside erkek bana göre çünkü gördügümü söyledim☺

Yme17

Yeni Üye
Aldıgımız yerde 5 adet vardı belkı orda kavga çıkmış olabilir 😁ama şuan gayet sakin bırbirlerinin dibinden ayrılmıyorlar çok ürkekler yemi bile dönüşümlü yiyorlar biri devamlı erketede 😊 sırt fotografı atabilirim sanırım ama kanat altı için elime almam gerekli şuan hiç hoşlanacaklarını sanmıyorum umarım biri erkek biri dişidir. Yavru alayım derdinde değilim aslında ama bile bile ıkı erkek yada ıkı dişi neden olsun diye düşünüyorum Ekli dosyayı görüntüle 57072Ekli dosyayı görüntüle 57073Ekli dosyayı görüntüle 57074Ekli dosyayı görüntüle 57071

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Malesef ikisi de erkek hocam bu yüzden kavga ederler 👍

Yme17

Yeni Üye
Tekrar merhaba şimdi elime alıp cektim durum bu şekilde

Yme17

Yeni Üye
Yeşil olan da bu şekilde

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İkiside garanti erkek 👍

Yme17

Yeni Üye
Elinde Baska yavrular da vardı onlara bi bakalım tek almak istemiyoruz çunkü üzülüyoruz günün uzun saatleri işe gidiyoruz yanlız kalacaklar diye, 3.5 yaşında bir kızımız var hayvanları çok seviyor onun için de ele alışkın olsunlar istiyoruz. genelde kuşlarımız salık oluyor bizle beraber olmaları yanımıza gelmelerini soframıza dadanmalarını seviyoruz ne yapalım fikir verebilirseniz memnun oluruz

Suwi

Aktif Üye
Elinde Baska yavrular da vardı onlara bi bakalım tek almak istemiyoruz çunkü üzülüyoruz günün uzun saatleri işe gidiyoruz yanlız kalacaklar diye, 3.5 yaşında bir kızımız var hayvanları çok seviyor onun için de ele alışkın olsunlar istiyoruz. genelde kuşlarımız salık oluyor bizle beraber olmaları yanımıza gelmelerini soframıza dadanmalarını seviyoruz ne yapalım fikir verebilirseniz memnun oluruz
abi ben başta yavru aldım alıştırdık sonra 2. yi aldık oda diğeri geliyor diye kolayca alıştı

Yme17

Yeni Üye
Tekrar merhaba çiftimizin yavruları ile tanışma yapalım dedim toplam 5 yumurta yaptı İlk ikisine bizim hatamız nedeniyle yatamadı yuva folluk uygun degılmıs 3 üne yattı 3 ü birden güzel gelişiyordu ama biri yumurtadan cıkmadı içeride öldü sanırım ve yumurta ortadan kayboldu o_ODiğer ıkı yavrumuz da bunlar 😍

Ekli dosyalar