• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultanım Kabarık Duruyor

turgayoruk

Yeni Üye
Merhaba
Sultan Papağanım son günlerde kendini kabartıyor ve uykulu halleri arttı.Geçen gün koltuk altlarındaki tüyleri yemiş ve bugun tüyleri kustu.Gagasıyla bir yerlere vurmaya calisiyor koltugun ustundeyken koltugu gagalıyor.Dışkısını kontrol ettim herhangi bir problem gorunmuyor yemekte yiyor.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun beyaz peçete üzerine yaptığı yeni dışkı resmini paylaşır mısınız? Bir de kuşunuzu strese sokacak bir şey var mı? Kanat altlarında minik böcek gibi şeyler var mı?

turgayoruk

Yeni Üye
Kuşunuzun beyaz peçete üzerine yaptığı yeni dışkı resmini paylaşır mısınız? Bir de kuşunuzu strese sokacak bir şey var mı? Kanat altlarında minik böcek gibi şeyler var mı?
Hocam kanadının altinda bisey gozukmuyor.Dışkiyi gelince atarım.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam güncel dışkısı bu şekilde
Kabarıklık sorunu devam ediyor
Kuşunuzun dışkısı normal değil. Kanatlı uzmanına götürmelisiniz. Ayrıca stresten uzak tutun. Nerede ikamet ediyorsunuz ?

turgayoruk

Yeni Üye
Kalamar kemigimiz yok b vitamini vermedik.Birazdan goturucez

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kalamar kemigimiz yok b vitamini vermedik.Birazdan goturucez
Bence de götürün. Kalamar kemiği alın kafeste mutlaka bulunsun. Kuşlar için gerekli kalsiyumu sağlar, kuşunuzda kalsiyum eksikliği ve vitamin eksikliği de olabilir

turgayoruk

Yeni Üye
Bence de götürün. Kalamar kemiği alın kafeste mutlaka bulunsun. Kuşlar için gerekli kalsiyumu sağlar, kuşunuzda kalsiyum eksikliği ve vitamin eksikliği de olabilir
Veterinere gittik.Muayene etti.Hızlı kilo verdiğini söyledi.Kuruma başlangıcı ve kursak mantarı dedi.Bu ilaçları ve reçeteyi yazdı.Çok araştırdım Sakaryada kanatlı kuşlara bakan çok az yer var.Güvenebilir miyim bilmiyorum

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Veterinere gittik.Muayene etti.Hızlı kilo verdiğini söyledi.Kuruma başlangıcı ve kursak mantarı dedi.Bu ilaçları ve reçeteyi yazdı.Çok araştırdım Sakaryada kanatlı kuşlara bakan çok az yer var.Güvenebilir miyim bilmiyorum
Bunlar vitamin ve probiyotik mantarı tedavi etmez, takviye olur sadece. Belki zeolit tozu önerir demet abla @Demet bükay

turgayoruk

Yeni Üye
Hocam ne yapmalıyız bu ilaçları kullanalım mi ne yapacağimizi bilemiyoruz.Veterinere guvenemedim.Sakaryada bu işten anlayan biri var mi onuda bilmiyoruz.Kuş şu an yemek yiyor su iciyor.Veteriner hizli kilo kaybi yaşamis kuruma var dedi.Ilacida bir kere vermeyi denedik agzini actirmiyor tutmaktan korkuyoruz ne yapacagimizi bilemedik

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun dik tutun, kafasını baş ve işaret parmağınızla sabitleyin, sonra ağzına damlatın. Vitaminleri verin tabiki ancak mantar teşhis ettiyse bunlar değil tedavi

turgayoruk

Yeni Üye
Kuşunuzun dik tutun, kafasını baş ve işaret parmağınızla sabitleyin, sonra ağzına damlatın. Vitaminleri verin tabiki ancak mantar teşhis ettiyse bunlar değil tedavi
Mantardan ziyada kuruma hastaligı başlangici dedi hocam