• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı'mın gözünde sorunu var

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eczaneden tobrased göz damlası ve terramicyn göz merhemi alın. Damlayı sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez damlatın. Terramicyn merhemi de gece yatmadan önce kulak çubuğuna az bir miktar alıp kızaran göz kenarları çevrene sürün. Işıkları kapatın uyku moduna geçsin ki merhemi bir yerine değdirmesin yada yemesin. 7 gün kadar. Gün içinde ılık çay demiyle pansuman yapin. Geçmiş olsun 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Selamlar,7 aylık sultan papağanımın gözünde bir sorunu var göz etrafındaki tüylerde dökülme var,enfeksiyon olabilir sanırım,sizlerin yardımına tecrübesine ihtiyacım var, teşekkürler şimdiden resim ekliyorum
Merhaba geçmiş olsun, göz etrafı çapaklanmış mı sildiniz mi?
Tobradex, tobrased ikisinden birini kullanabilirsiniz, günde 2 damla 5 gn kullanın
Öncesinde demediğiniz çayın demini pamuğa döküp silin lütfen, sonra damlayı damlatın, geçmiş olsun

carmelo

Yeni Üye
Eczaneden tobrased göz damlası ve terramicyn göz merhemi alın. Damlayı sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez damlatın. Terramicyn merhemi de gece yatmadan önce kulak çubuğuna az bir miktar alıp kızaran göz kenarları çevrene sürün. Işıkları kapatın uyku moduna geçsin ki merhemi bir yerine değdirmesin yada yemesin. 7 gün kadar. Gün içinde ılık çay demiyle pansuman yapin. Geçmiş olsun 🌸

Ekli dosyalar

carmelo

Yeni Üye
Daha önce bu damladan kullanmıştım,diğerlerinden bulamamıştım uygun olurmu acaba?

carmelo

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun, göz etrafı çapaklanmış mı sildiniz mi?
Tobradex, tobrased ikisinden birini kullanabilirsiniz, günde 2 damla 5 gn kullanın
Öncesinde demediğiniz çayın demini pamuğa döküp silin lütfen, sonra damlayı damlatın, geçmiş olsun
Daha önceden bu damladan kullanmıştım,diğerlerinden bulamamıştım uygun olurmu acaba?17214052617735613019826149198059.jpg
17214052617735613019826149198059.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok teşekkür ederim,sabah akşam birer damla şeklinde kullanacağım.
Eğer ki damlanın açılması 15 günü geçtiyse atın hiç bir fayda göstermez hatta kimyasalı etkileşim yaparak içinde farklılaşım oluşturur
Tahminimce geçmiş
Tobradex veya tobrased temin edin lütfen

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ayrıca bu damla steril ve hafif bakteri ağırlıklı, diğer damlalar antibiyotik içerir

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu damlayı çok önceden kullanmıştım @Demet bükay ablacım antibiyotik içerikli bir damla faydasını görmüştüm. 😊 tobradex in muadili olması lazım. Ama tarihi geçmişse sıkıntı yaşayabilir.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu damlayı çok önceden kullanmıştım @Demet bükay ablacım antibiyotik içerikli bir damla faydasını görmüştüm. 😊 tobradex in muadili olması lazım. Ama tarihi geçmişse sıkıntı yaşayabilir.
Merhaba Aslıcığım🥰
Hepsi birbirine çok benzer, içerikler aynı hemen hemen. Fakat açıldıktan 15 gün içinde kullanılması gerekli, yoksa boşuna damlatılır😔