• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanımın tüy kökü kalın ve kanıyor

furik

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüy kökü kalınlığı
Tüy kökü kanaması
Hastalık Belirti Tarihi
21 Şub 2023
Kullanılan İlaç
Vetasept-t
Merhaba petshopta bu yavruyu ölmeyi beklerken gördüm ve belki iyileştiririm diyerek aldım. Eve getirdiğimde tüylerini deli gibi kaşıdığını ve yolduğunu farkettim. Tüyleri o kadar çok kaşınıyordu ki çaresizlikten hırslı hırslı yoluyordu. Ertesi gün veterinere götürdüm ve boynuna bi damla damlattı. O zamandan beri yaklaşık 1 hafta geçti hiç tüy yolduğunu görmedim. Keyfi yerinde yemesi içmesi iyi sadece hırçınlığı aynı. Kafasında kellik vardı kanat altları yaraydı şimdi hepsi iyileşti ve yavaş yavaş tüylenmeye başladı. Buarada her gün suyunu değiştirip veterinerim önerdiği toz vitaminini koyuyorum. Dün acaba elime gelecekmi diye elime almaya çalıştım falan çok hırçın kendisini yerden yere attı kanatları kanadı. Ve resimdeki tüyleri düştü uçlarında kan vardı ve kökü çok kalın gözüküyor. Facebook gruplarında kuşumun fransız tüy dökme hastalığı olduğu söyleniyor sizce de kuşumun fransız tüy yolma hastalığımı vardır. Yoksa sıradan bir tüy yolma sıkıntısımıdır bu? Eğer fransız tüy yolma hastalığı varsa yavru muhabbet kuşuma da bulaşabilir mi? Kafesin içine dökülen diğer tüyleri de fotoya ekledim onlarda kalınlık, kan vs gözükmüyor.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kanat açık foto atar mısınız? Dökülen tüylerin yerine yenisi çıkıyor mu

furik

Yeni Üye
Kanat açık foto atar mısınız? Dökülen tüylerin yerine yenisi çıkıyor mu
Maalesef elime asla alamıyorum elime almaya çalıştığımda kendini yerden yere atıyor ve kanatları kanıyor. Aldığımda kanat altı hep yaraydı ve kanamıştı veterinerin damla uygulamasından ve vitamin takviyesiyle kanat altındaki tüyler çıkmaya başladı

Üst Alt