• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan Papağanlarıyla İlgili Birkaç Soru

Tarçın Sahlep

Aktif Üye
Merhaba, kardeşime ve babama sultan papağanı sahiplenmek istiyoruz. İşten kalan vakitlerinde bakmayı düşünüyorlar fakat aklımıza takılan şeyler var. Ben daha önce sultan baktığım için biraz deneyimliyim fakat o da nispeten amatörce olmuştu.Yardımcı olursanız seviniriz.
  1. Sahipleneceğimiz papağanın yeme yeni düşmüş olmasıyla 2.5-3 aylık olması arasında eğitilebilirlik açısından çok fark olur mu? Daha küçük olanın daha iyi eğitilebileceğini düşünüyorum.
  2. Lutino ve albino papağanlar arasında kaldık, sosyallik ve karakter açısından iki kuş arasında belirgin bir fark olur mu? Ben albino kuşların sağlık sorunu yaşamasının daha olası olduğunu ama daha sosyal mutasyonlar olduğunu okumuştum.
  3. Yem karışımı olarak %60 ak darı, %20 aspur, %20 çekirdek vermeyi düşünüyoruz. Bu karışım doğru olur mu?
  4. Cinsiyet tespiti çok zor olmasına rağmen konuştuğum üreticilerin çoğu 2-2.5 aylık papağanlarına "erkek-dişi" diye cinsiyet tespit etmeye başlamışlar bile. Buna güvenmeli miyiz?
Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederiz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
1. Fark olmaz. İlgiyle hemen alışacak aylar belirttiğiniz aylar.
2. Heryerde bilgi kirliliği var bu konuda. Her kuşun karakteri farklı. Ben sağlıkta farklı durumlar yaşamadım. Sosyalleşme konusu tamamen karakter ve ilgi 👍🏼
3.%60 darı %40 aspur karışımlı yem alıp, çekirdek, dal darı, sağlık tohumu gibi diğer tohumları haftada bir gün farklı günlerde ayrı olarak bir tatlı kaşığı olarak vermeniz daha uygun.
4. Gerçekten deneyimli bir üretici ise duruşundan ve bazı cinsiyete özel karastersik özelliklerden cinsiyetini anlayabilir. Oran verebilir ama kesinlik veremez. Kesinlik için ya dna yada melodik ötüş ayrımı gerekir.