• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papaganinmin geçmeyen ishal ve uzayandışkısı

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Konumunuz İzmir Değil mi? Diskilar Bakterili ve Parazit Var Gibi. Bence Analiz Yaptın Kanatli Uzmanına Gidin. Buca T-Vet Veteriner Kliniği Emrullah Bey'e Gidebilirsiniz.

mertozen

Yeni Üye
7 tane var sultan papağanım birtanesi bu sekilde , parazit olsa hareket etmez mi bu biraz daha enfeksiyon gibi duruyor sulphamezatin uygulamaya başladım 1. Gundeyim analiz yaptırmadan deneyebilecegim başına gelen arkadaşlardan tavsiye istiyorum

mertozen

Yeni Üye
Eğer sulphamezatine den sonuç almazsam bir kaç gün ara verip nilverm kullanmayı düşünüyorum ancak İzmir'de bulamadım nilverm

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Eğer sulphamezatine den sonuç almazsam bir kaç gün ara verip nilverm kullanmayı düşünüyorum ancak İzmir'de bulamadım nilverm
Diğer konunuza yazdım dışkılar iplik şeklinde flora bozulmuş analizde iç parazit çıkar diye düşünüyorum
Büyük ihtimalle de iç parazit,
İçerde bağırsağa yerleşmiş canlı yumurta dökerler, başlangıçta yani parazit doğurur büyür sindirime kursağa hatta ağzına dahi ilerleyebilir, kuş telef olur
Temasla yayılır
Bir çok kez gördük malesef bizzat kendim de yaşadım zeolit tozu ile yendik
Canlı yumurtalar öldü parazit öldü ölü yumurtaları döktü ve dışkı ile attı
Çok şükür düzeldi
Analiz yapıldı temiz çıktı

Üst Alt