• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımın dengesi yok ne yapmalıyım

thelshi

Yeni Üye
Merhaba sultan papağanım 7 yaşında, uçabiliyor ama konacak yer bulamıyor çarpıp yere düşüyor sanırım gözleri görmemeye başladı, dengesi yok sopasında yürürken bazen düşüyor ayaklarında güç yok gibi dışkı yaparken de dengesini kaybedip düştüğü oluyor sürekli çarpıp düşmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ne yapmalıyım ölecek mi yardımcı olabilir misiniz

mortsvivants

Eski Forumcu
Bu denli bir denge problemi bana pek normal gelmedi. Güncel dışkılarını görebilir miyiz? Streamable.com üzerinden videosunu paylaşın. Kusması var mı? Herhangi bir yere çarptı mı? Karnında sivrilik var mı? Kullandığınız takviyeler neler? Öncelikle eksik vitamin değerleri yükselmeli, iyi bir takviye rutini oluşmalı.

thelshi

Yeni Üye
Kusması yok. Evet, konacak yer bulamadığında duvarlara çarpıp en az 10 kere düşmüştür, ne kadar tutsam da aileme söylesem de istemsizce elden kaçıp uçmak istiyor ama konamıyor bazen şansa kendini perdelere atıyor. Çok sık çıkarmıyoruz onunda uçası gelmiyor artık gitmek istediği yerleri işaret ediyor bir şekil anlaşıyoruz boynumuzda uyukluyor gitmek istemiyor bazen beraber uyuyoruz. Karnında sivrilik var. Dışkısında bir ara çok yem vardı internetten vitamin aldım verdikçe düzelmeye başladı 2 hafta verip 1-2 hafta ara verip tekrar başlıyordum ama probiyotik ile elektrolty 3 plus sanırım nemlendiğinden kurumuştu bende vermek istemediğim için çöpe attım stokta olmadığı içinde geri alamadım onun dışında vitaminleri uygulama programına göre vermeye devam ettim. Yemesi içmesinde sorun yok grit kumuda var yiyor, arada kabak çekirdeği bazen fındık falan veriyorum. Onların dışında gagası uzuyor ayda 1 kısaltıyorum bazen de tırnaklarının ucundan alıyorum.

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Gözünde katarakt başlamış gibi duruyor eğer yansıma yanıltmıyor ise beni, dışkı da normal değil enfeksiyon var, göz çevresi tüyler de dökülmüş mutlaka mortsvivants arkadaşımın dediği kanatlı uzmanı görsün 🙏🌸

Üst Alt