• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanımın kanadını ve kuyruğunu kestirdim psikolojisi bozuldu

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
O zaman hiç beslemeyecektiniz. Bu hayvanlar bizim oyuncağımız değil ki bğenmediğimiz huylarını ortadan kaldıralım.
Bana göre ve foruma göre çok yanlış bir haraket. Onlar uçmak için yaratılmışlar sonuçta.
Çok üzgünüm ama kolay kolay düzeleceğini sanmıyorum. Kestirilirken sizi gördüyse tramvada olmuştur, bol bol ilgi ve sevgi verin ve takviyelerini düzenli kullanın. Belki tüy döneminde yeni tüyleri çıkar ama uzun zaman alır.
Eğer o haliyle bakamayacağınızı düşünüyorsanız sahiplendirin lütfen.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Çok fazla uçuyordu ve tutması zordu aynı zamanda çok fazla saldırıyordu ondan dolayı bunu yaptırdım yanlış yaptırdım sanırım
Kuş bu çoğu azı olmaz uçar doğası gereği. Ayrıca şuan daha da agresif olacak emin olun. Kanatları kuyruğu uzar. Ama güven bir daha gelir mi bilmiyorum. Çok fazla ilgi sevgi vermeniz gerek.

Batuş

Paylaşımcı
Onun doğasında temelinde olan şeyleri ondan almışsınız. Yani bunu yapan kişi de mi hiçbir şey söylemedi. Düzenli beslenme ve takviyeyle belki çıkar ama bu süreç uzun sürer. Bu süreç içinde de onun temel özgürlüğü olan uçma yeteneğini elinden almış oluyorsunuz. Burada kuşu uçamıyor diye dertlenen arkadaşlar varken. Uçuyor diye dert olması ilginç. Forumda rutin takviye ve beslenme ile ilgili makaleler mevcut onları okuyun lütfen. Can dostunuza güzel bir rutin oluşturun. Bu süreç bana ağır geliyor derseniz de forumda sahiplendirme ilanı açarsanız ilgilenecek birisine ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kanadın kuyruğun eski haline gelmesi yıllar sürecek. Çünkü her tüy döneminde her tüyünü dökmüyor. Rabbim okadar muntazam yaratmış ki ona zarar vermesin , dengeli ilerlesin diye her tüy döneminde farklı tüyünü döker. Keşke bunu ona yapmasaydınız. Strese girerse eğer tıpkı bir tüy hastası gibi tüyleri çıkmayabiliyor. Bu postu kesmeden önce açsaydınız. Artık geç kalmadınız mı?

Demir E.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Çok fazla uçuyordu ve tutması zordu aynı zamanda çok fazla saldırıyordu ondan dolayı bunu yaptırdım yanlış yaptırdım sanırım
Kuşlar uçması ve özgür olması normal değilmi?? Belliki size güvenmemis saldırıyor kaçıyor. Bidaha kestirmeyin lütfen.

Hilye Bulut🥇

Paylaşımcı
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Sultan papağanımın bugün kanadını ve kuyruğunu kestirdim psikolojisi bozuldu gibi ötmüyor sakin duruldu bian ne yapsam eskisi gibi düzelir
Nasıl bir vicdanınız var aklım almıyor,defalarca girdim çıktım foruma ne desem bilemedim!Çok bencilce madem uçsun istemiyordunuz bir çılgınlık yapıp uçan bir canlı almasaydınız???Bir de durgunlaştı diyorsunuz hayvan ne yapsaydı yaşasın ya artık kanadım/kuyruğum yok sonunda sahibime güvenebilirim mi deseydi?ne düşündünüz bu kararı alırken?nasıl bir motivasyonla bu zararı verdiniz??bir de süreç normalmiş gibi soruyorsunuz,başında da keşke düşünebilseydiniz!

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Benim yavru sultanlarım da uçuyor yani kuş bu uçması kadar doğal bir şey yok. Keşke yaptırmasaydınız.. Rutin takviyeleri verin, ilgi gösterin yoksa kuşunuzda riskli durumlar oluşabilir. Gerçekten çok yanlış yapmışsınız çok.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok yürüyorsanız yada çevrenizde yürüyen varsa bacakları kesilse, çok konuşuyorsa dili kesilse, meraklı bakıyorsa gözleri çıkarılan, elleri çok hareketli ise parmakları kesilip atılsa ne hissederdiniz
♦♦♦Psikolojiniz sağlam kalır mıydı??
Günah ki ne günah Rabbim vijdan merhamet versin
Ayrıca kim kestiyse onada vijdan merhamet versin
♦yollayın ben bakarım tüm otobüs ücretini karşılarım
El vijdannn
El merhamettt

SamilBr

Yeni Üye
Arkadaşlar kuşumu bende seviyorum sevmesem satın almazdım zaten kuş uçup kendisini duvara, cama, yere yada başka yerlere sert bir şekilde çarpıyor ve dengesi bozuluyor bundan dolayı kestim aynı zamanda hâlâ uçuyor kuş hırçın olması yada başka birşey olması bir bahane değil ben odada evde her hangi bir yerde bıraktığımda tekrar yere sert şekilde iniyor önceden konu açtım kuş yere çarptı kendine gelemedi diye rencide edeceğinize biraz fikir verin ben sizden fikir istemişim siz hakaret edecek kadar yazı yazmışsınız

