• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papagınımın kanat altları kanaması ve tüyleri olmaması

Elem21

Yeni Üye
Merhabalar, kuşum kaşınıyor ve kanat altlarını kanatıyor. Kaç defa veteriner götürmem ragmen tüyleri çıkmadı ve sürekli kanatıyor bunun için boyunluk kullandım fakat ben onun da bir etkisini göremedim ne yapabilirim? Krem sürmüştüm ama doktor krem sürmeyi tavsiye etmedi lütfen yardım edin yoksa bu halde giderse kuşum ölecek o yaşasın istiyorum. Tüyleri olmadı için uçamıyor da lütfen bi bakın....

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz
Boyunlugu neden çıkardınız? Veteriner ne ilaçlar verdi ?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Öncelikle hoşgeldiniz. 2-3 sorum olacaktı benim de. Kuşunuz kaç yaşında?
Eşi var mı?
Boyunluğu neden çıkardınız? Bir de veteriner size krem, antibiyotik gibi bir ilaç verdi mi? Maalesef bunları bilmeden bir şey diyemeyiz.

Elem21

Yeni Üye
Ya oda kesiyordu çırpındıkça ondan çıkarttım şırınga ile antibiyotik vermişti crystalın animal Health bu spreyi vermişti fakat etkisini göremedim

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Ya oda kesiyordu çırpındıkça ondan çıkarttım şırınga ile antibiyotik vermişti crystalın animal Health bu spreyi vermişti fakat etkisini göremedim
Onların ölçüsü olmuyor muydu? Tam emin değilim ama onların boyun ölçüsü oluyor sanırım. Tekrar veterinere gitmenizi öneririm. Maalesef bunlara bir cevap veremem. Verirsemde yanlış olabilir. Önemli bir konu bu.

Elem21

Yeni Üye
Merhaba kuşumun eşi yok 1 yaşında boyunlugu oda kestigi için çıkartmıştım antibiyotik ve crystalın anımal health bu spreyi verdi

Elem21

Yeni Üye
Onların ölçüsü olmuyor muydu? Tam emin değilim ama onların boyun ölçüsü oluyor sanırım. Tekrar veterinere gitmenizi öneririm. Maalesef bunlara bir cevap veremem. Verirsemde yanlış olabilir. Önemli bir konu bu.
Ya bende bilmiyorum ölçüsü olup olmadıgını fakat doktor onu takmıştı bir yararda göremedim açıkcası

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Abi bir şey sorucaktım. Bu tarz durumlarda parazit gibi bir durumdan olabilir mi?
Parazit de olabilir iç hastalıkda olabiliyor ve alerjik de olabiliyor..genel olarak kanatalti kaşınma alerjik vaka eğer parazit olsaydı sadece bir bölgeyi kasimazdi ben alerjidir diye düşünüyorum..

Elem21

Yeni Üye
Parazit de olabilir iç hastalıkda olabiliyor ve alerjik de olabiliyor..genel olarak kanatalti kaşınma alerjik vaka eğer parazit olsaydı sadece bir bölgeyi kasimazdi ben alerjidir diye düşünüyorum..
Şey bu tüy dökme hastalığı olabilirim tedavisi olmayan yanlış üretiminden dolayı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sirkeli su kesinlikle önermem hayvana eziyetten başka bişey değil, boyunlugu çok sıkmayın biraz gevşek bırakarak tekrar takın eğer boyunluk duruyorsa bir foto ekleyin buraya görelim bu konuda yardımcı olalım.boyunlugu taktiktan sonra verdiği spreyi düzenli şekilde kullanın.. spreyi biliyorum faydası olacaktır sadece kuşunuza evde verdiğiniz bir gıda varsa mesela peynir alerji yapar veya mama yapıyorsanız içine ekstra koyduğunuz bişey olabilir yani tam emin değilim ama daha önce böyle çok vaka gördüm..hep alerjik çıktı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şey bu tüy dökme hastalığı olabilirim tedavisi olmayan yanlış üretiminden dolayı
Tüy dökme hastalığı dediğiniz bir tür virüs ve eğer öyle olsaydı uzun kanatları dökülürdu

Elem21

Yeni Üye
Dogru dürüst yemini bile yemiyor yemin içindeki çekirdekleri bile çitlemiyor asla evde mama yada başka bişey yemiyor korkuyor asla agzına almadı daha hiç yemedi hep yem ve daldarı yedi lütfen tavsiyeleriniz uymak istiyorum ve kuşum benimle kalmasını istiyorum o ölmesin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Böyle geri taktım
Tamamdır şimdi günlük söylenilen şekilde spreyi kullanın ve suyuna probiyotik alın diyazm 256 olabilir çünkü bağışıklık muhtemelen düşmüştür ayrıca eğer yem yemiyorsa veya az besleniyor ise mutlaka elle besleme yapmanız gerekmektedir.. bunları yaparsanız kuşunuzu inşallah kaybetmeyeceksiniz durumu ile ilgili bizleri bilgilendirirseniz sevinirim

Elem21

Yeni Üye
Tamamdır şimdi günlük söylenilen şekilde spreyi kullanın ve suyuna probiyotik alın diyazm 256 olabilir çünkü bağışıklık muhtemelen düşmüştür ayrıca eğer yem yemiyorsa veya az besleniyor ise mutlaka elle besleme yapmanız gerekmektedir.. bunları yaparsanız kuşunuzu inşallah kaybetmeyeceksiniz durumu ile ilgili bizleri bilgilendirirseniz sevinirim
Teşekkürler dediginizi uygulayacam ve sizide bilgilendireceğim ama şu elle besleme nasıl olacak acaba anlatırsanız sevinirim

Elem21

Yeni Üye
Ve şu suya katılacak ilacı petshopda bulabilir iyim acaba

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Diyazm her petshoptan bulamazsınız internet üzerinden bulabilirsiniz.. besleme maması ve aparatı da internetten alin aldığınızda nasıl kullanacağınizi anlatalım

Üst Alt