• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! SULTAN PAPAĞANIMIN BAŞINDAN GARİP ŞİŞLİK OLDU

Byerden

Yeni Üye
Merhabalar sultan papağanım sol gözünün üstünde yumurta büyüklüğünde şişlik oldu 2 hafta boyunca halsiz yemden düşmüştü şimdi herşeyi normal ancak şişlik inmiyor bir türlü ne yapmam lazım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba fotoğrafta göze yakın yerde bir nokta gördüm ve sanırım apse yapmış. Gözde enfeksiyon yok gibi. Terramicyn göz kremi kullandınız mı yada herhangi birşey
Herşeyi normal demişsiniz
Kanatlı uzmanı görmeli
İçinde irin de olabilir farklı bir kist(kitle) de

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Şiştiğinden tüğleri dökük gibi, gerilmiş, ve açık pembeleşmiş. Apse gibi uzman görmeli göze zarar vermeden biran önce gitmelisiniz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Apse olmuş. Veteriner görse iyi olur. Teramisin merhem sürün.

Byerden

Yeni Üye
Merhabalar gözde iltihaplanma oldu göz kapandı ben güzelce hergün temizledim çay pansumanı yaptım sonra normale döndü dönerkende bu şekilde şiş kaldı ama

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tekrar merhaba o bölgeye toplanmış enfeksiyon var büyük ihtimalle sıkıp patlatamazsınız. Eğer götürmezsen yeniden yayılır veya kistleşir orada. Farklı problemler ortaya çıkar. Bir uzmana götürün lütfen 😔

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Oradaki iltihabın temizlenmesi gerekiyor. Siz yapamazsanız bir uzmandan destek almalısınız. Bu şekilde enfeksiyon vücuda yayılır.takviye kullanıyor musunuz.

Byerden

Yeni Üye
Hepinize teşekkürler sanki orayı birşeyle patlatırsam canını yakarım bodrumda uzman birini bulmam gerekiyor. Kremli filan tedavisi mümkün olur mu acaba

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sakın patlatmayın faydası olmaz ilerlerse göz damarlarını enfeksiyon incelir eritir körlüğe kadar gider.
Yayılırsa sarar ve ciddi problem yaratır. Lütfen veteriner e götürün. Kanatlı uzmanı şart değil baktırın lütfen enfeksiyonu tüm veterinerler anlar