• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanlarını ayırma hk.

ecekarta

Aktif Üye
Mayıs 2025 doğumlu iki sultan papağanım var. Anneleri yavrular 1 haftalıkken öldü ve baba büyüttü. O zamandır aynı kafeste yaşıyorlar. Yavruların biri dişi biri erkek. Dişi olan ile baba çok iyi anlaşıyor. Ancak son zamanlarda erkek olan yavru kafes içinde tünek değişimi gibi hareketlendiğinde erkek yavrunun onlara, kalan iki kuşun da erkek olan yavruya zarar vermeyecek şekilde gaga atmaya başladı. Alan savunması gibi ya da yaklaşma gibi bir durum sanırım. Ayrıca bugün dişi olan yavrumun erkek yavrunun kafasından tüy yolduğu ana denk geldim, öncesini göremedim hani kaşıyordu da mı döküldü orasını bilmiyorum. Ancak kafasının ufak bir bölümünde de tüylerin olmadığını gördüm sanırım yolma durumu var. Erkek olan yavruyu ayırmam gerekiyor artık bunu biliyorum ancak süreci nasıl izlemem lazım bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Kuşların hiçbirinde kanama gibi bir durum yok şu an

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bence dişi olan yavruyu ayırın. Onlarda anne baba kardeş kavramı yok. Bab ile dişi yavru aynı kafeste kalırsa yuvalık olmasada çifleşebilirler. Muhtemelen kavgaların sebebide ikinci erkeği istemedikleri için oluyordur. İki erkek aynı kafeste kalıp tek dişiyi ayırın. Ben bu durumu yaşadım.

ecekarta

Aktif Üye
Evet o kavramlar yok biliyordum, eğer iki erkek kalırsa sakinleşirler mi? Ya da ayırınca ne kadar beklemem lazım mesela gerçekten sakinleşmeleri için?

ecekarta

Aktif Üye
Bence dişi olan yavruyu ayırın. Onlarda anne baba kardeş kavramı yok. Bab ile dişi yavru aynı kafeste kalırsa yuvalık olmasada çifleşebilirler. Muhtemelen kavgaların sebebide ikinci erkeği istemedikleri için oluyordur. İki erkek aynı kafeste kalıp tek dişiyi ayırın. Ben bu durumu yaşadım.
Bir de ayırınca başta kafesleri birbirlerini görecek şekilde yakın mı olsun? Aynı odalarda veya farklı odalarda olması fark eder mi? En az 30x30x30 kafes almayı düşünüyorum tek kalan kuşa iyi mi boyut olarak acaba?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Eşleme ihtimali olmadığı için sürekli bu şekilde tutun. Kafeslerin yanyana olmalarında sakınca yok. Birazda kuşların karakterleri ile alakalı. Sıkıntı olduğunu gözlemlerseniz odaları ayırırsınız.

ecekarta

Aktif Üye
IMG_8772.jpegIMG_8777.jpegIMG_8775.jpeg
Henüz kafes alamadığım için birlikteler, bugün çok iyilerdi gri olan bahsettiğim erkek yavru olan. Sadece bir de şunu merak ediyorum gri olan kendine dokunulmasını hiç sevmez kendini kaşıtmayı da sevmez ancak kafa bölgesinde kendi açamayacağı ve çıkmış olan tüyler var dolayısıyla da tüy kapsülleri. Belki dün dişi olan kafasını kaşıyordur düşüncesi de aklımın bir köşesinde o yüzden. Gri olan biraz o yüzden de huysuz muhtemelen. Kapsülleri açmak için deneyebileceğim bir şey var mı acaba benim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kendini elletmiyorsa kendi kendine patlamarını beklemelisiniz. BT amin Forte düzenli olarak kullanın. Fıs fıs yöntemi ile banyoda iyi gelir.

Üst Alt