• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımın böyle görünmesi normal mi?

iremira

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kepek ve büyük uzun tüy döküyor her gün, durduğu yerde titriyor geldiğinden beri
Hastalık Belirti Tarihi
1 Mar 2025
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1,5 ay önce bana bir sultan papağanı hediye edildi. Petshoptan alınmış ve 4 aylık olduğu söylenmiş. Eve geldiğinden beri her gün saatlerce zaman geçiriyorum onunla. Hiç yalnız kalmıyor evde. Ele alıştırdım en azından parmağa geliyor. Ama asla uçamıyor. Sonradan öğrendik ki tüylerini kesmişler. Ama sürekli uzun uzun kanat ve kuyruk tüyü döküyor. Tüyleri karma karışık duruyor sürekli kendi gagasıyla düzeltmek istese de çok karmaşık tüyleri var. Bu bir hastalık mı yoksa yavruluğundan kaynaklanan bir durum mu bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz lütfen

Ekli dosyalar

Erenb51

Müdavim
Kanatları kesilmiş sanırım. Uçmaması için kesiyorlar yazık olmuş. Kuş tüyde b vitamini kullanıyor musunuz. Tüydeyken bu sekilde gozukebiliyor sonradan duzeliypr

iremira

Yeni Üye
Suyuna katılan vitaminlerden aldım 10 günde bir kullanıyorum. Büyüdükçe zaman geçtikçe düzelir mi sizce tüyleri?

Üst Alt