• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanında çiftleşme sorunu

Realm

Yeni Üye
Merhabalar. Bir kaç ay önce bu konuyla ilgili mesaj yazmıştım, fakat yine sonuç yok. Erkek papağanım 16 aylık, dişim 12. Ve bunlar 7-8ay kadar birlikteler. Dişi ne kadar yumurtlamak istese de, önünde eyilse de erkek hiç oralı olmuyor. Bunlar ilk 2 ay koklaşıyorlardı, fakat şimdi oralı olmuyorlar. Bazen dişi önünde eyildiğinde erkek kaçıyor. Ne yapa bilirim, kuşumu değişmelimiyim?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Üretim amaçlı mı ilgileniyorsunuz kuşlarla. Yani ticari kaygınız yoksa çifleşmesin mutlu mesut yaşasınlar derim ben. Değiştirmek falan pek pozitif baktığım bir durum değil bu konuda tavsiyede bulunamıycam. Hazır değildir zamanı vardır. Ve erkeğin erkek olduğuna emin miyiz? Sadece ötüyor diye erkek diyorsanız cayır cayır ötüp dişi çıkan papağanlarada şahit olduk.

Sonuç olarak dediğim gibi amaç üretim değilse, kavga vs de yoksa bırakın takılsınlar.

Realm

Yeni Üye
Üretim amaçlı mı ilgileniyorsunuz kuşlarla. Yani ticari kaygınız yoksa çifleşmesin mutlu mesut yaşasınlar derim ben. Değiştirmek falan pek pozitif baktığım bir durum değil bu konuda tavsiyede bulunamıycam. Hazır değildir zamanı vardır. Ve erkeğin erkek olduğuna emin miyiz? Sadece ötüyor diye erkek diyorsanız cayır cayır ötüp dişi çıkan papağanlarada şahit olduk.

Sonuç olarak dediğim gibi amaç üretim değilse, kavga vs de yoksa bırakın takılsınlar.
Üretim amaçlı da düşünüyoruz. Ama kuşumuzu kimseye vermek değil kastım, yeni erkek kuş alıp, eş değişimi yapmak istiyorum.
Evet kesin erkek.

Üst Alt