• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sürpriz🥳

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Herkese iyi akşamlar, umarım hepiniz iyisinizdir🙋🏻‍♀️

Yine bizim evde bir akşam, yine evimize girmiş bir kuş 😁 Dışarıdan geldim ve Kivi’yi şu aşağıda görmüş olduğunuz arkadaşla (Kendisine Üzüm diyeceğiz 😁) fısır fısır konuşurken yakaladım. Evde kimse yokken pencereden girmiş ve doğruca Kivi’nin kafesine konmuş kendisi.

Evdeki boş kafese koydum, yem yiyor ve su içiyor çok şükür. Yarın birileri sorar diye en yakın petshopa haber vereceğim ve tahta tünek de alacağım 😁 Dışkısını da aşağıya ekliyorum. Entrobac vermeli miyim hemen? Ne kadarlıktır bir de? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Amanınnn ne güzel bir misafir. 😍

Eğer sahibi çıkmazsa artık misafirlikten çıkıp ev sahibi olur. 🤭 Kivinin sesini duyup girmiş sanırım. 😀

Bence 7 ya da 8 aylıktan büyük ama yaş tahminlerini Şehmu abi ile Bahar görünce daha net söylerler. 😊

Entrobac ı hemen verebilirsin bence bir sorun olmaz sanırım.

Mert.

Eski Forumcu
Ne sanata ben çok bekliyorum girsin diye ama bir başaramadım birkere sokakta gördüm ozaman. Burayı bilmiyordum yakalayamamistim çok güzel kus ancak 8 7 var yok kuş büyük bir kuş değil erkek

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Amanınnn ne güzel bir misafir. 😍

Eğer sahibi çıkmazsa artık misafirlikten çıkıp ev sahibi olur. 🤭 Kivinin sesini duyup girmiş sanırım. 😀

Bence 7 ya da 8 aylıktan büyük ama yaş tahminlerini Şehmu abi ile Bahar görünce daha net söylerler. 😊

Entrobac ı hemen verebilirsin bence bir sorun olmaz sanırım.
Bizimki annesine sormadan misafir çağırmaya başladı djdld ev arkadaşı da olabilir 🤩
Ya o kadar garip ki. İki tane karşı komşumuzda da kuş var ve balkonda bakıyorlar. Balkondakilere gitmemiş, dönüp dolaşıp bizim salona girmiş😁

Entrobacı verdim şimdi. Geldiğimde Kivi ile çok yakınlardı. Hastalık vs durumu varsa koruma amaçlı Kivi’ye bir şey uygulamalı mıyım peki? Çok teşekkür ederim❤

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Ne sanata ben çok bekliyorum girsin diye ama bir başaramadım birkere sokakta gördüm ozaman. Burayı bilmiyordum yakalayamamistim çok güzel kus ancak 8 7 var yok kuş büyük bir kuş değil erkek
Valla ben uğraşmıyorum, kendileri geliyor sağ olsunlar 😍 Bir arkadaşım da şöyle bir benzetme yaptı 😁 Teşekkür ediyorum

Nurcan

Aktif Üye
Bana da geçen ay kaçak misafir geldi ev sahibi oldu geldiğinde sizinki gibi uzun süre siyah diskiladi veterinere götürdüm bir haftaya geçmezse getirirsin demişti geçti yeşil dışkı yapmaya başladı. Benim başıma geldi siz de endişelenmeyin diye bilgilendireyim dedim.

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Bana da geçen ay kaçak misafir geldi ev sahibi oldu geldiğinde sizinki gibi uzun süre siyah diskiladi veterinere götürdüm bir haftaya geçmezse getirirsin demişti geçti yeşil dışkı yapmaya başladı. Benim başıma geldi siz de endişelenmeyin diye bilgilendireyim dedim.
Kivi diye bahsettiğim kuşumun da benzer bir öyküsü var :) Şimdilik yeni gelmesine bağlıyorum, gözlemleyeceğim. Teşekkür ederim❤

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Maşallah, çok güzel bir sürpriz olmuş, şimdilik misafirimiz olan üzüm bey 1 yaşını yeni doldurmuş, gözünde beyaz halka oluşmuş.

