• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanımın kanatlarının kanaması

UmSam

Yeni Üye
Arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olur musunuz?
Sultan papağanım 2 aydır ara ara kanatları kanıyor bugün de elime aldım birden uçmaya çalıştı bir kanat tüğü düştü ve çırpmasıyla kanatlarını ellime masaya kanları geldi bu kanama neden olur bilginiz var mıdır ?
Bunu da söylemek istiyorum biz yavruyken 2 tane aldık biri dişi biri erkek diye ama ikiside erkek çıktı birini geri götürdük dişi getirdik 2 aydır ama çiftleşme olmadı sanırım dişi erkeği beğenmediği için bilmiyoruz ama dişi geldiğinden beri kavga ediyorlar ve bu erkeğin kanatlarının kanaması da dişi geldikten sonra olmaya başladı başta dedik kafeste kanat çırpıyor o yüzden oluyor ama bu kadar kanaması ondan değildir sanırım kafesin olduğu her yer kan oluyor napıcağımızı bilmiyoruz veterinere mi götürmemiz gerekiyor kuşları ayırmamız mı lazım yardımcı olur musunuz

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, streamable.com üzerinden kuşlarınızın güncel bir videosunu ve de kanatları kanayan kuşun sırtını net şekilde görebileceğimiz bir videoyu yükleyip çıkan copy link butonundan linki kopyalayıp burada paylaşır mısınız? Sultan besleyen arkadaşlarımızdan bazılarını etiketleyeceğim müsait olduklarında dönüş yapacaklardır 🙏🏾 @Demet bükay @Burçak A. @Tuba K.

UmSam

Yeni Üye
Ben yeni üye oldum Google dan araştırırken gördüm bu sayfayı nasıl nereden çekileceğini bilmiyorum videonun o söylediğiniz sayfaları sa bilmiyorum başka türlü olmaz mı nasıl atabilirim

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Ben yeni üye oldum Google dan araştırırken gördüm bu sayfayı nasıl nereden çekileceğini bilmiyorum videonun o söylediğiniz sayfaları sa bilmiyorum başka türlü olmaz mı nasıl atabilirim
Arama motoruna streamable.com yazın ordan çektiğiniz videoyu yükleyip linkini kopyalayıp bizimle paylaşın. Öncesinde resim görebilirmiyiz

UmSam

Yeni Üye
Buyrun efendim

Ekli dosyalar

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olur musunuz?
Sultan papağanım 2 aydır ara ara kanatları kanıyor bugün de elime aldım birden uçmaya çalıştı bir kanat tüğü düştü ve çırpmasıyla kanatlarını ellime masaya kanları geldi bu kanama neden olur bilginiz var mıdır ?
Bunu da söylemek istiyorum biz yavruyken 2 tane aldık biri dişi biri erkek diye ama ikiside erkek çıktı birini geri götürdük dişi getirdik 2 aydır ama çiftleşme olmadı sanırım dişi erkeği beğenmediği için bilmiyoruz ama dişi geldiğinden beri kavga ediyorlar ve bu erkeğin kanatlarının kanaması da dişi geldikten sonra olmaya başladı başta dedik kafeste kanat çırpıyor o yüzden oluyor ama bu kadar kanaması ondan değildir sanırım kafesin olduğu her yer kan oluyor napıcağımızı bilmiyoruz veterinere mi götürmemiz gerekiyor kuşları ayırmamız mı lazım yardımcı olur musunuz
2aydır dişi sizde ve dişi geldiğinden beri yolunda gitmeyen bir durum var . Ya kavga var siz farkında değilsiniz yada başka bir sebep. Görmeden birşey söyleyemeyiz.

