• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papaganimin ayağı kirildi

iceberg987

Aktif Üye
Hastalık Belirti Tarihi
11 Kas 2024
Kullanılan İlaç
Teramisin- kiki mineral vitamin ve kalsiyum
Petshoptan almış olduğumuz sultan papaganimizin işten geldikten sonra ayağını basmadigini farkettik. Görünüşte yapı itibariyle bozukluk yoktu. Veterinere götürdüm kavramasinda problem yok vitamin mineral ve kalsiyum tkaviyesi yapjn düzelir dediler. Üstünden iki gün geçti hala aynı. Başka bir veterinere götürdüm röntgen çekelim bakalım dedi. Röntgen sonucunda ayak tabanı olan kısım dağılmış buna yapacak bişey yok dedi. Bir önceki veterinerin dediği gibi kalsiyum ve mineral takviyesi yapın dedi. Şimdi 1 gün kalsiyum 1 gün mineral olarka besliyorum.kalamar kemiğini hiç kemirmiyor. Yazmamdaki sebep iki veterinerin söyledikleri farklı. Röntgen çeken veteriner kuşlar hakkında çok bilgili değilim ama bu ayak düzelmez dedi. Birincisi ise düzelir dedi ama röntgen çekmedi. Başına böyle bı durum gelen oldu mu?

Ömür boyu böyle mi kalır. 2.veterinerin dediği böyle.kalsiyum ve mineral takviyesi yapacaksınız bu ayak sertlesecek baston gibi olacak diyor. Başına böyle birşey gelip daha sonra kuşu iyilesen varmı acaba ?

iceberg987

Aktif Üye
Eklemeyi unutmuşum ayağında morarma yada şişme yok, yapısal olarak bozuklukta görünmüyor. bugün elime aldım parmağıyla kavrayamiyor, kafesin içinde tırmanmaya çalışırken kısmen tutunmaya çalışıyor sakat olan ayağıyla. Ama kullanmaktan kaçındığı çok bariz.tunekte dururken de sürekli sakat ayağı havada duruyor.

Ekli dosyalar

iceberg987

Aktif Üye
Hocam filmleri istedim 10 dakkaya ekleyeceğim. Yani ameliyatlik bir şans varsa bile denemeyi düşünüyorum çok üzüldük.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Eklemeyi unutmuşum ayağında morarma yada şişme yok, yapısal olarak bozuklukta görünmüyor. bugün elime aldım parmağıyla kavrayamiyor, kafesin içinde tırmanmaya çalışırken kısmen tutunmaya çalışıyor sakat olan ayağıyla. Ama kullanmaktan kaçındığı çok bariz.tunekte dururken de sürekli sakat ayağı havada duruyor.
Merhaba geçmiş olsun, tabiki düzelir Allah ın izniyle 🤲😊
Ayakta bulun kemiklerin birleşme yeri(orta falankslar) zamanla kaynayacaktır, bunun için d vitamini kullanın lütfen
Kanatlıoil d vitamini faydalı olur
Küçük kemikler, kıkırdak lar ve oynak bir kemik olduğu için zaman alır🤲
Bu güzellikte canının acımaması için ayağını kaldırır😊🤲 bazen de basabilir
Yormayın d vitamini mutlaka temin edin ve kullanın
Ağrının azalması için ayağına geceleri voltaren veya dolgit krem alıp masaj yaparak sürebilirsiniz rahatlatır😊🤲

Gereken:
Kanatlıoil d3 kemik yapısını destekler
Voltaren veya dolgit ağrıyı azaltır
Geçmiş olsun 😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Röntgen filmi bu uzman değerlendirirse çok memnun olurum
Röntgen filmi bu uzman değerlendirirse çok memnun olurum
Kırık tam burası parmakların birleşme yerinde
Tabanda(orta falankslar)
(Örneğin insan elinin avucunda gibi)
İyileşir destek gerekli kemik güçlendirme için d3 vitamin gerekli
Bağışıklık güçlenmeli bunun için Entrobac gerekli
Ve tabiki zaman, sabır
Kuşu yormayın, kafes dışında az vakit geçirsin👍

