• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımla ilgili bir sorun

mert61

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, ishal
Hastalık Belirti Tarihi
5 Kas 2022
Arkadaşlar merhaba,
Dün yavru Sultan papağanı aldım, gayet sağlıklı gözüküyordu, neşeliydi, ötüyordu ve hareketliydi. Sonra ona Sultan papağanı yemi verdik, yemden çok yedi. Özellikle içindeki çekirdekleri çok seçti ve yedi. Sonra kuşumuz halsizlenmeye başladı ve ishal oldu. Kuşumuz sürekli uyumaya başladı, bu sabah da durumunda hiç iyileşme yok, ishali devam ediyor ve sürekli uyuyor. Bu sabah bir de kafasını sallayarak ağzından yem püskürttü. Şuan hala uyuyor.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba.
Yem bayat olabilir belki. Çekirdek çok yediyse o da zarar vermiş olabilir.

Vitamin ve probiyotikte aldınız mı?

@Şehmus BAKIR @Bahar Y. Gördükleri zaman daha sağlıklı bilgi verir size. Geçmiş olsun.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊
Dışkı resmi görelim birde mümkünse video görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım

mert61

Yeni Üye
Vitamin ve probiyotik vermedik, kendi kafamıza göre iş yapmak istemedik, tam olarak ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yem yemiyor, su da içmiyor sadece uyuyor.

mert61

Yeni Üye
Öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊
Dışkı resmi görelim birde mümkünse video görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım
Merhabalar, hoşbulduk :) Çok sağolun ilgilendiğiniz için.
Dışkı resimlerini ekledim. Kuşumuz ishal olduğu için gagasıyla poposunu temizlemeye çalışıyor.
Video linki : WhatsApp Video 2022-11-06 at 13.52.40
Kuşumuzun hastalandığını farkedince içinde başka bir kuşun da bulunduğu büyük kafesinden geçici bir kafese aldık dün akşam.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Durumu iyi değil öncelikle Beslenmesi lazım aldığınız yere danışın eğer bilgileri varsa anlıyorlarsa toparlaması için oraya geçici olarak bırakın onlar elle besleme yapsınlar güvenmiyorsaniz da kanatlı uzmanından destek alınız nerede ikamet ediyorsunuz? Kuşun durumu daha kötüye gitmeden müdahale gerekiyor

Mert G.

Paylaşımcı
Durumu iyi değil öncelikle Beslenmesi lazım aldığınız yere danışın eğer bilgileri varsa anlıyorlarsa toparlaması için oraya geçici olarak bırakın onlar elle besleme yapsınlar güvenmiyorsaniz da kanatlı uzmanından destek alınız nerede ikamet ediyorsunuz? Kuşun durumu daha kötüye gitmeden müdahale gerekiyor
Ek olarak tünekleri kuşunuz iylestikten sonra tahta tunege çevirin çünkü mantar yapıyor birde kusa hocamın dediği gibi müdahale gerekiyor

mert61

Yeni Üye
Gebze'de oturuyoruz, kuşu aldığımız yer de baya uzak. Elle biz nasıl besleyebiliriz, ne yapabiliriz? Probiyotik, vitamin vermemiz gerekiyor mu? Çevremizde papağanlar konusunda uzman veteriner de yok, daha önce de başka bir kıuşumuzu götürdüğümüzde pek yardımcı olamadılar.

mert61

Yeni Üye
Gebze'de oturuyoruz, kuşu aldığımız yer de baya uzak. Elle biz nasıl besleyebiliriz, ne yapabiliriz? Probiyotik, vitamin vermemiz gerekiyor mu? Çevremizde papağanlar konusunda uzman veteriner de yok, daha önce de başka bir kıuşumuzu götürdüğümüzde pek yardımcı olamadılar.
Bu arada şuan kuşumuza kızıl dal darı uzattık yemeye başladı. Normal yemini yemiyordu, bunu uzatınca yemeye başladı.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Besleme maması ve aparat temin ederek birazda video eğitimi alarak yapabilirsiniz önce bir iki gün besleyelim direnci yükselsin sonra ilaçlık bir durumu varsa tekrar video görelim bakalım yardımcı olalım

mert61

Yeni Üye
Besleme maması ve aparat temin ederek birazda video eğitimi alarak yapabilirsiniz önce bir iki gün besleyelim direnci yükselsin sonra ilaçlık bir durumu varsa tekrar video görelim bakalım yardımcı olalım
Kuşumuz şu sıralar tekrar yemeye başladı. Dal darısı haricinde az önce çok az normal yeminden koydum ve yedi. Normal yemini vermeye devam etmeli miyim? Açıkçası korkuyorum biraz

Mert G.

Paylaşımcı
Kuşumuz şu sıralar tekrar yemeye başladı. Dal darısı haricinde az önce çok az normal yeminden koydum ve yedi. Normal yemini vermeye devam etmeli miyim? Açıkçası korkuyorum biraz
Şehmus abinin dedigini yapın geç olmadan beslenmesi gerek

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kendi yemini zaten önünden almayın dursun kafeste, siz elle besleme maması ve aparatı ile beslemeye başlayın bir an önce