• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanımın yanına arkadaş almak istiyorum

mhmthn

Yeni Üye
Merhabalar yeni bir sultan papağanı edindim, yaklaşık 12-13 gün civarı oldu alalı. 3-4 aylık ve erkek olduğunu sanıyorum (bana öyle söylendi fakat kesin olarak konuya hakim değilim). Bana yavaştan alışmaya başladı fakat çok korkuyor hala, çok titriyordu şimdi azaldı ama devam ediyor, hasta olduğunu sanmıyorum. Nadiren ötüyor ama dışarıdan bir kuş sesi duyduğunda ötüyor. Konuşup ilgi gösteriyorum belki de acele ediyorum bilmiyorum. Birkaç kez kafesi üstünü açıp korkutmadan çıkarttım, ilk başta çok fazla ötüp uçarak başka kuşları aradı sanırım sonradan sakinleşince elime geldi az da olsa sevdirdi, elimden azıcık çekirdek yedi fakat dal darı yemedi ürktüğünden. Yanına bir başka sultan papağanı almalı mıyım sizce veya alsam onu nasıl etkiler sormak istedim. Veya onu tek bırakıp başka kafese farklı kuş türlerinden alsam kanarya, bülbül vs. olabilir mi? Kafesin içinde bazen hareketi davranıp sağa sola koşturuyor ama durgun olduğu zaman da çok. Bana alışması için veya başka konularda da tavsiyeniz olursa duymak isterim. Şimdiden teşekkürler.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun görselini görebilir miyiz.

12 13 gün alışması için çok erken. Aslında iyide ilerlemişsiniz. Önce kafes için ele alıştırma eğitimi verin sonra kafes dışına çıkartın. İkinci kuş fikri güzel ama iki kuşu alıştırma eğitimi daha zor. Alışmama ihtimali bile var. Eğer alınacaksa da kesinlikle aynı tür alın derim ben.

Ama sizin başka bir tür alma isteğinizde varsa ikiside yavru olunca güzel arkadaşlık kuran kuş türleride var. Böyle bir istek yoksa dediğim gibi kesinlikle kendi türünü alın.

Nur I.

Yeni Üye
Yeni alınan bir kuşun size tamamen alışma süresi bazen birkaç ay bile olabilir. Şimdiden elinize gelmeye başlaması güzel, hergün düzenli olarak kuşunuzla vakit geçirip eğitim vererek size alışma sürecini atlatabilirsiniz. Bu süreçte kuşu ürkütmemeniz önemli; ani haraketler ve yüksek seslerden kaçının. Avucunuza almayın ve elinize çıkması için fazla zorlamayın.

Bu türler sürü kuşları olduğu için tek bakılmaması, birden fazla türdeşi (veya dediğiniz gibi farklı kuş türleri) ile bakılması her zaman tercih edilmeli. Ancak şu anda alışma aşamasında. Yanına gelecek başka bir kuş bu sürecin uzamasına neden olabilir. Bu yüzden hemen şimdi arkadaş almak yerine, size tamamen alıştığında almanız daha iyi olur.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Arkadaşlar gerekeni söylemiş. Kanarya vs eğitilmesi imkansız olmasada zor olan türler. Salmak sıkıntı olur birde.

mhmthn

Yeni Üye
Kuşunuzun görselini görebilir miyiz.

12 13 gün alışması için çok erken. Aslında iyide ilerlemişsiniz. Önce kafes için ele alıştırma eğitimi verin sonra kafes dışına çıkartın. İkinci kuş fikri güzel ama iki kuşu alıştırma eğitimi daha zor. Alışmama ihtimali bile var. Eğer alınacaksa da kesinlikle aynı tür alın derim ben.

Ama sizin başka bir tür alma isteğinizde varsa ikiside yavru olunca güzel arkadaşlık kuran kuş türleride var. Böyle bir istek yoksa dediğim gibi kesinlikle kendi türünü alın.
Çok fazla farklı bir tür alma isteğim yok aslında sadece aynı tür almak daha iyi mi olur diye merak etmiştim. Telefonumda problem olduğundan resim atamıyorum şimdilik.

Cevaplar için teşekkürler, o zaman şimdilik eş almak için iyice alışmasını bekleyeceğim birkaç ay. Bir soru daha sorayım yanına illa dişi mi almam gerek

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok fazla farklı bir tür alma isteğim yok aslında sadece aynı tür almak daha iyi mi olur diye merak etmiştim. Telefonumda problem olduğundan resim atamıyorum şimdilik.

Cevaplar için teşekkürler, o zaman şimdilik eş almak için iyice alışmasını bekleyeceğim birkaç ay. Bir soru daha sorayım yanına illa dişi mi almam gerek
Şart değil elbet ama ilerde illaki eş düşüneceksiniz. Düşünülüyor yani genelde. Bu sefer iki eş gerekecek. Tercih sizin tabii. Ben olsam eş alırım.