• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanımın sesi kısıldı

almanimdir

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sesi değişik çıkıyor
Hastalık Belirti Tarihi
29 Eyl 2025
Merhabalar direk konuya gireceğim çünkü çok hassas biriyim,sultan papağanımımın sesinin ciyaklama gibi olduğunu fark ettim.Dün hiçbirşeyi yoktu,lütfen yardım edin

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Müsait olduğumuzda yardımcı oluyoruz ☺🌸 Öncelikle ilgi çekmek için bağırıyor gibi duruyor veya rahatsız olduğu onu strese sokacak bir durum oldu mu?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu takviyeleri düzenli kullanın, entrobac gelince 3 gün üst üste tazeleyerek verin kafeste 8 saat kalsın ek olarak şu an yarım çay kaşığı kekiği demleyin, ılıyınca verin içsin 🙏🌸

almanimdir

Yeni Üye
Bu takviyeleri düzenli kullanın, entrobac gelince 3 gün üst üste tazeleyerek verin kafeste 8 saat kalsın ek olarak şu an yarım çay kaşığı kekiği demleyin, ılıyınca verin içsin 🙏🌸
Tamamdir cok tesekkurler normal kekigi demleyip birazcik ilitip veriyorum simdi

almanimdir

Yeni Üye
ne yaptım ne ettim içiremedim kekik suyunu suluğunamı koyayım

anydayykk

Müdavim
ne yaptım ne ettim içiremedim kekik suyunu suluğunamı koyayım
suluğuna koyun daha sonra kuşu eliniz ile tutun sıkmadan sakince, çayı suluğun ucuna getirin ve gagasının altına bastırın hafifçe yani o çay gagasının altına temas etsin ben böyle içiriyorum. su damlası gagasının altında asılı kalıyor ya da kendisi direkt içiyor kendisi. daha sonra hafifçe boğazına masaj yapabilirsiniz yutsun diye ama kuşu dik tutun normal şekilde eğmeyin ve birden bocamayın suyu hafifçe bastırın, başını sallıyorsa kafese geri bırakın nefes borusuna kaçmasın. yutkunuyorsa içmiş demektir.

almanimdir

Yeni Üye
suluğuna koyun daha sonra kuşu eliniz ile tutun sıkmadan sakince, çayı suluğun ucuna getirin ve gagasının altına bastırın hafifçe yani o çay gagasının altına temas etsin ben böyle içiriyorum. su damlası gagasının altında asılı kalıyor ya da kendisi direkt içiyor kendisi. daha sonra hafifçe boğazına masaj yapabilirsiniz yutsun diye ama kuşu dik tutun normal şekilde eğmeyin ve birden bocamayın suyu hafifçe bastırın, başını sallıyorsa kafese geri bırakın nefes borusuna kaçmasın. yutkunuyorsa içmiş demektir.
yok zaten asla öyle birşey yapmam ben canım kuşuma ama yani içesi yok 1 içti sonra dahada içmek istemedi o yüzden dedim

anydayykk

Müdavim
yok zaten asla öyle birşey yapmam ben canım kuşuma ama yani içesi yok 1 içti sonra dahada içmek istemedi o yüzden dedim
Benim kuşum da su vs içmiyor pek, o yüzden ben bu şekilde yapıyorum içiyor ağzına girdiği için 🙏🏼 dediğim gibi çayı suluğun o ucuna getirin, gagasının altına değsin çay. ya gagasının altında asılı kalacak damla şeklinde ya da kendisi içecek. asılı kalırsa damla şeklinde boğazına hafifçe masaj yapın ara ara ama başını çok sallarsa bırakın dediğim gibi. isterseniz masaj yapmadan da direkt tüneğe bırakın fazlasını atacaktır ağzından ama yutkunma hareketi yaparsa bilin ki içmiştir.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Şu an suyu az içiyorlar havalar da serinledi biraz bile içmesi iyi bir şey ☺