• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Elvistar

Yeni Üye
Merhabalar iyi akşamlar dilerim;
Dişi sultan papağanımın yanına bir erkek sultan papağanı sahiplenmek için arayışa çıkmıştık.Bu güzel kuşu bugün sahiplendik.Yeni kuşumuz ile anlaşıyor gibi duruyorlar.Fakat yaşı ve cinsiyeti hakkında bazı soru işaretlerim var.Yetişkin ve erkek denildi fakat sanki yavru gibi kuyruğu kısa ve gözleri iri.Erkek mi acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba bu kuş yavru değil artık yetişmiş👍 ama tüneği değiştirmenizi öneririm. Bide kuşun videosunu görelim bakalım

Elvistar

Yeni Üye
Cevabınız için teşekkür ederim.Tünek nasıl olmalı acaba?☺ Daha ince ve ahşap türde mi? Kuş yeni geldiği için video çekemedim fakat ilk fırsatta paylaşacağım🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Cevabınız için teşekkür ederim.Tünek nasıl olmalı acaba?☺ Daha ince ve ahşap türde mi? Kuş yeni geldiği için video çekemedim fakat ilk fırsatta paylaşacağım🙏🏻
Rica ederim bunun için burdayız☺ 40 cm kare tünek daha uyumlu olur ve tüneği sabitlerseniz daha güvenli olacaktır 👍videoyu bekliyoruz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba aynı kafese almışsınız😔keşke 10 gün karantina uygulasaydınız😔tedbiri elden bırakmamak gerekli🤲çok da güzel maşallah SüphanAllah 💓😊🤲

Elvistar

Yeni Üye
Merhaba aynı kafese almışsınız😔keşke 10 gün karantina uygulasaydınız😔tedbiri elden bırakmamak gerekli🤲çok da güzel maşallah SüphanAllah 💓😊🤲
Merhaba nasılsınız☺🙏🏻 Yorumunuz için teşekkür ederim.Aldığım yer aynı kafese almamı söyledi o sebepten dolayı koydum.Fakat tavsiyeniz bu yönde ise o şekilde yapalım.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba videoyu izlemedim henüz ama kuş erkek. Yalnız sağ gözünde problem var Şehmus hocamın dediği gibi

Elvistar

Yeni Üye
Merhaba videoyu izlemedim henüz ama kuş erkek. Yalnız sağ gözünde problem var Şehmus hocamın dediği gibi
Merhabalar teşekkür ederim cevabınız için.Gözündeki problem sanırım dıştan oluşmuş demek içerisinde kısma veya gözünü kapatma vs gibi bir problem görünmüyor.Tavsiyeniz varmı bu tür yaralar için

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kızarıklık var mı yoksa sadece oradaki tüyler mi yok tam göremedim videoda da. Sulanma var mı gözde?
onun dışında pek tatlı maşallah çok korkmuyor da sanki 😊

bir de kalamar kemiğinin yumuşak olan kısmı kuşlara dönük olacak şekilde asarsanız daha kolay yerler 👍🏻

Elvistar

Yeni Üye
Kızarıklık var mı yoksa sadece oradaki tüyler mi yok tam göremedim videoda da. Sulanma var mı gözde?
onun dışında pek tatlı maşallah çok korkmuyor da sanki 😊

bir de kalamar kemiğinin yumuşak olan kısmı kuşlara dönük olacak şekilde asarsanız daha kolay yerler 👍🏻
Gözlerini yakından inceledim fakat gözünde kızarıklık yok,sulanma da yok sadece orada bulunan birkaç tüy dağılmış ve dökülmüş gibi gözüküyor.Ben ilk baktığımda yoktu petshopçu yakalamaya çalışırken sanırım hırpalandı birazcık.Teşekkür ederiz tavsiyeleriniz ve güzel sözleriniz için☺🙏🏻

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
ılık çay pansumanı yapabilirsiniz, pamuk üzerine az biraz çay dökün ve pansuman yapın lütfen, tahriş olmuş badem gözlüm maşallah kuzuma💓😊🤲gözünü yaradana kurban olurum benn😊🤲Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşu 😊🤲

Elvistar

Yeni Üye
Tamamdır dediklerinizi uygulayacağım ☺ hafiften o bölgeye dokundurdu baktım tüy yolunması olmuş diğer kuşlar tarafından hırpalanmaktan ve kafeste kapışmalardan sanırım.Teşekkür ederim✨💫

Elvistar

Yeni Üye
Kuyruk tüylerinde noktalar var birkaç tanesinde.Her kuyruğunda nokta olan kuş dişi midir yoksa o olsa da erkek mi acaba

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Tamamdır siz gözlemleyin sorunu varsa zaten tekrar sorarsınız yardımcı olmaya çalışırız. Kuş ilk geldiğinde karantina uygulamanız önemli çünkü pet shop ortamında iyi bakılmıyor olabilir. Bazen aynı kafese maalesef elli tane kuş yığıyorlar hastalıklı olma riskleri yüksek oluyor. Aklınızda bulunsun, bir hafta kadar kuşu ayırıp dışkısını ve hastalığı olup olmadığını kontrol etmeniz lazım 👍🏻

Bu kuş yüzde yüz erkek şüpheniz olmasın 👍🏻

Üst Alt