• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultanlarım aynı cinsmi yardimci olurmusunuz

Berrra

Yeni Üye
Merhaba sultan çiftimi kuşkuya gösterdim ikiside erkeğe benziyo dedi ben çift diye almıştım sizce ciftmi yoksa Aynı cins mi.
Birde siyahlı olan iki gündür kabarık duruyo ve çok uyuyo

Son düzenleme:

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikler merhabalar kuslarinizin 1 tanesi lutino sultan diğeri de yanılmıyorsam pied sultan. 2 si erkek değil lutino erkek pied dişi. Bu arada kuslarinizi tam olarak ne zaman aldınız ? Tünek altında yatan kuş ile lutinoyu ikisini çift olarak mi aldınız yoksa kendiniz seçerek mi aldınız ayri ayrı ?

Berrra

Yeni Üye
Öncelikler merhabalar kuslarinizin 1 tanesi lutino sultan diğeri de yanılmıyorsam pied sultan. 2 si erkek değil lutino erkek pied dişi. Bu arada kuslarinizi tam olarak ne zaman aldınız ? Tünek altında yatan kuş ile lutinoyu ikisini çift olarak mi aldınız yoksa kendiniz seçerek mi aldınız ayri ayrı ?
Evet ikisini çift olarak aldım 2 hafta önce iki üç gündür sürekli yuvalikta duruyolar yuvaligin deliğinden bakıyorum siyahlı olan uyuyo sürekli kafasını arkaya sokmuş halde

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yedek kafesiniz varsa dişi olanı bir süre başka kafese alın isterseniz birde iştah durumu nedir düzenli yem tuketiyormu ?
Birde dışkı resmi atarsanız kafes ayırdıktan sonra hocalarımız dışkısına bakıp tam net bilgi verebilirler belki soğuk algınlığı geçirmiş olabilir

Berrra

Yeni Üye
Yedek kafesiniz varsa dişi olanı bir süre başka kafese alın isterseniz birde iştah durumu nedir düzenli yem tuketiyormu ?
Birde dışkı resmi atarsanız kafes ayırdıktan sonra hocalarımız dışkısına bakıp tam net bilgi verebilirler belki soğuk algınlığı geçirmiş olabilir
Işhanı çok iyi mama hazırlıyorum evde buğday cimlendiriyorum çok severek yiyo ikiside .sabah ayirmistim dişi dediginiz sari olan sürekli otüyodu iki saat sonra birleştirdim geri dayanamadım . Takip edip dışkı resmi de atayım
Çok teşekkür ederim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Eğer tünek altında yatan kuşunuz hastaysa diğerine gecmesin burun deliklerine de bakın hırıltı sesi veya sıvı çıkıyor mu deliklerden kontrol edin ona göre hocalarimiz da size yapmanız gereken kullanmanız gereken vitaminleri söyleyecektir 🙂

EnesGenç

Eski Forumcu
Kafes altında durması normal bir durum değil hasta kuslar ve yavrular genellikle tabanda durur. Ama kuşların kisiligiylede alakali . Tabanda kağıt kullaniyormusunuz. Onun için de iniyor olabilir

Berrra

Yeni Üye
Kafes altında durması normal bir durum değil hasta kuslar ve yavrular genellikle tabanda durur. Ama kuşların kisiligiylede alakali . Tabanda kağıt kullaniyormusunuz. Onun için de iniyor olabilir
Evet kafesin tabanına gazete koyuyorum temizlerken kolay oluyo diye arkadasin lutino dediği sari olan sanırım bu halde siyahlı olan dişimi acaba yumurtlayacakmi o yüzden mi çok durgun ve sürekli yuvalikta duruyo

Berrra

Yeni Üye
Ilk resim sabah ikinciyi şimdi yaptı büyük ve koyu renkte

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bir süre yem harici birşey vermeyin dışkıları bozulmuş çünkü, yediklerinden kaynaklı da olabilir yaptığınız mamaları kaç saat kafeste bulunduruyorsunuz ? Çünkü 3-4 saatten sonra bozulur mamalar yerselerde dışkıları da bozulur zehirlenirler de özellikle yumurta maması yapıyorsanız çok dikkat edin icinde yumurta olduğu için bozulma durumunu göz önünde bulundurun derim ben

Berrra

Yeni Üye
Bir süre yem harici birşey vermeyin dışkıları bozulmuş çünkü, yediklerinden kaynaklı da olabilir yaptığınız mamaları kaç saat kafeste bulunduruyorsunuz ? Çünkü 3-4 saatten sonra bozulur mamalar yerselerde dışkıları da bozulur zehirlenirler de özellikle yumurta maması yapıyorsanız çok dikkat edin icinde yumurta olduğu için bozulma durumunu göz önünde bulundurun derim ben
Yaptığım mama dan bir sabah bir akşam tazeliyordum ve buzdolabında saklıyorum
Biraz ara vereyim insallah düzelir çok teşekkür ederim 🥰

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yaptığınız mamayi buzdolabına koymanızı tavsiye etmem her türlü buzdolabında bile bekletip kuşlara verseniz sağlıkları bozulur ve zehirlenirler bu da ölüme kadar sürükler

Üst Alt