• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

sultan papağanımın yaşı, cinsi ve cinsiyeti nedir?

veimnas

Yeni Üye
Merhabalar, 5 gün önce evime gelen yavrumun cinsini whiteface olarak biliyorum fakat diğer whitefacelerin aksine sırt kısmındaki tüylerinde benekleri var. Acaba yavrumun cinsi farklı olabilir mi? Yaşı ve cinsiyeti nedir? Sağlık konusunda bir sorunu var mıdır? Gün içerisinde biraz hiperaktif ve belki de bu yüzden biraz fazla yem yiyor. Yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler. (Yavrumla ilgili fotoğraf ve videolar aşağıdadır.)

Video 1
Video 2

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
White face pearl cinsi
Genelde bu cinsler dişi oluyor ama emin olmak için melodik ötüş duymak şart. Yada 6 aydan büyükse kanat altı benekleride cinsiyet konusunda yorumlamaya destek olur.

Kırmızı bileziği olduğuna göre en fazla 10 aylık civarı olabilir en azda iki aylık derdim ama iki aylık bir kuşa benzemiyor. Aralık düşündüğümüzde yine 4 ayını geçmiş olduğunu söyleyebiliriz. Bilezik bilgilerinizi verirseniz birnebze daha yakın yorum yapılabilir. Direk üreticisinden aldıysanız bilezikli kuş için kendiside doğum tarihini öğrenebilirsiniz. Aracıdan aldıysanız üretici bilgileri bilezik üzerinde yazar.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkıları çok iyi durmuyor. Üç gün üst üste hergün tazeleyerek entrobac probiyotik vermenizi tavsiye ederim.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar, 5 gün önce evime gelen yavrumun cinsini whiteface olarak biliyorum fakat diğer whitefacelerin aksine sırt kısmındaki tüylerinde benekleri var. Acaba yavrumun cinsi farklı olabilir mi? Yaşı ve cinsiyeti nedir? Sağlık konusunda bir sorunu var mıdır? Gün içerisinde biraz hiperaktif ve belki de bu yüzden biraz fazla yem yiyor. Yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler. (Yavrumla ilgili fotoğraf ve videolar aşağıdadır.)

Video 1
Video 2
Pearl bir dişi, dışkı yumurta dışkısı en köşedeki büyük olan, yumurta olabilir

veimnas

Yeni Üye
White face pearl cinsi
Genelde bu cinsler dişi oluyor ama emin olmak için melodik ötüş duymak şart. Yada 6 aydan büyükse kanat altı benekleride cinsiyet konusunda yorumlamaya destek olur.

Kırmızı bileziği olduğuna göre en fazla 10 aylık civarı olabilir en azda iki aylık derdim ama iki aylık bir kuşa benzemiyor. Aralık düşündüğümüzde yine 4 ayını geçmiş olduğunu söyleyebiliriz. Bilezik bilgilerinizi verirseniz birnebze daha yakın yorum yapılabilir. Direk üreticisinden aldıysanız bilezikli kuş için kendiside doğum tarihini öğrenebilirsiniz. Aracıdan aldıysanız üretici bilgileri bilezik üzerinde yazar.
üreticiden aldım, alırken 70 günlük olduğunu söyledi.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
halihazırda yukarıda videolar mevcut. nasıl bir video istiyorsunuz?
Evet varmış gözden kaçırmışım😊 70 günlük ten çok daha büyük, renkler oluşmuş, ilk tüyü dökmüş, tahminim 6 aydan büyük ve söylediğim gibi 2 adet dışkı yumurta dışkısı, kızgınlık yumurtası bırakabilir