Ekli dosyalar

iceberg987

Aktif Üye
Ayrıca kuş için bir gün mineral vitamin diğer gün kalsiyum kullanıyorum. Petshoptaki bayan böyle söyledi ikisini aynı gün verme değiştirerek kullan demişti..d vitamini kullandığım vitamin içinde zaten var . Hergun suyunu değiştirip dediğim gibi beslemeye çalışıyorum.
Kırık tam burası parmakların birleşme yerinde
Tabanda(orta falankslar)
(Örneğin insan elinin avucunda gibi)
İyileşir destek gerekli kemik güçlendirme için d3 vitamin gerekli
Bağışıklık güçlenmeli bunun için Entrobac gerekli
Ve tabiki zaman, sabır
Kuşu yormayın, kafes dışında az vakit geçirsin👍
Hocam içimi rahatlattıniz. Yarın ilk iş bu yazdıklarınızı bulup kullanmak. Dediğiniz vitaminleri nasıl.kullanmaliyim . Kalsiyum için bir gün, vitamin ve mineral için bir gün şeklinde yapıyorum . D3 vitaminine extra bir gün daha mı ayirmaliyim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ayrıca kuş için bir gün mineral vitamin diğer gün kalsiyum kullanıyorum. Petshoptaki bayan böyle söyledi ikisini aynı gün verme değiştirerek kullan demişti..d vitamini kullandığım vitamin içinde zaten var . Hergun suyunu değiştirip dediğim gibi beslemeye çalışıyorum.

Hocam içimi rahatlattıniz. Yarın ilk iş bu yazdıklarınızı bulup kullanmak. Dediğiniz vitaminleri nasıl.kullanmaliyim . Kalsiyum için bir gün, vitamin ve mineral için bir gün şeklinde yapıyorum . D3 vitaminine extra bir gün daha mı ayirmaliyim
Ürünlerinizin markası nedir görsel paylaşırsanız sevinirim

Kanatlıoil d3, calsılux, Gervit-w /Entrobac
Kanatlıoil /versele laga / röhnfried/röhnfried
BtAmin forte(röhnfried) :tüy kas kemik yapısını destekler
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz 😊👍garantili ve güvenilir
İnternet üzerinden alırsanız garanti veremem😔
Petshop ürünü fayda etmez

iceberg987

Aktif Üye
Hemen sipariş veriyorum hocam . Gerwit vitamin var bende. Petshop kiki vitamin verdi. Kalsiyum un marmaskni bilmiyorum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hemen sipariş veriyorum hocam . Gerwit vitamin var bende. Petshop kiki vitamin verdi. Kalsiyum un marmaskni bilmiyorum
Tm
Entrobac( röhnfried)
Kanatlıoil d3 (kanatlıoil)
Calsılux (versele laga)
BtAmin forte( röhnfried)

Bunlar gerekli
Alın siz, yazarız nasıl kullanılır
Kalamar kemigi Calsiyum deposudur kafese takın yada yeşilliği e rendeleyin bol bol yesin😊🤲
Ürünler gelene kadar
Yarım suluğuna 5 damla Gervit-w damlatın 8 saat sonra kapalı şişe su ile değiştirin

iceberg987

Aktif Üye
Ürünler elime geçince burdan yine yazacağım. Foruma iyiki üye olmuşum yardımlarınız için çok tşkler.

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam dedikleriniz den kanatlioil D3 hariç hepsini tamamladım. Kullanımı nasıl olacak rica etsem yazarmisiniz. Ayrıca versele lafa nin proteinli yeminide aldim
Calsilux yeşilliğine serpin nohut kadar😊🤲
D3 de biran evvel temin edin lütfen 😊🤲

iceberg987

Aktif Üye
Petshopta yoktu , ordaki çalışan eczaneden dvit D3 al bir damla damlatabilirsin dedi. Ayrıca kuşum yeşillik hiç yemiyor. Versele laga'nin nutribird b14 yemini aldım zorla yiyor. Calsilux u yemin içine kaşık ucu kadar serptim.

Btamin Forte yi de suyun içine karıştırdım günlük değiştiririm, suyun içine extra olarak gerwit in vitaminini damlatsam fazla gelirim ?

Üst Alt