• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımın ayağı yandı.

murat29au

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ayakta kanama
Hastalık Belirti Tarihi
8 Ara 2024
Kullanılan İlaç
Teramiciyn deri kremi
Sultan papağanım 1 ay önce içinde yağ olmayan kızgın tavaya bastı 1 2 saniyeliğine. Kantaron yağı sürdüm ağladı bende onu bırakıp teramiciyn deri kremi sürdüm ve iyileştirdim bayağı.kaşıyıp kanatıyor arada.birde parmakların tırnak başlangıcında siyahlıklar kaldı biraz yanmadan dolayı. Arka parmağı kuruyor nerdeyse yok olacak. Bazı tırnakları kanıyor ve düşüyor. Çokta kilo verdi.

Ne yapacağımı şaşırdım.lütfen yardım edin. Veterinere götürecek param yok.

Not: eskiden uçup yüksekteki klimanın üzerine konuyordu şimdi yükseğe uçamıyor ara ara.

17360699743246549845462951865952.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sultan papağanım 1 ay önce içinde yağ olmayan kızgın tavaya bastı 1 2 saniyeliğine. Kantaron yağı sürdüm ağladı bende onu bırakıp teramiciyn deri kremi sürdüm ve iyileştirdim bayağı.kaşıyıp kanatıyor arada.birde parmakların tırnak başlangıcında siyahlıklar kaldı biraz yanmadan dolayı. Arka parmağı kuruyor nerdeyse yok olacak. Bazı tırnakları kanıyor ve düşüyor. Çokta kilo verdi.

Not: eskiden uçup yüksekteki klimanın üzerine konuyordu şimdi yükseğe uçamıyor ara ara.

Ekli dosyayı görüntüle 75294
Numara vermek yasaktır. Buradaki dm'den ulaşabilirler 🙏 Kuşunuza eczaneden rif ampul alın günde 2-3 kez sürün bir ampulü birden fazla kez kullanabilirsiniz, kullandıktan sonra ampulün ağzını yara bandıyla kapatın hava almasın 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

Ekli dosyayı görüntüle 75294
Geçmiş olsun, yağlı krem faydasız, ayağına Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen, enfeksiyon kapmış olabilir, eczaneden alabilirsiniz ücretli verenler var, mutlaka alın ve kullanın günde 2-3 defa, Allah ın izniyle kurtaralım bu güzelliği🤲😊

Ekli dosyalar

murat29au

Yeni Üye
Geçmiş olsun, yağlı krem faydasız, ayağına Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen, enfeksiyon kapmış olabilir, eczaneden alabilirsiniz ücretli verenler var, mutlaka alın ve kullanın günde 2-3 defa, Allah ın izniyle kurtaralım bu güzelliği🤲😊

Bu dediğinizi yapayım tamam.lakin bir iki şey daha sorayım tek tek cevap verin lütfen.
1)Kopan tırnak için bişey yapılabilirmi veya tırnak tekrar çıkarmı
2)parmağın biri kurumaya dönmüş nerdeyse kaybolacak .bunun çözümü var mı

3)tırnak dipleri kararmış bunun çaresi varmı.
4)kuşum bayağı zayıfladı özellikle bacaklarının tüysüz yerleri incecik. eskiden uçabildiği yüksekliğe çıkamıyor bazen.
Yemesi içmesi çok güzel. Yem ve dal darı veriyom yiyor bayağı.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu dediğinizi yapayım tamam.lakin bir iki şey daha sorayım tek tek cevap verin lütfen.
1)Kopan tırnak için bişey yapılabilirmi veya tırnak tekrar çıkarmı
2)parmağın biri kurumaya dönmüş nerdeyse kaybolacak .bunun çözümü var mı

3)tırnak dipleri kararmış bunun çaresi varmı.
4)kuşum bayağı zayıfladı özellikle bacaklarının tüysüz yerleri incecik. eskiden uçabildiği yüksekliğe çıkamıyor bazen.
Yemesi içmesi çok güzel. Yem ve dal darı veriyom yiyor bayağı.
Kararmalar siyahımsı ise mantar olasılığı da yüksek, karartır, kangrene çevirir, dokular çürür, tırnak parmak düşer
Sizinle net yazışmamız için yakın fotoğraf paylaşın bakalım duruma

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocamıza yazdım ayak hiç iyi görünmüyor
Enfeksiyon kapmış 😔şişmiş
Öncelikle enfeksiyon kurumalı
Tüyleri neden öyle yapış yapış😔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Evde yapacak bir şey yok müdahele gerekiyor pansuman yapılacak ve bağışıklık için besleme yapılacak hatta antibiyotik bile gerekebilir iyi bir hekime götürün geç olmadan peki nerede ikamet ediyorsunuz?

murat29au

Yeni Üye
Tüylere krem bulaşıyor çırpındığı için. Üşür diye ve yara enfeksiyon kapar diye yıkayamıyorum

murat29au

Yeni Üye
Evde yapacak bir şey yok müdahele gerekiyor pansuman yapılacak ve bağışıklık için besleme yapılacak hatta antibiyotik bile gerekebilir iyi bir hekime götürün geç olmadan peki nerede ikamet ediyorsunuz?
İkamet antalya merkez.
Veteriner muayene 800 tl artı tektikler.

Param olmadığı için kremle kantaron yağıyla tedavi etmeye çalıştım. Çok üzülüyorum veterinere götüremediğim için.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İkamet antalya merkez.
Veteriner muayene 800 tl artı tektikler.

Param olmadığı için kremle kantaron yağıyla tedavi etmeye çalıştım. Çok üzülüyorum veterinere götüremediğim için.
Sizi anlıyorum bu yüzden çok üzülüyorum 😔🤲
Veterinerler çok pahalı 😔🤲
Eczaneden Rif ampül alın kırın ve bir şiringaya çekin
Ayağına damlatın(İğneyi çıkarıp)
Günde 3-4 defa uygulayın ilk hafta
Şişlik inecektir Allah ın izniyle 🤲
Yağlı krem sürmeyin yıkamayın
Parmak uçlarına çok sürün ki çeksin içine, kurudukça damlatın, keşke Ankara olsa ben bakardım😔😔😔
Şiringa içinde kalsın kapağı kapatın hava almasın kurur
Eczaneden alabilirsiniz, ücreti 82 tl olması gerek yada 90 tl, vermezse başka eczaneleri dolaşın
Antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Yesin sıkıntı olmaz
İnşallah düzelir 🤲😊

Ekli dosyalar

Üst Alt