• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultanım Yem Dışında Bir Şey Yemiyor

Tarçın Sahlep

Aktif Üye
Merhaba, sultanım eve geleli 5 gün oldu. Kendi hazırladığım yem karışımı (ak darı, aspur, Japon darısı, yulaf, çekirdek) dışında hiçbir şey yemiyor.

İki farklı mama hazırladım:
Birinde Versele Laga kuru mama, çimlendirilmiş maş fasulyesi, maydonoz, dereotu, havuç ve kendi yeminden çok az koydum dokunmadı.
Diğerinde Versele Laga kuru mama, çimlendirilmiş maş fasulyesi, maydonoz, dereotu, havuç, Versele Laga sağlık tohumu, kendi yeminden çok az, haşlanmış yumurta, yumurta kabuğu ve 15 damla sedochol koydum. Onu da yemedi.

Kafesindeki kalamar kemiğine, gaga taşına, mineral bloğa, kuş kumuna, Himalaya tuzuna da hiç dokunmadı. İkinci mamayı yemesi için geceden aç bıraktım yine yemedi.

Üstelik en kaliteli ve en pahalı malzemeleri kullanıyorum. Sebebi ne olabilir? Ne yapabilirim?

__halitcan2834

Yeni Üye
Merhaba, sultanım eve geleli 5 gün oldu. Kendi hazırladığım yem karışımı (ak darı, aspur, Japon darısı, yulaf, çekirdek) dışında hiçbir şey yemiyor.

İki farklı mama hazırladım:
Birinde Versele Laga kuru mama, çimlendirilmiş maş fasulyesi, maydonoz, dereotu, havuç ve kendi yeminden çok az koydum dokunmadı.
Diğerinde Versele Laga kuru mama, çimlendirilmiş maş fasulyesi, maydonoz, dereotu, havuç, Versele Laga sağlık tohumu, kendi yeminden çok az, haşlanmış yumurta, yumurta kabuğu ve 15 damla sedochol koydum. Onu da yemedi.

Kafesindeki kalamar kemiğine, gaga taşına, mineral bloğa, kuş kumuna, Himalaya tuzuna da hiç dokunmadı. İkinci mamayı yemesi için geceden aç bıraktım yine yemedi.

Üstelik en kaliteli ve en pahalı malzemeleri kullanıyorum. Sebebi ne olabilir? Ne yapabilirim?
Bence ortama biraz daha alışınca yemeye başlayacaktır 5 gün kısa bir süre çünkü

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kuş küçükten alıştırılmadıysa genelde mamaya temkinli yaklaşır. Her şeyi karıştırmak yerine yavaş yavaş başlayın. Mesela sadece yumurtayı iyice haşlayıp, kurulayıp, rendeleyip mama kabında servis edin veya sadece havuç rendeleyip suyunu sıkıp verin. Bunlara alışmaya başladıkça eklemeler yaparsınız. Mamanın çok sulu olmaması lazım. Islak zeminlerde bakteri kolay ürediği için kuşların büyük çoğunluğu ıslak besinlerden kaçınma eğiliminde oluyorlar. Yumurtayı bir peçete ile iyice kurulamanız, rendelenmiş havucun suyunu sıkmanız lazım 😊. En geç bir iki haftaya yemeye başlar diye düşünüyorum 👍🏻

Tarçın Sahlep

Aktif Üye
Aslında sadece maydonoz vermeye çalıştım ama gelin görün ki ona da hiç dokunmadı maalesef. Diğer malzemelere de hiç dokunmuyor, üzülüyorum böyle olunca.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Yumurta ile başlayın. Kuş size alışıksa, elinizden yiyorsa yavaş yavaş elinizle verin veya gösterin mama olduğunu anlasın. Alışınca tabağınızdan bile çalmaya başlar 😊. Üzülmeden, yılmadan, sabırla denemeniz lazım. Maalesef güvenmeleri zaman alıyor.