• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultanpapagani tek ayak ve kanat sekmesi ile dışkısı hakkinda

sargeras

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
30 Haz 2023
Kullanılan İlaç
Teramisin 4in1mix Trifulucan
16883863714111957639903152656398.jpgMerhabalar arkadaşlar
Sultan papaganimin tek ayağında tule takilmasi sonrasi sekelemesiyle başlayan olaylar zinciri devam ederek anlayamadigim seviyelere çıktı.
Once tek ayak sekmesiyle baslamasiyla teramicin krem tedavisi yaptım iyilesmedi. Sari kantaron sürdüm fayda etmedi. Sonrasında dışkısı aşırı sulu kokusuz açık yeşil bir hale dönüştü. Kanadında ise ayagindan dolayi hafif bir yalpalamaya başladı. Ucabiliyor yem mama yiyebiliyor. Yavrularını besliyor.
4in1mix ilaç tedavisine başladım 2 gündür. Fakat rahatsızlığı tam olarak nedir bilemedim. Salmonella olsa dışkısı pis kokar ama ayağındaki sekmesi salmonellaya isaret ediyor. Dışkı şekli ve rengine bakınca ornitosise benziyor. Aklım bir türlü almadı artık bu rahatsızlığı. Uzman kişileri konuya davet ediyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ailemize hoşgeldiniz😊 mümkünse kuşun videosunu Streamble com'dan ekler misiniz ilacı kim ve niçin önerdi

sargeras

Yeni Üye
Merhaba ailemize hoşgeldiniz😊 mümkünse kuşun videosunu Streamble com'dan ekler misiniz ilacı kim ve niçin önerdi
Hosbuldum çok teşekkür ederim.
Bahsettigim ilaclari ozellikle trifulucani diger sultanlarimda kullandim kuruma hastaligina karsi hatta elle besleme yaptigim yavrularda dahi basarili sonuclar aliyorum. 4in1mix i ilk defa kullaniyorum. Icme sularina 2 gundur kullandim etki göremedim.

Videoları yükledim. Sağ arka ayak parmağındaki tirnakta sanırım tırnak ucu kopması gördüm gibi.
Ayrıca dışkı fotoğrafını tekrar yüklüyorum.
Hatta ayak parmağındaki tırnağın durumunu da fotoğraf olarak çektim yüklüyorum.
20230704_000249.jpg20230703_235946.jpg20230703_235939.jpg

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ayakta kavrama var mı? Ayakta baya zorlanıyor kırık olabilir mi? Ben tam seçemedim ama parmakta açık yara varsa teramisin merhemi ışıkları kapatmadan önce sürüp ışığı kapatın. merhem en az 7 gün devam edin. Kuşa üç gün üst üste entrobac probiyotik verin dördüncü gün tekrar dışkı ekleyin bakalım. Bu esnada en az beş gün zeolitli el besleme yapın. Zeolit baya iyi geliyor. Mamaya mercimek tanesi kadar katmanız yeterli. Bahsettiğiniz hastalıkların olduğunu düşünmüyorum ben.

sargeras

Yeni Üye
Ayakta kavrama var mı? Ayakta baya zorlanıyor kırık olabilir mi? Ben tam seçemedim ama parmakta açık yara varsa teramisin merhemi ışıkları kapatmadan önce sürüp ışığı kapatın. merhem en az 7 gün devam edin. Kuşa üç gün üst üste entrobac probiyotik verin dördüncü gün tekrar dışkı ekleyin bakalım. Bu esnada en az beş gün zeolitli el besleme yapın. Zeolit baya iyi geliyor. Mamaya mercimek tanesi kadar katmanız yeterli. Bahsettiğiniz hastalıkların olduğunu düşünmüyorum ben.
Merhabalar. İlginiz için öncelikle teşekkürler. Tek tek cevaplamaya çalışayım.
Kavrama videoları izlediyseniz yapabiliyor. Kırık olsa morarma şişme olmamız mi? Ben morarma şişlik kızarıklık unsurlarına hiç rastlamadım. Salmonella dan şüpheleniyordum fakat dışkısı hiç salmonella olmadığı gibi ayak ve kanatta felç durumu olsa kus ucamazdi kanadından dolayı. Allaha şükür ucabiliyor.
Teramisin i bu siteden yaptığım araştırmalar neticesinde ilk öncelik olarak kullanayım diye satin aldim 2 gün kullandıktan sonra kuşum teramisini sürdüğüm bölgeden ( yedirerek surmeme ragmen) yediğinden sonra dışkısı bu hale geldi.
Ayrıca elle besleme mamam siringam var entrobac im da var. Fakat zeolit nedir bilmiyorum. Nerden temin edilir nedir tam olarak?
Aslında konuyu açma sebebim artık nokta atışı olarak sonuca ulaşmaya çabalıyorum. Antalya da kanatli veterineri uzman olarak hiç yok.

