• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımın anlayamamadığım yeri

Merhaba. Sultan papağanım tüy döküm zamanına girdi fakat son iki gündür hiç görmediğim bir yer gördüm kendisini kaşırken. Kanatlarının alt kısmında böyle beyaz küçük şeyler var. Tüy gibi ama değil gibi de. Rahatsız etmemek için çok bakamadım. Daha önce kapsül halinde tüylerini görmüştüm ama bu kısım çok garip geldi. İnternette araştırdığımda yardımcı olabilecek bir kaynak da bulamadım. Ne olduğunu bilen yardımcı olan olursa çok sevinirim

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dış parazit damlası uygulayın. Parazit ihtimali yüksek. Kapsüller açılmadan kemirmiş gibi duruyor. Çiğ susam katın mamalarına.

Dış parazit damlası uygulayın. Parazit ihtimali yüksek. Kapsüller açılmadan kemirmiş gibi duruyor. Çiğ susam katın mamalarına.
Veteriner hekimimiz havalar ısındığında gelin dış parazit damlasını damlatalım demişti fakat havalar daha çok fazla ısınmadı diye götürmemiştim. Sizce kendim alıp mı yapmalıyım veterinere mi gitmeliyim. Açıkcası aracım olmadığı için uzak bir veteriner kliniğine gidemiyorum en yakınımızdakine gidiyorum onların da kuşlar hakkında iyi olup olmadığına karar veremedim. Son olarak kapsüller açılmadan kemirilmişse kötü bir şey mi vardır çok endişelendim. Teşekkürler

Mert G.

Eski Forumcu
Veteriner hekimimiz havalar ısındığında gelin dış parazit damlasını damlatalım demişti fakat havalar daha çok fazla ısınmadı diye götürmemiştim. Sizce kendim alıp mı yapmalıyım veterinere mi gitmeliyim. Açıkcası aracım olmadığı için uzak bir veteriner kliniğine gidemiyorum en yakınımızdakine gidiyorum onların da kuşlar hakkında iyi olup olmadığına karar veremedim. Son olarak kapsüller açılmadan kemirilmişse kötü bir şey mi vardır çok endişelendim. Teşekkürler
Kendınız alıp yapabilirsiniz çok basit ensesıne bir damla tüylerini aralayıp 1 damla damlatıyorsunuz sonra ovalıyorsunuz. 2 3 gün banyo yapmıyor 2 hafta sonra tekrar yapıyorsunuz. 6 ayda bir tekrarlıyorsunuz. Vilmectin alabilirsınız. Mamaist whatsapp hattından

Kendınız alıp yapabilirsiniz çok basit ensesıne bir damla tüylerini aralayıp 1 damla damlatıyorsunuz sonra ovalıyorsunuz. 2 3 gün banyo yapmıyor 2 hafta sonra tekrar yapıyorsunuz. 6 ayda bir tekrarlıyorsunuz. Vilmectin alabilir sınız. Mamaist wapsat hattından
Rica ederim elınıze gectıgınde yıne yazın ılgılenırız yardım çı oluruz
[/QUOTE
Rica ederim elınıze gectıgınde yıne yazın ılgılenırız yardım çı oluruz
Dediklerinizi yapacağım fakat şu an çok endişelendim sultanımda parazit kesin var mıdır? Ben tüy dökümünde diye kaşındığını düşünmüştüm. Başka neler tavsiye edersiniz

mortsvivants

Eski Forumcu
Kesin mi bilemeyiz ama Semiha ablanın dediği gibi yüksek ihtimal. Siz ense damlasını yapın öncelikle, kafes ve içindeki tüm malzemeleri de iyice sirke ve sıcak su ile yıkayın. Tahta tünek kullanıyorsanız özellikle uçlarını ocağa tutun tütsüleyin. Kuşunuza gelmeyecek şekilde ara ara kafes tabanına sirkeli su sıkın, köşelere doğru. Kendi kuşumda bu süreci atlatırken ilk defa yaşıyor olmamın psikolojisinden sanırım, günlük detaylı kafes temizliği yapmıştım. Atlattık şükür ki.

Kesin mi bilemeyiz ama Semiha ablanın dediği gibi yüksek ihtimal. Siz ense damlasını yapın öncelikle, kafes ve içindeki tüm malzemeleri de iyice sirke ve sıcak su ile yıkayın. Tahta tünek kullanıyorsanız özellikle uçlarını ocağa tutun tütsüleyin. Kuşunuza gelmeyecek şekilde ara ara kafes tabanına sirke sıkın, köşelere doğru. Kendi kuşumda bu süreci atlatırken ilk defa yaşıyor olmamın psikolojisinden sanırım, günlük detaylı kafes temizliği yapmıştım. Atlattık şükür ki.
Beni anlıyor olmanız çok rahatlattı gerçekten panik olmuştum çünkü. Dediklerinizi yapmaya başlıyorum şimdi. Tahta tüneğimiz var ama kuşum sürekli tahta tüneğini kemiriyor. Kemirmesi için kafesinde birçok şey olmasına rağmen inatla kendi tüneğini kemirmeyi tercih ediyor 🥲 kuşunuza/kuşlarınıza sağlıklı günler diliyorum. Çok teşekkür ediyorum.

mortsvivants

Eski Forumcu
Beni anlıyor olmanız çok rahatlattı gerçekten panik olmuştum çünkü. Dediklerinizi yapmaya başlıyorum şimdi. Tahta tüneğimiz var ama kuşum sürekli tahta tüneğini kemiriyor. Kemirmesi için kafesinde birçok şey olmasına rağmen inatla kendi tüneğini kemirmeyi tercih ediyor 🥲 kuşunuza/kuşlarınıza sağlıklı günler diliyorum. Çok teşekkür ediyorum.
Rica ederim ne demek. Ben ilk öğrendiğimde de bize bulaşıyor sanıp stres yapmıştım, öğrendikten sonra parazit sebepli ötüşlerini anlayınca da acı çekiyor gibi düşünüp çok vicdan yapmıştım. Ense damlasını yaptıktan sonra sık sık kafes tabanını temiz tutun, toparlayacaktır. Tünekler için bir şey diyemiyorum maalesef, kemirmeyen kuş yok sanırım. :) Geçmiş olsun. 🙏🏻

Rica ederim ne demek. Ben ilk öğrendiğimde de bize bulaşıyor sanıp stres yapmıştım, öğrendikten sonra parazit sebepli ötüşlerini anlayınca çok da acı çekiyor gibi düşünüp çok vicdan yapmıştım. Ense damlasını yaptıktan sonra sık sık kafes tabanını temiz tutun, toparlayacaktır. Tünekler için bir şey diyemiyorum maalesef, kemirmeyen kuş yok sanırım. :) Geçmiş olsun. 🙏🏻
Ah evet evet o vicdan yapma durumunu şu an fazlasıyla yaşıyorum. Temizliğine dikkat ediyorum ama artık dediğiniz talimatlarla daha çok edeceğim. Tekrar teşekkürler iyi akşamlar 🥰

Üst Alt