Entrobacı çekinmeden verebilirsiniz, önlem amaçlı kivi ye de verin.

Sağlıkla besleyin inşallah

Bahar Y.

Müdavim
Maşallah çok güzel bir misafir 💙
9 aylık civarında, dışkısı dışarıdan geldiği için düzensiz olabilir bu hasta olduğunu göstermez ama, 1 hafta sonra dışkısını atın bakalım, bu arada takviye verebilirsiniz sorun olmaz

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Maşallah, çok güzel bir sürpriz olmuş, şimdilik misafirimiz olan üzüm bey 1 yaşını yeni doldurmuş, gözünde beyaz halka oluşmuş.

Entrobacı çekinmeden verebilirsiniz, önlem amaçlı kivi ye de verin.

Sağlıkla besleyin inşallah
Çok teşekkür ederim, gerçekten çok güzel bir sürpriz oldu🍀 Şimdilik ayrı kafeslerdeler ama gözlem sonrası aynı kafese almayı denemeli miyim sizce? Kivi 45x35 kafeste şu an, beraber rahat olur mu yoksa daha büyük bir kafes mi gerekir?

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Maşallah çok güzel bir misafir 💙
9 aylık civarında, dışkısı dışarıdan geldiği için düzensiz olabilir bu hasta olduğunu göstermez ama, 1 hafta sonra dışkısını atın bakalım, bu arada takviye verebilirsiniz sorun olmaz
Çok teşekkür ederim❤ Ben de ona bağladım, bir de hafiften tüy dökümü üstüne gelmiş. Bugün Entrobac ile başladım, vitaminleri de eklerim rutinine.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Çok teşekkür ederim, gerçekten çok güzel bir sürpriz oldu🍀 Şimdilik ayrı kafeslerdeler ama gözlem sonrası aynı kafese almayı denemeli miyim sizce? Kivi 45x35 kafeste şu an, beraber rahat olur mu yoksa daha büyük bir kafes mi gerekir?
45x35 gayet yeterli ve iyi bir kafes.
İnşallah iyi anlaşırlar

Bahar Y.

Müdavim
2 erkek bir süre sonra anlaşamayabilirler ama

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bizimki annesine sormadan misafir çağırmaya başladı djdld ev arkadaşı da olabilir 🤩
Ya o kadar garip ki. İki tane karşı komşumuzda da kuş var ve balkonda bakıyorlar. Balkondakilere gitmemiş, dönüp dolaşıp bizim salona girmiş😁

Entrobacı verdim şimdi. Geldiğimde Kivi ile çok yakınlardı. Hastalık vs durumu varsa koruma amaçlı Kivi’ye bir şey uygulamalı mıyım peki? Çok teşekkür ederim❤
Eğer temasları fazla olmadıysa bir şey olmaz sanırım ama önlem amaçlı ne yapılabilir üstadlar yazar. 😊

Ya balkonda mı yaşıyorlar.🥺 Kivi yi daha çok sevmiş demek ki. 😅

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Eğer ayrı kafeslerde durmaları sorun olmazsa ayrı dursunlar. Anlaşma durumlarına göre bir aradada olabilirler. Bende şuaa 45lik kafeste iki erkek var, şimdilik anlaşıyorlar inşallah böyle devam eder. 🤗

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Eğer temasları fazla olmadıysa bir şey olmaz sanırım ama önlem amaçlı ne yapılabilir üstadlar yazar. 😊

Ya balkonda mı yaşıyorlar.🥺 Kivi yi daha çok sevmiş demek ki. 😅
Bütün yaz balkondaydılar valla. Çok uyardım ama dinleyen olmadı tabi. İki evde de küçük çocuklar var. Onlar için almışlar ama şimdi akıllarınca korumaya çalışıyorlar 😒
Herkes topçu, popçu ve jön arkadaş ister, Üzüm haklı 😁

Üst Alt