• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanımın Cinsiyeti ve Yaşı Hakkında

müfoş

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 2,5 hafta önce bir sultan papağanı aldık. Alırken 3 aylık gibi olduğunu söylediler ve erkek diye verdiler. Tabii sağlıklı huzurlu olsun da önemli değil ama yine de merak ediyor insan, yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

ozanozan1

Aktif Üye
Aynı sultanın fotokopisi bende 4 aylık şu an bende merak edip çok araştırdım ama nafile. Tüy'e girmesini veya melodik ötmesini beklemekten başka hiçbir şeçeneğin yok. Tüye girerse tüy değişiminden sonra erkeklerin yüzü beyazlaşıyor. Kanat altındaki benekler kaybolmaya başlıyor. Tüye girmeden anlamak içinde melodik öterse yine erkek olduğu anlaşılır.Benimki 4.ayın içinde sürekli tek tip ötüyor arada mırıldanıyor eğer sende melodik ötme olursa ve banada mesaj atarsan sevinirim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba, yaklaşık 2,5 hafta önce bir sultan papağanı aldık. Alırken 3 aylık gibi olduğunu söylediler ve erkek diye verdiler. Tabii sağlıklı huzurlu olsun da önemli değil ama yine de merak ediyor insan, yardımcı olabilir misiniz?
Bu yaşta ve grey olan bütün sultanlar dişi görünümlü olurlar bende @ozanozan1 ile aynı fikirdeyim bir ay sonra tekrar video ekleyerek bu konuya yazın cinsiyet konusunda yardımcı olalım😊

müfoş

Yeni Üye
Teşekkür ederim ikinize de. Bir ay sonra tekrar atayım o zaman. Tüye girmek ne demek oluyor acaba?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkür ederim ikinize de. Bir ay sonra tekrar atayım o zaman. Tüye girmek ne demek oluyor acaba?
Bebeklik tüğü dökülüp kalıcı sağlam ve tam renginin belli olacağı zamandır, tüğe girmek.
Süt dişi dökülüp ana diş gelmesi gibi☺🦜
BtAmin forte kullanın haftada iki kez bu dönem başladığında. Takviyelerini aksatmayın
Entrobac : probiyotik
Gervit-w : multivitamin
BtAmin forte : b vitamini
Kafeste kalamar kemiği, mineral blok ve Girit kumu olsun

Takviye kullanımı
Haftada 1 kez entrobac +7 gün sonra Gervit-w + 7 gün sonra btAmin forte sağlıklı kuşlar için
Tüğ zamanı btAmin forte haftada 2 kere
Entrobac : yarım suluğa mercimek tanesi kadar
Gervit-w ve btAmin forte : yarım suluğa 5 damla
8 saat duracak sulukta sonra taze su ile değiştirilecek
Su kapalı şaşal su olmalı mineral bakımından
Takviye sulukta karıştırılırken : tahta, cam, porselen, sert plastik kaşık olabilir(demir olmaz)
Takviyelerini mamaist.com dan temin edebilirsiniz. Güvenilirliği tamdır👍☺kendimde oradan alıyorum 👍🦜

Son düzenleme:

müfoş

Yeni Üye
Bebeklik tüğü dökülüp kalıcı sağlam ve tam renginin belli olacağı zamandır, tüğe girmek.
Süt dişi dökülüp ana diş gelmesi gibi☺🦜
BtAmin forte kullanın haftada iki kez bu dönem başladığında. Takviyelerini aksatmayın
Entrobac : probiyotik
Gervit-w : multivitamin
BtAmin forte : b vitamini
Kafeste kalamar kemiği, mineral blok ve Girit kumu olsun

Takviye kullanımı
Haftada 1 kez entrobac +7 gün sonra Gervit-w + 7 gün sonra btAmin forte sağlıklı kuşlar için
Tüğ zamanı btAmin forte haftada 2 kere
Entrobac : yarım suluğa mercimek tanesi kadar
Gervit-w ve btAmin forte : yarım suluğa 5 damla
8 saat duracak sulukta sonra taze su ile değiştirilecek
Su kapalı şaşal su olmalı mineral bakımından
Takviye sulukta karıştırılırken : tahta, cam, porselen, sert plastik kaşık olabilir(demir olmaz)
Takviyelerini mamaist.com dan temin edebilirsiniz. Güvenilirliği tamdır👍☺kendimde oradan alıyorum 👍🦜
Teşekkür ederim, benim için çok açıklayıcı oldu. <3
Takviyeleri çok sık kullanıyormuşum, internette başka yerlerde daha sık kullanılması gerektiği yazıyordu öyle gördüm diye sık kullanıyormuşum ama şimdi daha dikkatli olacağım ki Müfoşum sağlıklı olsun.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkür ederim, benim için çok açıklayıcı oldu. <3
Takviyeleri çok sık kullanıyormuşum, internette başka yerlerde daha sık kullanılması gerektiği yazıyordu öyle gördüm diye sık kullanıyormuşum ama şimdi daha dikkatli olacağım ki Müfoşum sağlıklı olsun.
Sağlıklı kuşlar için bu uygulama. Allah korusun hasta olur ise süre daralıyor. Gerek kalmaz umarım. Meyve kuruyemiş ve sebzesini verin. Takviye gereksinimi minimuma düşer🦜☺sağlıklı ve afiyetli günler dilerim 👍🦜

müfoş

Yeni Üye
Sağlıklı kuşlar için bu uygulama. Allah korusun hasta olur ise süre daralıyor. Gerek kalmaz umarım. Meyve kuruyemiş ve sebzesini verin. Takviye gereksinimi minimuma düşer🦜☺sağlıklı ve afiyetli günler dilerim 👍🦜
Kimsenin miniğine hastalık gelmesin. Sizlere de iyi akşamlar dilerim. Ceviz veriyorum bazen ama yemesi gerektiğini anlamıyor sanırım onu koyduğum yerden uzağa uzağa gidiyor. Biraz alıştırmayı deneyeceğim başka sebze, meyve yemişe...

