• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takviye ve ilaç kullanım düzenim nasıl olmalı

Ozgrvrl06

Aktif Üye
Merhaba herkese iyi akşamlar dilerim 5 aylık gelişmekte olan bir muhabbet kuşumuz var önlem amaçlı ilaç takviyesi ve vitaminleri nasıl vermeliyim takvim oluşturmak istiyorum şunuda ekleyebilirsiniz dediğiniz takviye var mı ? elimdeki olanlar
-Gerwit w
-Entrobac probiyotik
-Röhnfried Bt-Amin Forte B vitamini , Amino Asit ve Elektrolit
-Röhnfried Elektrolyt 3Plus Kombine Elektrolit Karışımı
Birde kombi mix ve medtollyemin karaciğer koruyucu mevcut 6 ayda bir mevsim geçmişlerinde kir amaçlımı vermeliyim.
Yem önerisi olarak verselegamı tercih etmeliyim şimdiden çok teşekkür ederim. Kafes kuşları ailem 🙏

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Takviyeler için alttaki yazıda nasıl kullanmanız gerektiği mevcut, bakabilirsiniz.
Orada yazmayan diğerleri için de @Demet bükay hocamı etiketleyeyim cevaplayacaktır :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba 5 aylık maşallah, genç bir kuşunuz var ve gelişmekte
Takviyelerinixi rutin olarak verin
Önceliğiniz
Entrobac
Gervit-w
BtAmin forte
olsun bu üçlü standart verilecek, diğerleri ayda 1 olabilir
Ben 3 lü harici calsilüx veriyorum, enerjioil ve formmix de yavru olduğu zaman
İlk tüyü dökmüş yeni tüy döneminde btAmin forteyi haftada iki gün verebilirsiniz
Kafesinde kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka verin
Grit kum, meşe kömürü ve blok kaya tuzu kafes tabanında olsun, ihtiyaçları oldukça yerler👍🤲

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba herkese iyi akşamlar dilerim 5 aylık gelişmekte olan bir muhabbet kuşumuz var önlem amaçlı ilaç takviyesi ve vitaminleri nasıl vermeliyim takvim oluşturmak istiyorum şunuda ekleyebilirsiniz dediğiniz takviye var mı ? elimdeki olanlar
-Gerwit w
-Entrobac probiyotik
-Röhnfried Bt-Amin Forte B vitamini , Amino Asit ve Elektrolit
-Röhnfried Elektrolyt 3Plus Kombine Elektrolit Karışımı
Birde kombi mix ve medtollyemin karaciğer koruyucu mevcut 6 ayda bir mevsim geçmişlerinde kir amaçlımı vermeliyim.
Yem önerisi olarak verselegamı tercih etmeliyim şimdiden çok teşekkür ederim. Kafes kuşları ailem 🙏
Kombi mix antibiyotik karışımıdır onu önlem amaçlı vermeyin, tedavi amaçlı verilir 😊 Elektrolite de gerek yok sıvı kaybı olması lazım çünkü ishal, ateş vb. Geri kalanını da yukarıdaki makale ve Demet ablanın dediklerini uygulayabilirsiniz 😊

Ozgrvrl06

Aktif Üye
Merhaba 5 aylık maşallah, genç bir kuşunuz var ve gelişmekte
Takviyelerinixi rutin olarak verin
Önceliğiniz
Entrobac
Gervit-w
BtAmin forte
olsun bu üçlü standart verilecek, diğerleri ayda 1 olabilir
Ben 3 lü harici calsilüx veriyorum, enerjioil ve formmix de yavru olduğu zaman
İlk tüyü dökmüş yeni tüy döneminde btAmin forteyi haftada iki gün verebilirsiniz
Kafesinde kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka verin
Grit kum, meşe kömürü ve blok kaya tuzu kafes tabanında olsun, ihtiyaçları oldukça yerler👍🤲
Çok teşekkür ederim hocam kuşum hastalık sürecinden yeni çıkardık sağolun sizin ve ilgili arkadaşlarım sayesinde grit kum yoktu koyduk gaga taşı kalamarı vs hepsini ayarladım aralarına birer gün saf su ekleyerek bir haftaya bu üçlüyü sığdırıyım ben ozaman hocam birde ben bu kuşu alırken açık yem yavru yemi aldık sonradan öğrendim açık yem pek sağlıklı olmuyormuş değiştirmeye karar verdim quik marka yem koydum. eskisi gibi iştahla yemiyor baktım hayvanın şekli değişti eski yemine dönmek zorunda kaldık ben bu yavrumuza kolay alışa bileceği bir yem ne alabilirim. Calsilux bende sipariş edeyim nedir hocam. Birde şu dışkı son durumu hocam düzelmemişmi hala anlamış değilim probiyotige bir kaç gün daha devam etsemmi. sürekli sol ayağını açıp kapayıp göğsüne çekiyor tünekte ağrısımı var acaba

