• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımız sürekli tüy döküyor

Merve.ozer

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
10 Ara 2024
İyi akşamlar, sultan papağanımızın tüyleri dökülüyor ciddi kilo kaybı var defalarca veterinere de gittik ama çözüm bulamadık. Ayrıca kuş sürekli uyku halinde tedavisi konusunda yardımcı olma imkanınız varmı

Demir E.

Paylaşımcı
İyi akşamlar, sultan papağanımızın tüyleri dökülüyor ciddi kilo kaybı var defalarca veterinere de gittik ama çözüm bulamadık. Ayrıca kuş sürekli uyku halinde tedavisi konusunda yardımcı olma imkanınız varmı
Dışkı fotoğrafı alabilir miyiz?
Vitamin veriyormusunuz?
Yem yiyor su iciyor mu?

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Dışkıda herhangi bir sorun görmedim @Demet bükay ve @Burçak A. dışkı hakkında daha detaylı bilgi verecektir. Yem olarak ne kullanıyorsunuz? Vitamin takviyeleri veriyor, yumurta maması ve sebze meyve veriyor musunuz? Kuşunuzun genel resim ve videolarınıda atabilir misiniz lütfen 🙏🏻 Güncel ağırlığı kaç gr?

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanı mıydı yoksa standart bir klinik mi?

Merve.ozer

Yeni Üye
Kuş veterineri olduğunu beyan eden bir yere götürdük bu tür açılmalar başladı artık kendini sürekli kaşıyıp tüy döküyor

Ekli dosyalar

Merve.ozer

Yeni Üye
Güncel ağırlığını bilemiyorum ama kilo verdiği açıkça belli, önünde papağan yemi ve muhabbet kuşu yemi var çekirdekli olanı yemiyor, aspir yem bile mevcut suyuna vitamin koyunca içmiyor. Meyve 5-6 kere farklı meyve ve sebze denedim (elma, muz, salatalık, havuç ve turp ve armut) sadece salatalık yiyor oda az. Yumurta maması yapıyorum 2 kez alıyor bozulur diye hemen atıyorum.
Sürekli uyku halinde, kepek gibi şeyler var tüylerinin üzerinde