• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanımın gözünde sorun var!?!

Murat Halisdemir

Müdavim
Oy kuzum benim geçmiş olsun genelde gözlerin bu tür olması kafes dışkı yapışması ayağına kuşlarınız ayakları dışkılıysa ayak kafasına masaj yaparlar göz sıçraya bilir bi tedavi uyguladınızmı kuşa ?

Murat Halisdemir

Müdavim
terramycin göz kremi oluyo merve hanım kenarlarına hafifden sürersiniz daha önce uygulamıştık iyi geldi

Murat Halisdemir

Müdavim
bazen yavru kuşlarımızda oluyo bu durumlar anne baba vururken bazende dediğim gibi ayakları pis oluyo mikrop gözüne gelebiliyo kafasa ayağıyla masaj yaparken umarım hızlı bi şekilde iyleşir kuşunuz sabah ve akşam yatarken uygularsanız çok iyi olcaktır

mervemerve61

Yeni Üye
aldığımdan beri sağ gözünde hep bi değişiklik vardı etrafındaki yükler seyrekti. Ama son bir kaç gündür iyice kaşınmaya sulanmaya başlayınca ne yapacağımı bilemedim biraz da araştırdım dediğiniz gibi yapacağım. Bir kaç veterinere de gittim fakat ne ilgileniyorlar ne de kuşlar hakkında bilgileri olduğunu sanmıyorum. Çok teşekkür ederim umarım çabucak düzelir 🙏🏻

Murat Halisdemir

Müdavim
efendim gözüyle çok uğraşıyosa boyunluk takabilirsiniz iyleşene kadar tedavi başlarsanız güzel olur panik yapmayın büyük durum yok
sakın ve güzel tedavinizi yapın iyleşcek kuşunuz

Murat Halisdemir

Müdavim
enfeksiyon geçicektir tedavi başlarsanız efendim kuş dediğim gibi çok aşırı gözüyle uğraşıyosa boyunluk takabilirsiniz

Murat Halisdemir

Müdavim
aldığımdan beri sağ gözünde hep bi değişiklik vardı etrafındaki yükler seyrekti. Ama son bir kaç gündür iyice kaşınmaya sulanmaya başlayınca ne yapacağımı bilemedim biraz da araştırdım dediğiniz gibi yapacağım. Bir kaç veterinere de gittim fakat ne ilgileniyorlar ne de kuşlar hakkında bilgileri olduğunu sanmıyorum. Çok teşekkür ederim umarım çabucak düzelir 🙏🏻
Daha önce Veteriner ben gittim çok fazla para alıyolar ilaç vermiyo ve egzotik kuşlardan pek anlayan veteriner yok yani çok nadir bulursun
ben çok eski yıllarda veteriner kuşumu götürdüm arka arkaya 5 6 kere para verdim okadar fazladan ilaç vermediler eve geldim kuşla çok çaresiz kaldım napcamı bilemedim tekrar götürdüm her götürdüğümde eline alıp bırakıyo kuşu 200tl alıyosa 3 saniyede benden ve ilaç vermiyo tedavi sonucu söylemiyo bi kagıt kuşun ismini yazmış bide benim söylediğim kuşunyaşını başkabişey yok eczane saçma sapan ilaç yazmışlar hayatta veteriner gitmem soğudum o yüzden çok okudum yıllardır kuşlarımı kendim tedavi ederim çok kuşumu kurtardım Allaha şükür İç prazit kursak mantarı dış prazit olsun her türlü önlemleri alıyorum açık yem hayatta almam hem kapalı yem öneririm 3 gün yemleri hep tazelerim suları günlük temiz sudur 5litre şoktan temiz su alırım onlara kendim harcamam kuşlarıma harcıyorum parayı hep temiz oda hava dengesini sağlıkcak makineler aldım
sıcak ayarlama nem ayarla buharlı cihazlar sonuçta kuşlarımız bizim için önemli paranın değeri yok kuş iyi olsun yeterki ama veteriner pek emek verdini sanmıyorum kuşlara

mervemerve61

Yeni Üye
Kedi köpek gibi hayvanlardan daha cok anlıyorlar görüyorlar diye sanırım bilmiyorum ama ben de öyle düşünüyorum ve burada sorduğum ve gördüğüm okuduğum şeylerin daha çok faydasını gördüm çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için gerçekten içim de biraz rahatladı 🙏🏻

Murat Halisdemir

Müdavim
kuşunuz yeni aldıysanız üretici sorun yine nerden aldıysanız en son ne zaman iç prazit verdi ben eğer dışardan bi kuş alırsam eve
önce ayrı kafes alırım iç prazit tedavisi yaparım 2 3 ay sonra diğer kuşlarıma yaklaşabilir güzel ürünler alarak kuşunuz için önlem almış olursunuz
veteriner gerek kalmıcaktır ilaç kullanımı dozajlar vitamin nasıl verilir probiyotik desteği bunları öğrenin çok işinize yarıcaktır

mervemerve61

Yeni Üye
Suyuna damla şekilde vitamin takviyesi ekliyorum düzenli, onun dışında tüyleri için spreyi var onun dışında ekstra bir şey kullanmadım ama bu ilaçla kremden sonra düzelir umarım, kuşu alalı 10 ay civarı oldu. Tek kuş kendisi başka bir kuş yok kafeste.

Murat Halisdemir

Müdavim
Haftada 2 gün multivitamin gerwit w verebilirsin
50ml 3 damla tüyler icin kullandiğin spray kokusu varmi ağır ?

Murat Halisdemir

Müdavim
Tüy spray genelde hiç kullanmadım benim kuşlarım kendi banyo yapıyo sularına virkon s katıyorum kendileri evin ortamına gore tüylerini büzüyo 👍 kuşuna güzel tohumlu yem alirsan cok direncli olur
Az ay cekirdek yeterlidir cekirdek en cok sevdigi besindir fazla vermiyoruz keyif besini cok yararlidir cekirdek aşırı yerse yağlanma yapar karaciğeri normal ver hiç bisey olmaz yemde %20 cekirdek olabilir

Murat Halisdemir

Müdavim
8 çeşit tohumun benzersiz karışımı : Çekirdek, ak darı, sarı darı, kırmızı darı, aspir, aspur, nijer tohumu, siyah darı

Analiz

Ham selüloz : % 11.3

Ham Protein : %10.5

Ham Yağ : %9.5

Ham Kül : % 3

Üst Alt