• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Yumurtasını Sevda Papağanın Altına Koydum

Deaft

Aktif Üye
Merhabalar direkt konuya gireyim anaç dişim yine yumurtladı 6 tane 2 sini yanlışlıkla kırdı 4 tane yumurta var altında,Bugün bir kuşçu abimde 4 tane sultan yumurtasını ayırdığını gördüm 1 tanesini altına koysam otururmu dedim oturur dene dedi kuşun altına koydum dışarıya çıkartıp bi kontrol ettikten sonra onuda altına aldı ama yumurtalarından biraz büyük sizce sorun olurmu ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sultanın altına sevda olurda sevdanın altında sultan yumurtası zorlayabilir. Kuş küçük yumurta iri ve kendi yumurtalarıda var. İki sevda bir sultan yumurtası olsa olabilir. Ama sizinki sayıcada fazla. Yinede Denenebilir. Olduda çıktı tamamen el besleme yapmanız gerek. Başka türler besleyemiyor.

Deaft

Aktif Üye
Sultanın altına sevda olurda sevdanın altında sultan yumurtası zorlayabilir. Kuş küçük yumurta iri ve kendi yumurtalarıda var. İki sevda bir sultan yumurtası olsa olabilir. Ama sizinki sayıcada fazla. Yinede Denenebilir. Olduda çıktı tamamen el besleme yapmanız gerek. Başka türler besleyemiyor.
Şimdi kendi gagasıyla altına aldı fakat bu yumurta yeni diğer yumurtalar 10 günden fazla oldu el beslemeyi hallederim ama yavruları ayırt edebilir miyim.

Deaft

Aktif Üye
Sultan besleyen büyüten muhabbetler var yani olur mu olur 😊. Sizin anaçlar becerebilir mi orasını bekleyip görmek lazım.
Benim anaçlar sürekli yavruluyor aralıksız yavruları büyüyor yeniden yumurtluyor.Bu sefer böyle birşey deneyeyim dedim kuş garipsemedi bakalım.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Benim anaçlar sürekli yavruluyor aralıksız yavruları büyüyor yeniden yumurtluyor.Bu sefer böyle birşey deneyeyim dedim kuş garipsemedi bakalım.
Anaçlarınızı dinlendirin güçden, bağışıklıktan düşerler, sıkıntı olur, 2 turdan sonra mutlaka dinlendirilmeli en az 2-3 ay

Deaft

Aktif Üye
Anaçlarınızı dinlendirin güçden, bağışıklıktan düşerler, sıkıntı olur, 2 turdan sonra mutlaka dinlendirilmeli en az 2-3 ay
Şimdi durum şöyle yuvalık takmadım bu sefer zemine yumurtaları ayırmaya kalksam diğer kuşlarin yanına koyuyorum bu sefer kendi yavrusuyla kavga ediyor

Üst Alt