• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımız bizi sevmiyor

AtiyeveTeoman

Yeni Üye
Merhabalar,

Biz Eminönü’nden yetişkin bir sultan papağanı aldık. Eve gelince fark ettik ki bir tırnağı yok ve burnunun biri yırtık. Sanırım daha önceden biri almış ve iade etmiş. Bizden aşırı korkuyordu. Çok sevgi ve ilgi verdik. 6 ay oldu. Şu anda bizden korkmuyor ama elimizde 2-3 sn duruyor maksimum. Daldarı yedirdik elimizle sürekli. Tatlı tatlı hep nazlatıyoruz. Acaba hiçbir zaman bizi sevmeyecek mi üzülüyorum :( çok nadir kafasını da sevmemize izin veriyor o kadar. Sizce yaşı nedir ve ne yapabiliriz bir öneriniz var mı?
Not: bir tane de dişi papağanımız var o bizi seviyor geliyor :)

Ekli dosyalar

Mert G.

Eski Forumcu
Merhabalar,

Biz Eminönü’nden yetişkin bir sultan papağanı aldık. Eve gelince fark ettik ki bir tırnağı yok ve burnunun biri yırtık. Sanırım daha önceden biri almış ve iade etmiş. Bizden aşırı korkuyordu. Çok sevgi ve ilgi verdik. 6 ay oldu. Şu anda bizden korkmuyor ama elimizde 2-3 sn duruyor maksimum. Daldarı yedirdik elimizle sürekli. Tatlı tatlı hep nazlatıyoruz. Acaba hiçbir zaman bizi sevmeyecek mi üzülüyorum :( çok nadir kafasını da sevmemize izin veriyor o kadar. Sizce yaşı nedir ve ne yapabiliriz bir öneriniz var mı?
Not: bir tane de dişi papağanımız var o bizi seviyor geliyor :)
Güven problemi yaşıyor . Yetişkin bir kuş tam bir yaş söyleyemem. Çok kötü bakılmıs onun adına çok üzüldüm. Sevgi iylestirir zamanla alısır inşallah.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba, hanenize hayırlı olsun 🙏Miniğin burnuna kekik çayı demleyin, pamuğu batırın ılık demlenmiş çaya, burun deliğine bastırmadan fazla bas çek yapın birkaç kez 🙏🌸

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Diğer kuş dişi demişsiniz. Bu kuşta bana dişi gibi geldi
Melodik ötüşü var mı?

Yetişkin ve geçmişi kötü olan kuşu alıştırmak zordur. siz bu kadar yol katetmişsiniz bu bile çok iyi bir gelişme.

Son düzenleme:

mortsvivants

Eski Forumcu
Sana da inşallah ileride gelin alırız 👀👀🥰
Eş işine hiç cesaret edemiyorum galiba ya, mini bebeciklere bir şey olursa iyileştiremezsem çok üzülürüm. Kaldı ki annem zaten izin vermez, anca bir ihtimal arkadaş alabilirim bu saftirike, ondan da emin değiliz maalesef..
O da bizim gibi kariyer odaklı ilerleyecek galiba derslerimi dinleyip duruyor :)
20250323_160647~2.jpg

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Eş işine hiç cesaret edemiyorum galiba ya, mini bebeciklere bir şey olursa iyileştiremezsem çok üzülürüm. Kaldı ki annem zaten izin vermez, anca arkadaş alabilirim bu saftirike.
O da bizim gibi kariyer odaklı ilerleyecek galiba derslerimi dinleyip duruyor :)
Ekli dosyayı görüntüle 83436
Bence de yakında okumaya başlar ama daha çok müdür gibi duruyor 😂😂😂

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Eş işine hiç cesaret edemiyorum galiba ya, mini bebeciklere bir şey olursa iyileştiremezsem çok üzülürüm. Kaldı ki annem zaten izin vermez, anca bir ihtimal arkadaş alabilirim bu saftirike, ondan da emin değiliz maalesef..
Ekli dosyayı görüntüle 83436
Gözünün kenarında bir şey yok değil mi sanki var gibi durmuş

mortsvivants

Eski Forumcu
Çay demiyle pansuman denediniz mi ablacım
Denedik abla hatta ilk geldiğinde buraya üye olmadan bakınırken okuyup yaptık fakat o hep öyle kaldı. Asıl size bomba haberimi vermedim.. Hazır mısınız!! Biz bugün ilk defa öptük bu arkadaşı :) İnsanlık için küçük bizim için devasa bir adımdı..

Üst Alt