• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Sultan papağanlarım strese girer mi?

AtiyeveTeoman

Yeni Üye
Merhabalar,

Benim 2 tane sultan papağanım var. Teo ve Pakize (ikisi de dişi). Teo yetişkin bir kuş, Pakize ise aldığımızda yavruydu ve artık kızgınlığa girdi. 2 ay önce kadar yumurtladı. Şimdi yine aynı hareketleri yapıyor sırtını dümdüz yapıyor ötüyor. Teo ise normal hep. Biz İstanbul'da yaşıyoruz. Pakize'yi alırken babamlara da bir sultan papağanı aldım ismi Üzüm. 2-3 ay Üzüm bizde kaldı biz babamlara götürene kadar ve 3 kuş beraber yaşadı. Epeydir Üzüm babamlarla Ayvalık'ta yaşıyor ancak biz her gittiğimizde 3ünü buluşturuyoruz sosyalleşiyorlar. O erkek çıktı ve çok güzel bir kuş oldu. O da kızgınlığa girdi sanırım (internetteki bilgilerle) gagasını kafese vuruyor ve kafese sürtünüyor. Çok fazla şarkı söylüyordu susmuş bir de.

Soruma geliyorum uzun oldu kusura bakmayın :)

Biz 9 günlüğüne Ayvalık'a gidiyoruz. Üzüm ile Pakize'yi çiftleştirelim diyor babam. Bunu kuşları strese sokmadan nasıl yapabiliriz? Tavsiyeniz nedir? Kuşlarımız için hangisi daha iyi olur?

Çok teşekkür ederim şimdiden :)
Elif

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Eğer çifleştirecekseniz iki taraftan birisi kuşundan vazgeçmeli. Yani eş olarak anlaşırlarmı yaşamadan bilinmez ama öyle çok açık olacak ama ihtiyaçlarını görsünler alalım gelelim olmaz. İki kuşada yazık olur. Yabancı değilmiş ya siz pakizeden yada babanız üzümden vazgeçsin.

AtiyeveTeoman

Yeni Üye
Eğer çifleştirecekseniz iki taraftan birisi kuşundan vazgeçmeli. Yani eş olarak anlaşırlarmı yaşamadan bilinmez ama öyle çok açık olacak ama ihtiyaçlarını görsünler alalım gelelim olmaz. İki kuşada yazık olur. Yabancı değilmiş ya siz pakizeden yada babanız üzümden vazgeçsin.
Ben de böyle düşünmüştüm. Kuşlarımıza çok bağlandık vazgeçemeyiz ikimiz de. Bu işe hiç girişmeyelim en iyisi :)

Cevap için çok teşekkürler iyi ki varsınız! :)

Üst Alt