• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Takviye ve kafes düzeni

farukpolats

Yeni Üye
Merhabalar yetişkin bir sultan papağanım var kuşu aldığımda kafesinde gaga taşı yoktu.
Gaga taşı ve kalamar kemiği almak istiyorum
2 sinin farkı nedir ? Bunu sormak istiyorum ekstra kafesimizde plastik tünek kullanılmış ahşap tünek almayı planlıyorum ayak mantarları önlemek için birşey daha sormak istiyorum
Takviyeler ne önerirsiniz herşey için teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum hocalarım.

KuşSever0271

Yeni Üye
Takviye olarak özellikle b vitamini içerikli damla vitamin alabilirsin.

Parazit spreyi alabilirsin (bütçene göre)

Dediğin gibi ahşap tünege geç daha sağlıklı olur.

Gaga taşı gaga törpüleme ve Calsiyum bakımından yararlıdır ama kendi açımdan diyebilirim ki kuşlar pek fazla sevmiyor sanırım. ( Şuana kadar sahip kuşlarım hiç beğenmedi ).
Fakat kalamar kemiği alabilirsin her aldığım kuşum yedi mineral açısından yardımcıdır.

Ve ayrıca ödül yemi olacak şekilde daldarı alabilirsin çoğu kuş sever. Arada bir moreli düzelsin diye verirsin. Kuşumla kavga edince ben veriyorum :D

Ve ortalığa yem dağıtmaması için kafes tülü al bence. Kafesin boyutuna göre petshop sana temin eder.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba. Kalamar kemiği doğal kalsiyumdur. Yavrunuzun kalsiyum ihtiyacını karşılar. Gaga taşında da kalsiyum vardır fakat gaga törpüleme açısından kalamar kemiği yetersiz kalıyor. Gaga taşı ile gaga temizleme, törpüleme yapar. ikisi de kafeste bulunmalı. Takviye olarakta röhnfried ürünlerini almanızı tavsiye ederim. 🌸

farukpolats

Yeni Üye
Takviye olarak özellikle b vitamini içerikli damla vitamin alabilirsin.

Parazit spreyi alabilirsin (bütçene göre)

Dediğin gibi ahşap tünege geç daha sağlıklı olur.

Gaga taşı gaga törpüleme ve Calsiyum bakımından yararlıdır ama kendi açımdan diyebilirim ki kuşlar pek fazla sevmiyor sanırım. ( Şuana kadar sahip kuşlarım hiç beğenmedi ).
Fakat kalamar kemiği alabilirsin her aldığım kuşum yedi mineral açısından yardımcıdır.

Ve ayrıca ödül yemi olacak şekilde daldarı alabilirsin çoğu kuş sever. Arada bir moreli düzelsin diye verirsin. Kuşumla kavga edince ben veriyorum :D

Ve ortalığa yem dağıtmaması için kafes tülü al bence. Kafesin boyutuna göre petshop sana temin eder.
Yanıtınız için teşekkür ederim tülümüz var fakat bir işe yaramıyor bizimki biraz yemle aşk yaşıyor :D o konu için streç sarmayı planlıyorum ilginize teşekkür ederim sevgiler

Üst Alt