• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultana Kullandığım Yemler

gambred

Yeni Üye
Yakşalık 2 haftadır benimle olan Yuri'ye kullandığım yem ve takviyeleri günlük rutinleriyle aşağıda yazmak istiyorum.
Gelişecek / yanlış uygulama yaptığım konularla ilgili tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Yem - Gardenmix Platin
Kullanım: her gün kabuklarını üfleyerek temizliyorum ve üzerine ekleme yapıyorum.

Probiyotik - Diazyme 256
Kullanım: her pazartesi 100 ml suyuna 0.5 gram çözdürerek ekliyorum, salı günü suyunu değiştiriyorum.

Kuş kumu - Beak's anasonlu kömürlü grit kuş kumu
Kullanım: henüz azaltmadı ama azaldıkça ekleyeceğim.

Vitamin - Biyoteknik Avisol A 20 Cc
Kullanım: 100 ml suya 25 damla her perşembe veriyorum, cuma suyunu yeniliyorum.

Dal Darı: Quik Doğal Dal Darı
Kullanım: Bittikçe yenisini takıyorum.

Bunun dışında nemli mamayla pek arası olmasa da her gün yemliğine koyup, 12 saatten sonra dökerek yeniliyorum.
Haftada bir haşlanmış yumurta veriyorum. 4-5 saat bekleyen yumurtayı döküyorum.
Suluğundaki suyu her gün tazeliyorum.

Sebzeliğine ara ara yıkayıp kuruttuğum havuç gibi sebzeler ile ceviz gibi kuruyemişler koysam da hiç yüzüne bakmıyor. Onun için 3-4 gündür sebzeliği boş.

Size göre eklemem gereken veya gereksiz yaptığım bir şey var mıdır? Bilgi ve dönüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

sasha

Aktif Üye
tebrik ederim bence gayet iyi gözüküyor. Sebzeleri buharda haşlayıp vermeyi deneyebilirsiniz. (buharda vitaminleri ölmemiş oluyor.) Bir de 6 ayda bir iç dış parazit yaptırmak gerekiyor diye biliyorum.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yakşalık 2 haftadır benimle olan Yuri'ye kullandığım yem ve takviyeleri günlük rutinleriyle aşağıda yazmak istiyorum.
Gelişecek / yanlış uygulama yaptığım konularla ilgili tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Yem - Gardenmix Platin
Kullanım: her gün kabuklarını üfleyerek temizliyorum ve üzerine ekleme yapıyorum.

Probiyotik - Diazyme 256
Kullanım: her pazartesi 100 ml suyuna 0.5 gram çözdürerek ekliyorum, salı günü suyunu değiştiriyorum.

Kuş kumu - Beak's anasonlu kömürlü grit kuş kumu
Kullanım: henüz azaltmadı ama azaldıkça ekleyeceğim.

Vitamin - Biyoteknik Avisol A 20 Cc
Kullanım: 100 ml suya 25 damla her perşembe veriyorum, cuma suyunu yeniliyorum.

Dal Darı: Quik Doğal Dal Darı
Kullanım: Bittikçe yenisini takıyorum.

Bunun dışında nemli mamayla pek arası olmasa da her gün yemliğine koyup, 12 saatten sonra dökerek yeniliyorum.
Haftada bir haşlanmış yumurta veriyorum. 4-5 saat bekleyen yumurtayı döküyorum.
Suluğundaki suyu her gün tazeliyorum.

Sebzeliğine ara ara yıkayıp kuruttuğum havuç gibi sebzeler ile ceviz gibi kuruyemişler koysam da hiç yüzüne bakmıyor. Onun için 3-4 gündür sebzeliği boş.

Size göre eklemem gereken veya gereksiz yaptığım bir şey var mıdır? Bilgi ve dönüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Dal darı ve aspur verebilirsin sultan papağanlari daldari ve aspur tüketmeye bayılırlar. Bu arada vitaminleri kullanman güzel ama ufak bir teknik hatayı duzeltmek isterim 🙂sabah koydugun vitaminli suyu 1 gün bekletme çünkü suluk içi her türlü yaglanma yapıyor kuşun enfeksiyon kapmasin. Suyuna koyduğun vitamini bir kaç saat sonra veya akşam değiştirip saf su koymayı tercih etmelisin🙂 ve sana tavsiyem rohnfried sağlık ürünleri alabilirsin imkanın varsa.

gambred

Yeni Üye
Dal darı ve aspur verebilirsin sultan papağanlari daldari ve aspur tüketmeye bayılırlar. Bu arada vitaminleri kullanman güzel ama ufak bir teknik hatayı duzeltmek isterim 🙂sabah koydugun vitaminli suyu 1 gün bekletme çünkü suluk içi her türlü yaglanma yapıyor kuşun enfeksiyon kapmasin. Suyuna koyduğun vitamini bir kaç saat sonra veya akşam değiştirip saf su koymayı tercih etmelisin🙂 ve sana tavsiyem rohnfried sağlık ürünleri alabilirsin imkanın varsa.
Tamamdır bundan sonra akşamına değiştirmeye özen gösteririm vitamini :)
Elimdeki vitamin bitince Röhnfreid Gerwit'e geçerim. Katalizör verdiğimiz için markanın önemi yok diye düşünmüştüm ama ikidir karşıma çıktığına göre inat etmeyeceğim :)
Dal darısı hiç eksik olmuyor bu arada. Bunları yazarken de hanımefendi kafesinden sıkılıp omzuma geldi. Sanırım kendisi hakkında konuştuğumuzu anladı 😂

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
😄😄😄 dişi kuşlar ileride kizistigi zamanlarda yumurta atar bilginiz olsun. Alma imkanınız olursa hatta eşi olsun isterseniz ki dişi kuşunuz buna ihtiyaç duyacak kendisinden 3-4 ay büyük bir sultan erkeği alabilirsiniz yanlız büyümemesi ve soyunu devam ettirmesi için 🙂

gambred

Yeni Üye
😄😄😄 dişi kuşlar ileride kizistigi zamanlarda yumurta atar bilginiz olsun. Alma imkanınız olursa hatta eşi olsun isterseniz ki dişi kuşunuz buna ihtiyaç duyacak kendisinden 3-4 ay büyük bir sultan erkeği alabilirsiniz yanlız büyümemesi ve soyunu devam ettirmesi için 🙂
O zamanlar gelince mutlaka yuvalık ve bir eş koyarız yanına :)

Üst Alt