• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımiz yumurtladı

etk123

Yeni Üye
Merhaba dişi sultan papağanımizin yanına 1 ay önce erkek sultan papağanı aldık.cinsiyetlerinden eminiz.cunku dün dişi olan yumurtladı.bunlari eslesirken görmedik.ama dişi olan biz anlayana kadar kafesin içine yumurtasını bıraktı.sonra folluk aldık şuan onu inceliyorlar.sadece1 yumurta var .üstüne doğru dürüst yatmıyor.altina almaya çalışıyor ama bir iki dk yatıyor kalkıyor falan.ilk yumurtası zaten.sorum şu acaba başka yumurta yaparmi yaparsa üstüne yatıp yavrusunu çıkarır mı? Şimdi ikisi de taktigimiz yuvaya ilgi gösteriyor.icine giremiyorlar ama kafalarını soktular sadece.bir başka sorum biz görmeden ciftlesmis olabilirler mi? Çünkü dünden önce birbirlerini kasiyorlardi.

Ekli dosyalar

Mert G.

Eski Forumcu
Merhaba dişi sultan papağanımizin yanına 1 ay önce erkek sultan papağanı aldık.cinsiyetlerinden eminiz.cunku dün dişi olan yumurtladı.bunlari eslesirken görmedik.ama dişi olan biz anlayana kadar kafesin içine yumurtasını bıraktı.sonra folluk aldık şuan onu inceliyorlar.sadece1 yumurta var .üstüne doğru dürüst yatmıyor.altina almaya çalışıyor ama bir iki dk yatıyor kalkıyor falan.ilk yumurtası zaten.sorum şu acaba başka yumurta yaparmi yaparsa üstüne yatıp yavrusunu çıkarır mı? Şimdi ikisi de taktigimiz yuvaya ilgi gösteriyor.icine giremiyorlar ama kafalarını soktular sadece.bir başka sorum biz görmeden ciftlesmis olabilirler mi? Çünkü dünden önce birbirlerini kasiyorlardi.
Kızgınlık yumurtası yapmıs olabilir. Devamı gelırse yavru çıkma imkanı var 6 gün sonra damarlanmıs diye bakın

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Çiftleşme devamlı olursa yavru çıkar hangi takviyeleri, mamayı veriyorsunuz ☺

etk123

Yeni Üye
Mama bugün verdim daha pek alışkın değiller bakıyorlar oyle havuç elma yumurta rendeledim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Elma vermeyin kızgınlığı azaltır siz havuç verin, taubenfit e 50 selenyum takviyesini de öneririm 🌸

etk123

Yeni Üye
Ayrıca erkek kuş hiç yuvaya girmedi gerçi yuvayı daha dün taktik.disi kuş biraz ilgili erkek de ilgili ama girmediler içine.sabirla bekliycez bakalım girmelerini.bu arada yumurta tek olursa o yumurta kızgınlık yumurtası mi oluyor.bis yani ve onu alıp atalım mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Çiftleşme olmaz ise ve yumurta boş olursa o kızgınlık yumurtasıdır 🌸🙏

etk123

Yeni Üye
Tamam ben çiftleşme görmedim.ben görmeden olduysa bilemem🙂 inşallah olmuştur aralarinda bişey.olmasi için dua edicem

Üst Alt