• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanlarımın cinsiyeti nedir?

kuzgunk

Yeni Üye
Merhabalar,

Haziran ayında bir lutino sultan papağanı sahiplenmiştim (Pikachu), alırken 7-8 aylık erkek olduğu söylenmişti fakat ötüşü ve davranışları dişi gibi geldi emin de olamadım. Çığlık atar gibi tek tip ötüyor genelde. Sadece kısa bir dönem eklediğim videodaki gibi bir ötüş yaptı, sonra bıraktı tamamen, eski çığlık ötüşüne geri döndü. :) Benim de iyice aklım karıştı. Bu ötüş ve davranışı ne anlama geliyor olabilir?
Video: Watch Pikachu | Streamable

Bir ay sonra da yalnız kalmaması için cinsiyetini bilmediğim bir arkadaş aldım yanına (Mochi). 6 aylık civarında olduğu söylendi. Kısa sürede ele alıştı, fazlasıyla oyuncu, hareketli hale geldi. Ötüşünden erkek olduğunu düşünüyorum ama emin de olamıyorum.
Video 1: Watch Mochi-1 | Streamable
Video 2: Watch Mochi-2 | Streamable

Sizce kuşlarımın cinsiyetleri nedir? Eğer cinsiyetleri aynıysa bu iyi anlaşmalarına engel midir? Şimdiden çok teşekkür ederim.

98B8FC2C-752C-4766-8D71-ADAC807F1837.jpeg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Maşallah ne güzeller öyle insanın ömrü uzar böyle güzelleri her gün görünce 🫠 sarı dişi diğeri erkek gibi ama bilinçli bir yorum değil hissiyatım nedense o yönde 😍 çok çok tecrübeli arkadaşlarım var onların yorumlarını bekleyiniz 🌸 @Demet bükay

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Grey kesin erkek, diğerinin ötüşü ??

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar,

Haziran ayında bir lutino sultan papağanı sahiplenmiştim (Pikachu), alırken 7-8 aylık erkek olduğu söylenmişti fakat ötüşü ve davranışları dişi gibi geldi emin de olamadım. Çığlık atar gibi tek tip ötüyor genelde. Sadece kısa bir dönem eklediğim videodaki gibi bir ötüş yaptı, sonra bıraktı tamamen, eski çığlık ötüşüne geri döndü. :) Benim de iyice aklım karıştı. Bu ötüş ve davranışı ne anlama geliyor olabilir?

Bir ay sonra da yalnız kalmaması için cinsiyetini bilmediğim bir arkadaş aldım yanına (Mochi). 6 aylık civarında olduğu söylendi. Kısa sürede ele alıştı, fazlasıyla oyuncu, hareketli hale geldi. Ötüşünden erkek olduğunu düşünüyorum ama emin de olamıyorum.

Sizce kuşlarımın cinsiyetleri nedir? Eğer cinsiyetleri aynıysa bu iyi anlaşmalarına engel midir? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 69047
Estağfurullah uzman değilim😊🥰
Maşallah SüphanAllah 🥰💓
Yakışıklı beyefendiler🥰💓

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar,

Ekli dosyayı görüntüle 69047
Kimbilir neler anlatıyorlar😊💓 çok güzeller, tüyleri kadar uzun..
Sağlıklı afiyetli ömürleri olsun🤲😊

kuzgunk

Yeni Üye
Grey kesin erkek, diğerinin ötüşü ??
Diğeri çok ötmüyor. Ben odada değilken seslenme ötüşü yapıyor sadece hafif bir çığlık atar gibi. Konuda yazdığım gibi 1-2 hafta kadar eğilerek değişik bir ötüş yapmıştı sonra bıraktı bir daha yapmadı. Çok daha sessiz bir kuş oldu bir anda. Herhangi bir sağlık sorunu olabilir mi diye kanatlı uzmanına götürdüm ama gayet sağlıklı olduğunu söyledi.
Watch Pikachu | Streamable

Islık çalıp şarkı söylediğimde gri tepki veriyor o da ötmeye çalışıyor ama sarı olan neredeyse hiç tepki vermiyor kendi halinde genelde. :)

kuzgunk

Yeni Üye
Estağfurullah uzman değilim😊🥰
Maşallah SüphanAllah 🥰💓
Yakışıklı beyefendiler🥰💓
Çok teşekkürler. 🥰 İki erkek kuşun aynı kafeste kalması sorun olmaz değil mi? Şu an için pikachu mochi’yi kendine çok yaklaştırmıyor ama kavga da etmiyorlar. İleride kavga ederler mi?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok teşekkürler. 🥰 İki erkek kuşun aynı kafeste kalması sorun olmaz değil mi? Şu an için pikachu mochi’yi kendine çok yaklaştırmıyor ama kavga da etmiyorlar. İleride kavga ederler mi?
Hiç sorun yok tabiki kalabilirler🥰😊
Kavga edip barışırlar😉💓

Üst Alt