Mr.KAPTAN

Aktif Üye
Arkadaşlar kuşumu bende seviyorum sevmesem satın almazdım zaten kuş uçup kendisini duvara, cama, yere yada başka yerlere sert bir şekilde çarpıyor ve dengesi bozuluyor bundan dolayı kestim aynı zamanda hâlâ uçuyor kuş hırçın olması yada başka birşey olması bir bahane değil ben odada evde her hangi bir yerde bıraktığımda tekrar yere sert şekilde iniyor önceden konu açtım kuş yere çarptı kendine gelemedi diye rencide edeceğinize biraz fikir verin ben sizden fikir istemişim siz hakaret edecek kadar yazı yazmışsınız
Yani hocam cama yere kendini vurması neden normal değil sizce? Evi tanımıyor odayı tanımıyor vs. Bendede yavrular var, ilk kafesten çıktığı zaman saga sola çarptı burnunu gagasını kanattı, valla hiç aklımın ucundan bile geçmedi kanadını kuyruğunu keseyim diye. Doğası gereği uçar. Aldığım erkek kușun uçuș kanatları çıkmıyor diye kırk takla atıyorum. O kanatları olmadan uçar illaki evet ama, normal halde 1 kanat cirparken şimdi 5 kanat cirpacak daha çok yorulacak daha çok nefes nefese kalacak.
Yapmamanız gerekiyordu. Bende bir kuşu alıştırmak için kanatlarının kesilmesini anlamıyorum.
İlk sultan papağanımı aldığımda ısırıyordu çarpıyordu, yavaş yavaş alıştı. Yaşı büyüklerde alıştırma süreci daha zor tabii.

YouTubeda kuş alıştırma videoları var, onları izeleyebilirsiniz.
Yukarıda denilen gibi takviyelerini vitaminlerini verin.

Gervit Multivitamin, BT Amin Forte, Probiyotik. Kalamar Kemiği, Haşlanmış yumurta.

İlk başta saldırıyordu dediniz, bu yaptığınız hareket ile dahada saldırgan stresli içe kapanık olur. Zamana ihtiyacı var, bu süre zarfında elinizede almaya çalışmayın.

Kafes boyutu nedir?
Küçük bir kafes mi büyük bir kafes mi?
Küçük kafeste olmasıda stres yapacaktır.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Siz kuşumun kanadını ve kuyruğunu kestirdim diye konu açarsanız nasıl bir fikir alınabilir ki bizden. Belki denge sorunu var belki vitamin eksikliği var. Bunlarda uçamama yada denge problemi yapar. Güncel dışkıları ve videosunu ekleyin bakalım.

Sati

Aktif Üye
Sultan papağanımın bugün kanadını ve kuyruğunu kestirdim psikolojisi bozuldu gibi ötmüyor sakin duruldu bian ne yapsam eskisi gibi düzelir
Elindeki kuşu iyi bakacak birine sahiplendirmeni ve bir daha herhangi bir canlı beslememeni şiddetle tavsiye ederim.

Safiye toprak

Aktif Üye
Çok yoğun mesai dahilinde çalışıyorum, sağlık problemlerim var, ev taşıma duzen kurma, bana çok bağlı bir kedi canim ve saglik sorunları var, yorgun argın nefes alacak dermanı kendimde bulamayıp evime geliyorum. Sırf can kuşum uçsun enerjisini atsın diye 2 saatimi ona ayırıyorum. Kulağımı çürütecek derece de ısırıyor gıkımı çıkartmıyorum dayanılmaz olup azicik sesimi yukseltsem saatlerce onunla konuşup özür diliyorum. Rontgeni cekilirken muayene sirasinda benim canim acıyor o sıkıştırılirken, Sizin nasıl canınız acımadı onun kanadını kuyruğunu kestirirken 🤔 Allah akıl fikir vicdan merhamet versin..

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
♦Hakaret edecek kadar kim yazı yazmış tek tek tane tane okudum,
🔷Tebrik ediyorum kafeskuslari.com ailesini hiç kimse uslubunu bozmamış, tatlı sert düşüncesini beyan etmiş

♦♦Bir kuş sever kuşunun tüyü düşse üzülüp forumumuza paylaşıyor
Panik yapıyor neden düştü? hasta mı? soruları oluyor cevap bekliyor
Eve yeni gelen kuş ilk seferde uçar çarpar tedbir almanız gerekiyor, bu doğaldır
♦Üretici kanat keser kuyruk keser, genelde dişi kuşu, yuvadan çıkmasın kafes içi kaçmasın diye
♦Kuşta tüyde hastalık olur tüy çekilir, düzgün çıksın diye
♦Tüy kırılır müdaheleyi veteriner yapar

🔷Sizin ki tamamen KEYFİİ VE BENCİLCE yapılmıştır
🔷Çarpmaması için kesmek bir bahane olamaz!!!
♦Bugün kestim yarın uzamayacak bu tüyler
♦Elinize gelsin oynayın rahatça bu yüzden kestiniz
"" Rabbim her şeyi görür""

Sati

Aktif Üye
Çok yürüyorsanız yada çevrenizde yürüyen varsa bacakları kesilse, çok konuşuyorsa dili kesilse, meraklı bakıyorsa gözleri çıkarılan, elleri çok hareketli ise parmakları kesilip atılsa ne hissederdiniz
♦♦♦Psikolojiniz sağlam kalır mıydı??
Günah ki ne günah Rabbim vijdan merhamet versin
Ayrıca kim kestiyse onada vijdan merhamet versin
♦yollayın ben bakarım tüm otobüs ücretini karşılarım
El vijdannn
El merhamettt
Demet hocam ben sponsor olurum, yolluyorsa arkadaş masrafları benden bakması sizden olsun.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet hocam ben sponsor olurum, yolluyorsa arkadaş masrafları benden bakması sizden olsun.
Ben karşılarım herşeyini yazdım otobüse versin ben bakarım tabiki🤲🤲ücreti bakımı benim olur sıkıntı olmaz keşke verse🤲🤲🥹🥹

Üst Alt