- Hastalık Belirtileri
- Ayakta fındık büyükliğinde iltihap
Herkese iyi akşamlar. Sultan papağanımın ayağında yara çıkmıştı 5 ay önce. Veterinere gittiğimizde "Bu yaralar iltihaplı arada patlayıp kanar bir sıkıntısı olmaz patlaması daha iyi olur" demişti. O günden sonra gitgide büyüdü bu yara fakat papağanıma yememe,içmeme ve halsizlik gibi bir olumsuz etkisi olmadı. 1 ay önce bu yara çok büyüdü ve patladı iltihabıyla etrafa kötü bir koku yaydı kafesini ve tüneğini temizledik koku zar zor geçti fakat yarası küçülmüştü ve papağanımın üzerinde olumsuz etkisi olmadı. Aradan geçen 1 aydan sonra yara yine büyüdü ve dün patladı gagasıyla yara olan ayağını kaşıyor bu yüzden ağzı yüzü hep kan oldu papağanımın. Sıkıntı şurada kendisini yıkamıyor banyo koymamıza rağmen anca biz zorla yıkıyoruz ve bize küsüyor 1-3 hafta. Patlayan yara yine koku yaptı ve kafesiyle tüneği hep kan oldu. Bu yaraya önerebileceğiniz merhem,ilaç vs var mı? Yaranın resmini koyacam çok net olmuyor ama ben işaretleyeceğim şişen yeri. Yazmayı unuttum şişik yerin büyüklüğü aşağı yukarı fındık kadar. Yakından çekemiyorum çünkü papağanım ele alışkın değil ve huysuz.
Ekli dosyalar
-
1.1 MB Görüntüleme: 16
-
1.3 MB Görüntüleme: 17