• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Suluğa yem doldurma

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhaba.
Sultan papağanım yeminin çoğunu suluğuna taşıyor nadiren 2-3 parça yemi suluğundan alıp yiyor fakat suyu çok pislendiği için günde 3 kere su değişikliği yapmak zorunda kalıyorum sizce sebebi nedir? Versele laga prestige kullanıyorum.

Ve ek olarak sadece akşam 21:30 gibi yem yiyor yani kursağı tamamen o saatlerde dolu oluyor gün içinde ne zaman bakarsam bakayım kursağı boş bu sebepten dolayıda kilo alamıyor kendisi hala 82 gr fikir sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim<3

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bazı kuşlar yemi yumuşatıp yemeyi tercih ediyor. Genellikle renkli parçalar olan yemlerde bunu yaparlar. Günü kafes dışında mı geçiriyor. Günü Kafes dışında geçirip yemi aksatan kuşlar oluyor. Kafese girincede kıtlıktan çıkmış gibi yeme dalıyorlar. Kafes dışında yem alanı oluşturabilirsiniz. Gün içinde sebze meyvelerden yumurtadan mama hazırlyıp verebilirsiniz. Kilo alması için günde bir kez zeolitli el besleme iyi gelir.

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Bazı kuşlar yemi yumuşatıp yemeyi tercih ediyor. Genellikle renkli parçalar olan yemlerde bunu yaparlar. Günü kafes dışında mı geçiriyor. Günü Kafes dışında geçirip yemi aksatan kuşlar oluyor. Kafese girincede kıtlıktan çıkmış gibi yeme dalıyorlar. Kafes dışında yem alanı oluşturabilirsiniz. Gün içinde sebze meyvelerden yumurtadan mama hazırlyıp verebilirsiniz. Kilo alması için günde bir kez zeolitli el besleme iyi gelir.
Zeolitli beslemeyi ihmal etmiyorum her gün aynı saatte yediriyorum günde 1.5-2 saat serbest vakti var gerisi kafes dışında yem aksatma durumu olmuyor kafes dışarısında yem alanımız mevcut fakat suluğu takıyorum 15 dakika sonra suluk yem içinde bulanmış vaziyette oluyor bu duruma 2 suluk takarak çözüm bulabilir miyim sizce?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Zeolitli beslemeyi ihmal etmiyorum her gün aynı saatte yediriyorum günde 1.5-2 saat serbest vakti var gerisi kafes dışında yem aksatma durumu olmuyor kafes dışarısında yem alanımız mevcut fakat suluğu takıyorum 15 dakika sonra suluk yem içinde bulanmış vaziyette oluyor bu duruma 2 suluk takarak çözüm bulabilir miyim sizce?
Suluğa taşıyor mu yoksa suluğa kusuyormu bundanda emin olalım.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafes ortamınızı görebilir miyiz