sargeras

Yeni Üye
Ayrıca zeoliti şimdi araştırdım yaraların ve ciltteki meydana gelen deformlarinin tedavisinde penisilin görevi ustlenerek hızlı iyileşmeyi sagliyormus.
Peki dışkı fotoğrafını ne şekilde yorumluyorsunuz? Ornitosis diskisina çok benziyor. Yada direk şöyle diyeyim bariz sulu ishal. 4in1mix vermeyi keseyim mi? Sadece 4 gün entrobac ile devam edelim?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Teramisini ışıkları kapatmadan önce sürüp ışığı kapatın. Ozaman yeme durumu olmayacaktır. Zeolit bağışıklık güçelnedirmeye çok iyi dışkıları da baya toparlatıyor. Mamais.com dan alabilirsiniz. Önce entrobac deneyin derim. ÜÇ gün hergün tazeleyerek verin. Hayavanı yormadan süreci atlatmak en iyisi. Kullandığınız yemin içeriğini de görebilir miyiz.

sargeras

Yeni Üye
Teramisini ışıkları kapatmadan önce sürüp ışığı kapatın. Ozaman yeme durumu olmayacaktır. Zeolit bağışıklık güçelnedirmeye çok iyi dışkıları da baya toparlatıyor. Mamais.com dan alabilirsiniz. Önce entrobac deneyin derim. ÜÇ gün hergün tazeleyerek verin. Hayavanı yormadan süreci atlatmak en iyisi. Kullandığınız yemin içeriğini de görebilir miyiz.
4in1mix yarından itibaren vermeyi kesiyorum o halde. 3 gün boyunca entrobac başlıyorum. Geceleri de yarından itibaren teramisini yedirerek sağ ayağına ve parmaklarına sürüyorum komple. Ayrıca ışıkları kapalı şuan. Ben bacağını ve ayaklarını da hatta kanat altını da video halinde çekip tekrar yüklerim.

Fakat şöyle bir durum var. Kusumuz anne olup 3 adet yavrusu var. Besleyeceğim diye sürekli yem mama taşıma yapiyor yavrularına. Ben devreye girip a21 vesele laga veriyorum ara ara ki kendini çok yormasın diye. Ayirsam dert ayirmasam dert anneyi elle siringayla beslesem zaten gidip yavrularına verecek hemen benim verdiğim mama ile prebiyotigi.
Ayrica asagida yemimizin resmini yükledim.
20230704_015131.jpg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavrular kaç günlük. Onların mamasınada zeoliti arada katabilirsiniz..onlara vermesinde sakınca yok ama önce kendisinin faydasını görmesi lazım. Takip etme şansınız varsa yavruları besledikten sonra anneye el besleme yapın. Mercimek tanesi kadar zeoliti bir iki ml a21 ile vermeniz yeterli. Amaç beslemekten ziyade zeoliti direk vermek. Baba bakıcı ise anneyi ayırabilirsiniz. Zeoliti yaptığınız yumurta sebze vs mamalarınada katabilirsiniz ama tadını pek sevmediklerinden vede alışık olmadıklarından yemeyebilirler.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Artırma şansıznız varsa tedavi sürecinde yemdeki aspur oranını biraz daha arttırabilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
@Şehmus BAKIR sizleri yoruma bekliyorum :)
Kuşun menüsünü zenginlestırın iyi bir paraket yemi alın, biotin verin, probiyotik verin, ilaç vermeyin bağışıklık düşer birde kilosunu ögrenelim ona göre bir besleme programı yapalım son olarak da uçamıyor mu?

sargeras

Yeni Üye
Kuşun menüsünü zenginlestırın iyi bir paraket yemi alın, biotin verin, probiyotik verin, ilaç vermeyin bağışıklık düşer birde kilosunu ögrenelim ona göre bir besleme programı yapalım son olarak da uçamıyor mu?
Ucabiliyor. @Semiha S. Dediği gibi bugün entrobac kullanımına başladım. Ben hastalık teşhisini merak ediyorum ve ayak durumunu merak ediyorum. Bu iki konunun çözümü için videolar resimler paylaştım ama bir tanı teşhis alamadım sizlerden