• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağınım Yere Basamıyor

ikigam

Yeni Üye
Merhaba,
Sultan papağınımın tüy ve gaga hastalığı var. Kanat tüylerinin eksikliği nedeniyle de uçamıyor. Geçen hafta perşembe (20.12.2023) günü uçmaya çalışırken yere düştü. Cuma günü farkedip veterinere götürdük. Bacağında ve parmaklarında kırık olmadığını söyleyerek sadece ağrı kesici verdi. Ancak 5 gündür yere basamıyor ve sürekli ayağını yukarda tutuyor. Fotoğraflarını gönderiyorum.

Tüyleri ve bağışıklık sistemi için de sebze, meyve ve kalsiyum olarak da korvımın veriyorum. Doktor hastalığının tedavisi olmadığını ancak bağışıklık sistemini güçlü tutabileceğimi belirtti. Bunun için önerileriniz var mı?

Yardımlarınızı bekliyorum. Tesekkurler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani veteriner hekim gerekeni belirtmiş ve yapmanız gereken takviyelerini vermek, iyi karışım yem, mineral, calsıyum, gerwit, entrobac, bt amin forte bunları bir süre düzenli olarak verin hatta eğer yapabilirseniz zeolitli besleme de yaparsanız böylece bağışıklık sistemi güçlenir

ikigam

Yeni Üye
Cevap için teşekkürler. Ayağında herhangi bir problem görüyor musunuz?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Asagida iki video paylasiyorum. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Ağagı çok fazla şiş görünüyor, veteriner hekim ile tekrar görüşün bence, incinme olmuş, belkide ödem oluşmuş olabilir, Şehmus BAKIR hocam gerekeni söylemiş takviyelerini sitemizin sponsoru mamaist.com dan temin edip verebilirsiniz çok güvenilir bizlerde ordan alıyoruz. Ayağına voltaren emulgel krem kullanabilirsiniz yatmadan önce dvit bebek vitamini de iyi gelir, ağrısı olduğu için ayağını kaldırıyor.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Cevabiniz icin tesekkurler. dediginizi yapacagim.
Geçmiş olsun voltaren i uyumadan önce masaj yaparak sürün hemen ışığı kaptın lütfen didiklemesin, dvit de eczaneden alabilirsiniz ağzına 1 damla damlatın. 1 hafta

Üst Alt