• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papapağanıma Ne Oldu?

Ahmet123456

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sultan papağanı agresif kaşınma
Hastalık Belirti Tarihi
31 Mar 2023
Yaklaşık iki yıldır eş halinde yaşayan sultan papağanım çiftim 2 haftadır kuluçka dönemi içerisindeydi. Erkek olan sultan papağanının kafes dışına çıkmak istemesinin ötürü dışarı çıkarmıştım. Ardından ailemden başka birine kuşu verirken elektirik alışverişi oldu. Kuş bunun ardından agresif bir şekilde kaşınmaya başladı bunun ardından yarım saat kadar geçti fakat duruma devam etti. Bende daha önceden farketmediğim bir bitlenme durumun yaşanabilme ihtimaline karşı kafese geri koymadım. Sizce durumu nedir? Geçeçi bir şok durumumu yoksa ciddi olabilcek bir durum varmıdır, yardım edebilirseniz teşekkür ederim.

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
elektrik alışverişi derken ? birde kuluçka döneminde kuşlarınızı çıkarmasanız daha iyi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Elektrik olayını bende merak ettim🤔 kuşunuzun videosunu ve güncel dışkı resmi görelim bakalım 👍

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sanırım kuşu karşı tarafa iletirken vücutta oluşan minik kıvılcım ve hafif titreme olayından bahsediyor. Bunu kuşta hissetmiş olmalı ama kuşa ne derece etki eder bende bilemiyorum

Son düzenleme:

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Asansör tuşuna basarken oluyor o kıvılcım bazen de biriyle tokalaşırken. Statik elektrik. Hiçbir canlıya zararı olmaz en fazla korkmuştur.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sanırım kuşu karşı tarafa iletirken vücutta oluşan minik kıvılcım ve hafif titreme olayından bahsediyor. Bunu kuşta hissetmiş olmalı ama kuşa ne derece etki eder bende bilemiyorum
Asansör tuşuna basarken oluyor o kıvılcım bazen de biriyle tokalaşırken. Statik elektrik. Hiçbir canlıya zararı olmaz en fazla korkmuştur.
Aydınlattiginiz için teşekkürler 😊 bende onun zarar vereceğini sanmıyorum 👍 statik elektrik bak birşey daha öğrendim 😊🙏