• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Suya Limon Damlatmak

Eliffyildirim

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Uyuklama hâli, neşesiz olma, konuşmama
Merhaba öncelikle. Fıstık adında tatlı ama biraz ihtiyarlamış bir muhabbet kuşum vardı. Dün maalesef ki öldü :) ölmeden önceki tahmini son bir ayda düzgün uçmamaya başlamıştı son 1 haftada ise hep uyuklama hâli vardı, ötmüyordu, eski neşesi yoktu ama yeme içme düzeni gayet iyiydi gözlemlediğim kadarıyla. biz bu durumda kuşun hasta olduğunu düşündük ilk başlarda, vitamin ek takviye olsun diye suyuna birkaç damla limon damlattık 1 gece öyle durdu, ertesi günün akşamı bir değişiklik yoktu, neşesi hâlâ yerinde değildi, konuşmuyordu, uyukluyordu ancak annemin dediğine göre yem yiyip suyunu içmiş ve de ötüyormuşta. yem yiyip su içtiğinden kısa bir süre sonra ölmüş. bu durumun suyuna limon katılmasıyla bir alakası var mıdır? Gerçekten kendimi o kadar suçluyorum ki.

zynpp.

Paylaşımcı
Merhaba başınız sağolsun.Limon bağırsak florasını bozar bana göre verilmemelidir ama kuşunuz bundan öldü diyemem yaşlı bir kusmuş hastaymış belli ki zor bir durum tekrar başınız sağolsun çok izgünüm 😔

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba öncelikle. Fıstık adında tatlı ama biraz ihtiyarlamış bir muhabbet kuşum vardı. Dün maalesef ki öldü :) ölmeden önceki tahmini son bir ayda düzgün uçmamaya başlamıştı son 1 haftada ise hep uyuklama hâli vardı, ötmüyordu, eski neşesi yoktu ama yeme içme düzeni gayet iyiydi gözlemlediğim kadarıyla. biz bu durumda kuşun hasta olduğunu düşündük ilk başlarda, vitamin ek takviye olsun diye suyuna birkaç damla limon damlattık 1 gece öyle durdu, ertesi günün akşamı bir değişiklik yoktu, neşesi hâlâ yerinde değildi, konuşmuyordu, uyukluyordu ancak annemin dediğine göre yem yiyip suyunu içmiş ve de ötüyormuşta. yem yiyip su içtiğinden kısa bir süre sonra ölmüş. bu durumun suyuna limon katılmasıyla bir alakası var mıdır? Gerçekten kendimi o kadar suçluyorum ki.
Merhaba başınız sağ olsun 😔🤲
Limon asitli dir, bağırsak florasını bozar ve ishali artırır
Kuşunuz kaç yaşındaydı, yaşlı yaşı nedir?
Başka bir hastalığı vardır kuşlar saklarlar
1 damla limon ile de ölmezler, siz iyi olsun diye yapmışsınız
Üzülmeyin inanıyorum ki çok güzel baktınız
Ne ile beslediniz son zamanlarda kusma var mıydı?

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Merhaba başınız sağ olsun 😔🤲
Limon asitli dir, bağırsak florasını bozar ve ishali artırır
Kuşunuz kaç yaşındaydı, yaşlı yaşı nedir?
Başka bir hastalığı vardır kuşlar saklarlar
1 damla limon ile de ölmezler, siz iyi olsun diye yapmışsınız
Üzülmeyin inanıyorum ki çok güzel baktınız
Ne ile beslediniz son zamanlarda kusma var mıydı?

Yazan elleriniz dert görmesin hocam limon sitrik asit kuşların böbreklerini yorar illa limondan vaz geçmem diyorsanız kaynatın soğutun en fazla 2 ml suluga karıştırın aksi takdirde böbrekler yorulur ve beyaz dışkılama görülür kuşlarda bu hataların hepsini yapan biri olarak yazıyorum bana güvenin arkadaşlar heba olmasın canlar