• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımın kafesini değiştirdim yeni kafese nasıl alıştırabilirim ?

abidinsan

Yeni Üye
Sultan papağanımın kafesini boyalı olduğu için değiştirdim oldukça büyük bir kafes aldım ama alışkanlıklarını değiştirmeyi sevmiyor onu yeni kafese nasıl alıştırabilirim. Kuşum 4 aydır benimle uçamıyor 1bucuk yaşında. Eski kafes ve yeni kafesin resimlerini paylaştım yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sevdiği oyuncak vs varsa içine koyun alışmakta zorluk çekeceğini sanmıyorum. Uçamıyor demişsiniz. Kuşu görebilirmiyiz?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Takviye kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız neler? Vitamin eksikliği gibi duruyor..güzel bir bakımla zıpkın gibi olur.

abidinsan

Yeni Üye
Evet veteriner 2 aylık bir süreç için her gün suyuna 2 damla vitamin takviyesi verdi. 2 aydır kullanıyorum ve tüy değişimine girdi. Henüz tüyleri düzenli hale gelmese de ben iyileşmeye başladığını hissediyorum. Yem olarak versele laga ve pelet yem kullanıyorum ama pelet çok fazla yemiyor ama iştahı çok iyi maydanoz ve elma çok seviyor haftada 2 gün veriyorum dışkısında da bir problem yok. Şuan tek problem banyosu çünkü banyo yapmayı asla sevmiyor spreyleme deniyorum ondan da korkuyor strese girmemesi için çok fazla zorlamiyorum. Vitaminin resmini yüklüyorum eğer sizin tavsiye edeceğiniz ek bir şey varsa onu da uygularım.

Ekli dosyalar

abidinsan

Yeni Üye
Bu arada ben başka bir soru daha sormak istiyorum. Kuşum uçmadigi için hep omzumda dizimde geziniyor. Benim kiyafetlerimin tüylerini yoluyor yiyor engel olmaya çalışsam da kızıyor ve devam ediyor. Bunun bir zararı olur mu

Ekli dosyalar

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Bu arada ben başka bir soru daha sormak istiyorum. Kuşum uçmadigi için hep omzumda dizimde geziniyor. Benim kiyafetlerimin tüylerini yoluyor yiyor engel olmaya çalışsam da kızıyor ve devam ediyor. Bunun bir zararı olur mu
İçgüdüsel olarak yaptığı bir davranış bu. Yutmadığı sürece sorun teşkil etmez; saçaklar, ipler, takılar dikkatlerini çeken şeylerdir.