• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

sultan papağanını nasıl yıkamalıyım

eyllylylylyl

Yeni Üye
merhaba benim kuşum bize geleli 1-1,5 ay oldu yetişkin olarak bize geldi ve hala alışamadı. çok ürkek ve agresif bu yüzden geldiğinden beri onu yıkama konusunda çok çekindim açıkcası daha da ürkekleşir diye. saldığımda belki kendi gelip girer diye hafif derin kasede ılık su koyup kafesinin yakınlarına koyuyorum ama ona da asla girmiyor. (içine yem veya herhangi yiyebileceği bir şey bile koysam gelmiyor, zaten elimden hiçbir şey yemez kendisi) ne yapmalıyım, nasıl yıkamalıyım?😭

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Sprey şişesine ılık su koyun üzerine fıs fıs yapın ☺

Ahmet6111

Yeni Üye
merhaba benim kuşum bize geleli 1-1,5 ay oldu yetişkin olarak bize geldi ve hala alışamadı. çok ürkek ve agresif bu yüzden geldiğinden beri onu yıkama konusunda çok çekindim açıkcası daha da ürkekleşir diye. saldığımda belki kendi gelip girer diye hafif derin kasede ılık su koyup kafesinin yakınlarına koyuyorum ama ona da asla girmiyor. (içine yem veya herhangi yiyebileceği bir şey bile koysam gelmiyor, zaten elimden hiçbir şey yemez kendisi) ne yapmalıyım, nasıl yıkamalıyım?😭
Merhaba muhabbet kuşları bildiğim kadarıyla suluktan bile kendilerini yıkayabilirler ve muhabbet kuşlarını banyo yapmak için zorlamamak lazım ancak sudan korkuyor olabilir veyada başka bir problem olabilir benim dişi kuşum banyo yapmayı sevmiyor o yüzden zorla kendim ılık suda elime alarak yıkıyorum yada bitmiş parfüm şişem var onla yıkıyorum sizede böyle tavsiye ederim.

eyllylylylyl

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşları bildiğim kadarıyla suluktan bile kendilerini yıkayabilirler ve muhabbet kuşlarını banyo yapmak için zorlamamak lazım ancak sudan korkuyor olabilir veyada başka bir problem olabilir benim dişi kuşum banyo yapmayı sevmiyor o yüzden zorla kendim ılık suda elime alarak yıkıyorum yada bitmiş parfüm şişem var onla yıkıyorum sizede böyle tavsiye ederim.
benimki sultan papağanı, bende denedim sizin dediğiniz gibi yapmayı ama pek faydalı olmadı 😞 keşkeben de elime alabilsem ama elimden çok kaçıyor

Ece A.

Paylaşımcı
Yapıyorsanız çok yakından yapmayın, yağmur yağarmış gibi püskürtebilirsiniz biraz uzaktan, daha az ürkecektir. Onun dışında spreyleme sisteminden birçok kuş rahatsız olur başta 😅 Sonradan ya alışanlar olur ya da hala nefret etmeye devam eden :)

Ece A.

Paylaşımcı
Kuşu zorla ve elde yıkamamalısınız.. Kuş banyosunu kendisi yapmalı veya fısfıs sistemi kullanılmalı. Kuşun kulaklarına su kaçabilme ihtimalini ve birçok zararlı ihtimalleri doğurur elde yıkamak..

Üst Alt