Son düzenleme:

Ozgrvrl06

Aktif Üye
Kombi mix antibiyotik karışımıdır onu önlem amaçlı vermeyin, tedavi amaçlı verilir 😊 Elektrolite de gerek yok sıvı kaybı olması lazım çünkü ishal, ateş vb. Geri kalanını da yukarıdaki makale ve Demet ablanın dediklerini uygulayabilirsiniz 😊
Çok teşekkür ederim Burçak hanım 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tamamdır çok sağolun yem değişikliğinde kullanmam gereken bir takviye varmı Burçak hanım
Yem değişikliğinde kabız, dışkı rengi değişimi olabilir çok normal, ayak çekmesi de çok normal öyle uyuklar 😊 Dışkı renk bırakıyor onun için 3 gün üst üste probiyotik verin 🙏

Ozgrvrl06

Aktif Üye
Yem değişikliğinde kabız, dışkı rengi değişimi olabilir çok normal, ayak çekmesi de çok normal öyle uyuklar 😊 Dışkı renk bırakıyor onun için 3 gün üst üste probiyotik verin 🙏
Tamamdır buğün elektrolit vermiştim burçak hanım sabahtan hastalıktan çıktı sıvıyı az tükettiği için araya boşluk bırakıyımmı sabahtan itibaren probiyotige 3 gün geçiş yapsam sorun yaratırmı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tamamdır buğün elektrolit vermiştim burçak hanım sabahtan hastalıktan çıktı sıvıyı az tükettiği için araya boşluk bırakıyımmı sabahtan itibaren probiyotige 3 gün geçiş yapsam sorun yaratırmı
Sabahtan itibaren verebilirsiniz 😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ayak tabanını kontrol eder misiniz? Yara, kızarma var mı, bacakta hassasiyet var mı?
Calsilüx kalsiyum dur, sebze meyveye serpilir, kemik yapısını destekler

Ozgrvrl06

Aktif Üye
Ayak tabanını kontrol eder misiniz? Yara, kızarma var mı, bacakta hassasiyet var mı?
Calsilüx kalsiyum dur, sebze meyveye serpilir, kemik yapısını destekler
Ayak tabanı kusursuz hocam pembe renk küçük bir nokta bile göremedim popoda kaka katlanması anüs ağzında yırtılma vardı kabızlıktan bu sebepten dolayı fucidin sürüyorum öncesi virkonlu suyla siliyorum popo kısmını ve ayak bacak kısımlarını ayağı ne soğuk ne sıcak ayakları sık sık kontrol ediyorum ama sorun gözükmüyor bu sabah probiyotige başladım

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ayak tabanı kusursuz hocam pembe renk küçük bir nokta bile göremedim popoda kaka katlanması anüs ağzında yırtılma vardı kabızlıktan bu sebepten dolayı fucidin sürüyorum öncesi virkonlu suyla siliyorum popo kısmını ve ayak bacak kısımlarını ayağı ne soğuk ne sıcak ayakları sık sık kontrol ediyorum ama sorun gözükmüyor bu sabah probiyotige başladım
Virkonlu suyla silmeyin, dezenfektan o. Onun yerine rif ampulle silebilirsiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ağrı olunca da ayağını kaldırır, vücut ısısını korumak içinde içeri çeker, kanda kaybetti😔🤲
Kan için bu sebzelerden verebilirsiniz 😊🤲

Üst Alt