• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımın ayakları çok sıcak

Ecem Narin

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Durgunluk
Tüy kabarması
İshal
Sürekli uyuma
Sıcak ayaklar
Hastalık Belirti Tarihi
17 Eyl 2022
Herkese merhaba. Sultan papağanım 1 yaşında. Geldiğinden beri kaşınıyor . Tüy bakım spreyi sıktık yakın zamanda onun sırtını ılık suyla nazikçe yıkadım ve hem havluyla hem de fönle kuruladım tüylerini ama hala kaşıntısı geçmedi. Buna ek olarak son zamanlarda sürekli uyuyor eskisi kadar enerjik de değil çok durgun ve ishali var. Şimdi parmağıma aldım ayakları çok sıcak ateşi mi var acaba? Sizler ne önerirsiniz, ne yapmalıyım? Bulunduğum yerde kuşumu götürebileceğim bir veteriner yok maalesef

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Merhabalar, öncelikle yaptığınız şeylerin bir çoğu yanlış, kuşu yıkamanız fön makinesiyle kurutmanız ve kuş üzerinde uyguladığınız sprey.
Öncelikle kuşunuzun güncel dışkı resmini ve streamble.com sitesinden kısa video çekip linkini bizimle paylaşabilir misiniz

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Temiz peçete üzerine yeni yapılmış dışkısını ve kuşun kısa bir videosunu ekleyin. Videoyu streamable üzerinden yükleyebilirsiniz. Bu arada fön makinesi kullanmamanızı öneririm, hava akımı onları hasta eder :(

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Fönü uzakta tuttum ıslak kalırsa hasta olacağını düşündüğüm için kullandım uzaktan ılık ılık üflettim fönü yine de zararlı mı diyorsunuz?
Onları soğuk veya sıcaktan çok ani hava değişimleri veya yaz mevsimi bile olsa sıcak da esse o hava akımına maruz kalmak malesef 😔 zaten ishalin durgunluğun sebebi de o muhtemelen

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlar için bir spreydi tüy bakım spreyi kuşçuda satılanlardan. Yıkama sebebim küçük kardeşimin spreyi kuşa fazlaca sıkmış olmasıydı derisinde tahriş neden olabileceğini düşündüm o yüzden sıcağa yakın ılık suda nazikçe yıkadım.Öyle bir durumda ne yapsam doğru olurdu sizce? Öneriniz için teşekkür ederim en yakın zamanda dışkı videosunu göndereceğim.
Spreyler solunum yollarına zarar verir, dış parazit için de kuşlara yönelik spreyler var ama hiç birini önermiyoruz. Sadece, hiç kullanılmamış sprey şişesine içme suyu doldurup uzaktan ve yüzüne asla gelmeyecek şekilde fıs fıs yapılabilir sprey anca o şekilde olur. Böyle bir durumda da ya önüne suyu koyup kendini yıkamalıydı veya dediğim şekilde uzaktan içme suyu sıkabilirdiniz, ve bu sırada odada en küçük hava akımı olmamalı, kuşunuzun da kendi kurumasını beklemelisiniz havlu yerine 😇