• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanımın Bileziği

ege yüksl

Yeni Üye
iyi günler daha yeni aldığım papağanımın bileziğinin üzerinde osman sertbaş, dikey şekilde 22 ve yatay şekilde 20 yazıyor ve bileziği turuncu gibi bu ne anlama geliyor 2 aylık diye almıştım ama

Son düzenleme:

ege yüksl

Yeni Üye
yanlış yazmışım 2 aylık diye almıştım o zaman dümdüz dolandırılmışım

asuna1821

Paylaşımcı
yanlış yazmışım 2 aylık diye almıştım o zaman dümdüz dolandırılmışım
maalesef ki pet shoplar onları can olarak değil de para olarak gördüğü için yalan söyleyebiliyor. bize de erkek olarak söylendi ama bir kızımız var🥰 umarım güzel bir arkadaş olursunuz🙏🏻

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kuşun bir fotoğrafını görebilir miyiz? Türkiyedeki sistemi bilmiyorum ama Almanya’da üretici eğer Türlerin Korunması, Kuş Bakımı ve Kuş Üretimi Birliği (AZ) Derneği’ne üye değilse, kuşları sadece ayırt etme amaçlı açık bilezik takabiliyor. Bu bilezikler istediğiniz zaman açıp kapatabileceğiniz türde oluyor. AZ’nin verdiği kapalı bilezikler kuşa bebekken takılmak zorunda çünkü daha sonra ayağına olmuyor, ayağı bilezik takıldıktan sonra büyüyor bilezik de çıkmıyor. Bu şekilde kuşun doğum yılı, üretici numarası vs. gibi bilgilere bilezikten ulaşılabiliyor, kandırılma riski kalmıyor. Ayrıca bu bilezikler sınırlı sayıda veriliyor yine almak için epey uğraşmanız belli testleri geçmeniz gerekiyor diye biliyorum.
Ama hem üstünde 22 yazması, hem renginin yılına tutuyor olması AZnin verdiği kapalı bilezik olma ihtimalini epey arttırıyor. Tesadüf değildir herhalde 😊. Yine de bir bakalım kuşa belki yaşı hakkında tahminde bulunabiliriz 👍🏻