• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanımın Kuyrukta Deforme

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba, BT amin forte b vitamini ve biotin takviyesi uygulayın. Zaman içinde kırık tüyleri döküp yenisi çıkar. Bazen vitamin eksikliğinden de tüyleri zayıf olabiliyor. Kafese en ufak sürtmede kırılıyor.

eceyasemin

Aktif Üye
BT amin kullanıyorum. Biotin de alayım o zaman. Çekmeye kıyamadım bazı yerlerde çekin yazmışlar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
BT amin kullanıyorum. Biotin de alayım o zaman. Çekmeye kıyamadım bazı yerlerde çekin yazmışlar
Kendi düşüp uzaması uzun zaman alabiliyor. Belki yıl. Her tüy dönemi her tüy dökülmüyor. Zamanları var. Çok elzem bir durum değil onun için bende tavsiye etmiyorum ama çekeceksenizde farklı günlerde hızlıca hamle yaparak tek tüy çekerek ilerleyebilirsiniz. Aniden hızlıca çekerseniz canı yanmaz tepkide vermez.

eceyasemin

Aktif Üye
Kendi düşüp uzaması uzun zaman alabiliyor. Belki yıl. Her tüy dönemi her tüy dökülmüyor. Zamanları var. Çok elzem bir durum değil onun için bende tavsiye etmiyorum ama çekeceksenizde farklı günlerde hızlıca hamle yaparak tek tüy çekerek ilerleyebilirsiniz. Aniden hızlıca çekerseniz canı yanmaz tepkide vermez.
Tamamdır çok teşekkür ederim 🥰

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Ne kadar dipten tutup çekerseniz o kadar az canı yanar aklınızda bulunsun. Çektikten sonra iki hafta içinde çıkar. Bt amin forte vermeyi unutmayın 👍🏻