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kimsenin miniğine hastalık gelmesin. Sizlere de iyi akşamlar dilerim. Ceviz veriyorum bazen ama yemesi gerektiğini anlamıyor sanırım onu koyduğum yerden uzağa uzağa gidiyor. Biraz alıştırmayı deneyeceğim başka sebze, meyve yemişe...
Salata yapın içine çeyrek katın ezerek. Yumurta salatası🦜☺yumurta tam pişmiş olacak, havuç, maydanoz, nane, ceviz🦜☺ haftada 2 kere yeterli☺meyve: elma çekirdeği olmayacak. muz çok az, armut, kayısı ölçüyü siz ayarlayın az az🦜☺haftada 2-3 kere🦜☺

müfoş

Yeni Üye
Salata yapın içine çeyrek katın ezerek. Yumurta salatası🦜☺yumurta tam pişmiş olacak, havuç, maydanoz, nane, ceviz🦜☺ haftada 2 kere yeterli☺meyve: elma çekirdeği olmayacak. muz çok az, armut, kayısı ölçüyü siz ayarlayın az az🦜☺haftada 2-3 kere🦜☺
İnşallah sever. Yumurta salatasını yarın okuldan geldiğimde deneyeceğim. Bunu kafese koyduğumda kafesteki yemi almam mı lazım peki?

Yani ben böyle öten dişi görmedim ama istisna da olabilir 😁.
Eheh, oğlum oğlum diye severken doğru seviyorum galiba. Teşekkür ederim.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İnşallah sever. Yumurta salatasını yarın okuldan geldiğimde deneyeceğim. Bunu kafese koyduğumda kafesteki yemi almam mı lazım peki?

Eheh, oğlum oğlum diye severken doğru seviyorum galiba. Teşekkür ederim.
Hayır gerek yok boş yemliğe yada tabana tabak içinde ikram edin☺ötüş banada dişi gibi geldi🦜☺daha ufak belli olmaz👍🦜☺sağlıklı olsun da gerisi önemli değil.
İnternetten bakabilirsiniz en çok neleri sever☺yararlı ve zararlı gıdalar☺🦜

müfoş

Yeni Üye
Hayır gerek yok boş yemliğe yada tabana tabak içinde ikram edin☺ötüş banada dişi gibi geldi🦜☺daha ufak belli olmaz👍🦜☺sağlıklı olsun da gerisi önemli değil.
İnternetten bakabilirsiniz en çok neleri sever☺yararlı ve zararlı gıdalar☺🦜
Ben de sağlıklı ve mutlu mutlu olsun diye dua ediyorum. Öğretmenim ben, eve kamera kurdum teneffüslerde ona bakıyorum iyi mi hoplayıp zırlıyor mu diye eheh
Teşekkür ederim, yarın Müfoş'a ziyafet olacak yardımlarınızla. :)

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ben de sağlıklı ve mutlu mutlu olsun diye dua ediyorum. Öğretmenim ben, eve kamera kurdum teneffüslerde ona bakıyorum iyi mi hoplayıp zırlıyor mu diye eheh
Teşekkür ederim, yarın Müfoş'a ziyafet olacak yardımlarınızla. :)
Afiyet olsun ne kadar kıymetli bir mesleğiniz var maşallah 💓☺kızımda İngilizce öğretmeni 💓☺Müfoş da yesin büyüsün annesi 7/24 izliyor💓☺🦜çok şanslı👍☺🦜

müfoş

Yeni Üye
Afiyet olsun ne kadar kıymetli bir mesleğiniz var maşallah 💓☺kızımda İngilizce öğretmeni 💓☺Müfoş da yesin büyüsün annesi 7/24 izliyor💓☺🦜çok şanslı👍☺🦜
Çok teşekkür ederim. Bütün minnaklar sağlıkla büyüsün anneleri babaları onları sevsin korkutmasın. <3
ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN şimdiden☺👍🦜 (24 KASIM)
Ben kızınızın öğretmenler gününü kutlayacaktım siz benden önce davranmışsınız. Teşekkürler, kızınızın da öğretmenler günü kutlu olsun. <3 İyi geceler dilerim. Çok yardımcı oldunuz.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok teşekkür ederim. Bütün minnaklar sağlıkla büyüsün anneleri babaları onları sevsin korkutmasın. <3

Ben kızınızın öğretmenler gününü kutlayacaktım siz benden önce davranmışsınız. Teşekkürler, kızınızın da öğretmenler günü kutlu olsun. <3 İyi geceler dilerim. Çok yardımcı oldunuz.
Çok teşekkür ederim ☺💓