• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımın dışkısı kötü kokuyor

TLHENES

Yeni Üye
Sultan papağanlarımın dışkısı 1 aydır çok kötü kokuyor ilk başta kuluçkaya yattıklarından dolayı böyle olduğunu düşünmüştüm fakat kuluçkada yuvanın içine ishal şeklinde dışkı yaptıklarından dolayı kuluçkayı bıraktılar şu anda da yine 1 yumurta var henüz yatmamalarına rağmen dışkıları kötü kokuyor beyaz olan kuşumda tüy dökme de başladı son 2 3 gündür ne yapmalıyımIMG_4569.jpeg

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuluçkada olabiliyor, isterseniz probiyotik verin 3 gün üst üste koku gidiyor mu bakalım

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kuluçka dönemi dışkıyı tuttukları için dışkı formunda bozulmalar ve kötü koku olur maalesef… Burçak hocamın dediği gibi üç gün üst üste probiyotik verin daha sonra gerwit, bt amin forte ve entrobac takviyelerine aynı programla devam edebilirsiniz.

Limoncuk

Aktif Üye
Sultan papağanlarımın dışkısı 1 aydır çok kötü kokuyor ilk başta kuluçkaya yattıklarından dolayı böyle olduğunu düşünmüştüm fakat kuluçkada yuvanın içine ishal şeklinde dışkı yaptıklarından dolayı kuluçkayı bıraktılar şu anda da yine 1 yumurta var henüz yatmamalarına rağmen dışkıları kötü kokuyor beyaz olan kuşumda tüy dökme de başladı son 2 3 gündür ne yapmalıyımEkli dosyayı görüntüle 75301
benim de aynı şekilde albino sultan papağanım yuvadan uzun süre çıkmayıp dışkısını biriktiyor, kahverengi ve çok kötü kokulu oluyor. yuvada olduğu için normal olduğunu düşündüm.

TLHENES

Yeni Üye
Bi süre takip ettm bugün dışkı sadece erkek kuşumda böyle bugün 2.yumurta da doğdu daha yeni yatmaya başladılar bunun yatmadan bağlantısız olduğunu düşünüyorum yine aynı şekilde devam etmemde bi sorun yok sanırım

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Dışkı tutma durumlarında kötü koku gözlemlenebiliyor, kimi zaman kendi kuşum ben evde yokken dışkısını tutuyor ben gelince yapıyor. Herhangi bir sağlık sorunu yok kötü kokuyu bir nebze daha olsa hafifletebilmek için kafes tabanımda kekik malzeme kullanmaktayım, önerebilirim sizlerede.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bi süre takip ettm bugün dışkı sadece erkek kuşumda böyle bugün 2.yumurta da doğdu daha yeni yatmaya başladılar bunun yatmadan bağlantısız olduğunu düşünüyorum yine aynı şekilde devam etmemde bi sorun yok sanırım
Probiyotik sonrası takip edin ☺