• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Sultan Papağanımın Göz Kenarındaki Tüyler Döküldü

ahmetfd

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Göz çevresi tüylerinin dökülmesi
Hastalık Belirti Tarihi
25 Mar 2025
Merhaba arkadaşlar, foruma yeni katıldım. Sultan Papağanı besliyorum, hemen hemen 6-7 aylık (bana söylenen :) ) 1-2 gündür göz kenarlarındaki tüylerin döküldüğünü fark ettik, ilgili fotoğrafları ekliyorum, herhangi bir şişlik, kızarıklık yok gibi ama tüyler dökülünce gözleri pörtlemiş gibi duruyor. Dün akşam biraz zeytinyağı sürdüm göz çevresine ve kafasına bu yüzden biraz yağlı, parlak ve yapışık görünüyor kafası. Aldığımdan beri zaten kafası kel, biraz tüy tüpü vardı aldığım arkadaş çıkar dedi ama hiç çıkmadı ona alışmıştık. Fakat gözlerinin etrafı da böyle olunca biraz endişelendik. Yardımcı olabilecek var mı acaba? Şimdiden teşekkürler.

Bu arada Aralık 2024'ten beri bizde hemen hemen. Ara sıra suyuna Bt-Amin Forte'de ekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

mortsvivants

Eski Forumcu
Kuşunuzun iyi bir bakıma ihtiyacı var. Ara sıra vitamin ekliyorum demişsiniz, aşağıya bıraktığım takviyeleri yazan rutinde mutlaka kullanın. Zeolit tozu temin edip sebze üzerine en az 10 gün mercimek tanesi kadar serpin. Mamaist whatsapp numarasından iletişime geçiniz bunun için. Gagasını veterinere gidip törpületiniz, uzun geldi bana. Burun delikleri küçülmüş, pamuklu çubuk ile hafifçe nemlendirin, yapabiliyorsanız da kendi tüyü ile açın. Beyaz peçete üzerinde güncel dışkılarını da görelim.

Gözleri için gengagut göz damlası alıp kullanın diyeceğim fakat deneyimlemediğim için müdahale etmek istemem, hocalarımı etiketliyorum onlar yardımcı olacaklardır.
@Semiha S. @Burçak A. @Demet bükay

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Bu cins Sultanların kafaları kel olur genetiksel bir durum yani. Yine Sultan sahibi arkadaşlarım daha iyi yorum yaparlar. Göz çevresine zeytinyağı sürmeyi kim önerdi. Tüylü bölgelere yağ sürülmez. Tüyün yapısını formunu bozar. Gün içinde ılık çay demiyle gözü silin. Yağdan arınmış olur tüyler. Ve doğal tedavi uygulamış olursunuz. Tobrased yada gentagut göz damlası alın eczaneden. Sorunlu göze damlatın. Kuyrukta sekme yada solunumda problem var mı. Yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekleyebilir misiniz.

ahmetfd

Yeni Üye
Teşekkür ederim cevaplar için, akşam hem ufak bir duş hem de çay ile silme yaparım. Gentagut göz damlası aldım başka yerlerde de önermişler ona da başlayacağım bu akşam. Şimdilik öyle solunumda sıkıntı ya da kuyrukta sekme gözlemlemedik hiç.

@mortsvivants tüm setten almıştım aslında ama sadece Bt-Amin Forte veriyordum ara ara şimdi düzenli olarak hepsini belirtilen formatta vermeye özen göstereceğim sağolun.

Gözde sorun gördünüz mü siz acaba? Sadece tüylerde dökülme var gibi ama yine de zararı olmaz sanırım damlaya başlayacağım 4-5 gün. Bir de terramycin krem önermişler ama göz kenarları için tüye faydası olur mu sizce?

ahmetfd

Yeni Üye
Şuan ki durumu böyle, normalde de kafasının yanlarını kulaklarını kaşıtmayı seviyor ama 2'nci videoda bu sefer kendi fazlaca kaşımaya çalışıyor gibi sanırım.

Eve geçtiğimde Gentagut'a hemen başlayacağım.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Siz göz çevresine yağ sürdüğünüz için tüyler hâliyle açılmış ve ıslak duruyor. Bu yüzden teşhis çok net olmaz. Siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Terramicyn de olur. Ama ılık çay demini mutlaka uygulayın. Yağdan arınsın. Sultanlar muhabbetlere göre bir tık daha fazla kaşınırlar. Ama yine de önlem amaçlı dış parazit damlası uygulayabilirsiniz. 🌸

ahmetfd

Yeni Üye
Teşekkür ederim @Aslı Ö. Hanım, akşam her birini uygulamaya başlayacağım. İnşallah eski sağlığına tekrar kavuşur.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Arkadaşlarımın dediklerini yapın, yağ sürdüğünüz için net belli olmaz dediklerini kullanın elinize de kafasını sürmesin 🙏

Üst Alt