UmSam

Yeni Üye
Resimleri gördünüz mü efendim kanatlarında ki uzun tüyleri hep döküldü uçamıyor doğru düzgün bu yaralarından kaynaklı mı oluyor

UmSam

Yeni Üye
2aydır dişi sizde ve dişi geldiğinden beri yolunda gitmeyen bir durum var . Ya kavga var siz farkında değilsiniz yada başka bir sebep. Görmeden birşey söyleyemeyiz.
Şuan da titremeye başladı resim çektikten sonra öncesinde yoktu titreme

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun
Çürümüş tüy kökü onlar
♦Yarın eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen, ücretli veren eczaneler var
bağışıklık düşük
♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
♦Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
♦Gervit-w multivitamin
♦BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
♦Kanatlıoil Formmix vitamin mineral ve yağ asidi desteği yapar tüyleri güçlendirir
Mutlaka temin edin

Ekli dosyalar

UmSam

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Çürümüş tüy kökü onlar
♦Yarın eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen, ücretli veren eczaneler var
bağışıklık düşük
♦Gervit-w multivitamin
♦BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
♦Kanatlıoil Formmix vitamin mineral ve yağ asidi desteği yapar tüyleri güçlendirir
Mutlaka temin edin
Kanama da o tüyler döküldüğü için mi oluyor yoksa kavga ettiklerinden dolayı mı başka yerinde kanama yok hep kanatlarında var

UmSam

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Çürümüş tüy kökü onlar
bağışıklık düşük
♦Gervit-w multivitamin
Mutlaka temin edin
Diğer yazdığınız ürünlerin görselini ve nasıl kullanacağımızı da yaza bilir misiniz biz İnegöl’de oturuyoruz ve hiç bilmiyoruz burada hangi veteriner bakıyor kuşlara korkuyorum birşey olucak diye ona

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Bunlar vitaminler mamaist.com üzerinden sipariş verebilirsiniz Formmix te var sitede.
Rif ampul eczaneden alacaksınız ücretli veren eczaneler var. Mamaist ten vitaminleri alınca WhatsApp üzerinden Şehmus hocamıza yazın ense damlası için yardımcı olur. Temin ettikten sonra kullanımı için yardımcı oluruz

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Diğer yazdığınız ürünlerin görselini ve nasıl kullanacağımızı da yaza bilir misiniz biz İnegöl’de oturuyoruz ve hiç bilmiyoruz burada hangi veteriner bakıyor kuşlara korkuyorum birşey olucak diye ona
Demet ablanın belirttiği gibi Çürümüş tüy köklerine rif ampülü uygulayın arkadaşım üst mesajda vitaminler ile ilgili gerekeni yazmış. Eğer farklı bir durum yaşarsanız Allah korusun Bursa da kanatlı uzmanı mevcut bana özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz ancak korkulacak bir şey yok.

UmSam

Yeni Üye
Demet ablanın belirttiği gibi Çürümüş tüy köklerine rif ampülü uygulayın arkadaşım üst mesajda vitaminler ile ilgili gerekeni yazmış. Eğer farklı bir durum yaşarsanız Allah korusun Bursa da kanatlı uzmanı mevcut bana özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz ancak korkulacak bir şey yok.
Teşekkürler efendim ama ben yine de yarın götürmek istiyorum sizin dediğiniz yer inegöl de mevcut mudur efendim eczaneden o serumu da temin edicem efendim

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Teşekkürler efendim ama ben yine de yarın götürmek istiyorum sizin dediğiniz yer inegöl de mevcut mudur efendim eczaneden o serumu da temin edicem efendim
Bursa merkez de Beşevler de dediğim klinik İnegöl de yok zaten Türkiye de bile sayıları az merkeze gelmeniz gerekiyor. Sahibi arkadaşımdır her konu da yardımcı olur ancak pazartesi ve salı günleri klinikte olmuyor isterseniz yarın öğrenip size dönüş sağlarım boşuna gelmemiş olursunuz. Yüksek ihtimalle Çarşamba günü klinikte olacaktır.

UmSam

Yeni Üye
Bursa merkez de Beşevler de dediğim klinik İnegöl de yok zaten Türkiye de bile sayıları az merkeze gelmeniz gerekiyor. Sahibi arkadaşımdır her konu da yardımcı olur ancak pazartesi ve salı günleri klinikte olmuyor isterseniz yarın öğrenip size dönüş sağlarım boşuna gelmemiş olursunuz. Yüksek ihtimalle Çarşamba günü klinikte olacaktır.
Tamam efendim ben size mesaj yoluyla dönüş sağlayacağım teşekkür ederim

Üst Alt