• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanımın Cinsiyeti Nedir?

onurguler

Yeni Üye
Merhabalar,

Sultan papağanımız ekteki videodaki gibi birşeyler mırıldanıyor. Tahminimce 5-6 aylık, cinsiyeti hakkında bilgi alabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler

.VID_20240112_120244 -

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Erkek ama bana da bir tuhaf geldi tarta bilirmisiniz? Birde uçabiliyor mu?

onurguler

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim herkese, tartmadım ama genelde böyle mırıldanırken tüylerini kabartıyor, heyecanlanıyor sanki :) sanırım ondan böyle görünüyor. Gayet iyi uçuyor, hatta bir ay önce dışardayken çantasından kaçırdık böyle uçmasına inanamadık, bize çok alışkın olduğu için gel dediğimizde geldi. Normal görüntüsü ekteki gibi sultanımızın.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok teşekkür ederim herkese, tartmadım ama genelde böyle mırıldanırken tüylerini kabartıyor, heyecanlanıyor sanki :) sanırım ondan böyle görünüyor. Gayet iyi uçuyor, hatta bir ay önce dışardayken çantasından kaçırdık böyle uçmasına inanamadık, bize çok alışkın olduğu için gel dediğimizde geldi. Normal görüntüsü ekteki gibi sultanımızın.
Merhaba 🐦🤲
Kuzguna yavrusu pamuk gibi görünürmüş😊🐦kilo tahmini yapıyım bende 130-140 arası maşallah, azıcık verse daha sağlıklı bir beyefendi olur😊🤲🐦

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Evet olabilir video da kur yaparak sürtünüyorsa bizi yanıltmıştır ama yinede bir hassas tartı bulup tartarsanız hepimizi rahatlatırsınız😂 bu arada maşallah demeden geçemiycem çok güzel 👍

onurguler

Yeni Üye
@Şehmus BAKIR kuşumuz 91 gram geldi abi :) . Ama konuşası yok gibi, erkek olduğundan şüphelenmeye başladık arada bir şeyler demeye çalışıyor sadece, eş alacaktık emin olamıyoruz.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Güncel bir video daha atabilir misiniz?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Bu videoda gördüğüm kadarıyla dişi bu kuş. Daha değişik dediğiniz seslerin videosu var mı?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Sizin de rahat bir şekilde karşılaştırabilmeniz için iki erkek kuşumun videolarını ekledim. Biri bir yaşında eşine kur ötüşü yapıyor, diğeri henüz 6 aylık ama o da ötüşlere başladı. Eğer kuşunuzun 5-6 aylık olduğunu düşünüyorsanız ve şimdiye kadar bu şekilde öttüğünü duymadıysanız yüksek ihtimalle dişidir. Erkek sultan papağanları genelde üç aylık olduktan sonra vokal oluyorlar ötüşlere başlıyorlar. Yaklaşık 5-6 ayda sesleri taklit etmeye, ıslık çalmaya başlıyorlar. Sizin gönderdiğiniz videodaki mırıldanmaları benim dişi kuşlarım da ara sıra yapıyor. Yine de gagasıyla kafese vurduğunu gördüm yani net bir şey söylemek güç ama dişi çıkma ihtimali aklınızda bulunsun ☺

onurguler

Yeni Üye
Çok teşekkürler, o ihtimal hep vardı aklımızda zaten :) bizimki dişi gibi duruyor ama hayırlısı artık :)